Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 5 april 2012
Leestijd: 1 minuut

iPhone killed the Sonos remote

Technologie maakt elke dag slachtoffers. Het postkantoor, de telefooncel, het spoorboekje. Vroeger konden we niet zonder maar nu kijkt niemand er meer naar om, als ze überhaupt nog bestaan. Binnenkort mogen we daar nog een bescheiden bijdrage aan toevoegen: de Control. Deze afstandsbediening van het draadloze muzieksysteem Sonos is binnenkort niet meer verkrijgbaar.

De reden voor het verdwijnen van deze afstandsbediening is de iOS-app die Sonos sinds 2009 gratis aanbiedt. Vorig jaar kwam daar een Android-versie bij. Deze gratis apps bieden nagenoeg de zelfde functionaliteit als de Control. De afstandsbediening heeft echter wel een aantal voordelen. Zo gaat het apparaatje direct aan als je ‘m oppakt en werkt de interface er nét even sneller op dan in de app. 

De voordelen wegen voor kopers blijkbaar niet op tegen het pittige prijskaartje van € 349,-. De Control zal vanaf 1 juni niet meer te koop worden aangeboden door Sonos. Daarmee nemen we afscheid van weer een slachtoffer van de technologische vooruitgang.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone killed the Sonos remote
Sluiten