Nando Kasteleijn
Nando Kasteleijn Nieuws 26 april 2012
Leestijd: 1 minuut

LinkedIn wil jouw P.A. op de iPad worden

Dé profielensite voor de zakelijke wereld, LinkedIn, heeft een iPad-versie gekregen. De applicatie is vanaf nu universeel en ook de iPhone-variant is geüpdatet. De nieuwe iPad-app heeft de intentie om te fungeren als jouw persoonlijke assistent.

Als je de app opstart is het eerste wat je ziet een zogenaamde ‘hub’. Dat wil zeggen: een pagina met trending topics, baanveranderingen bij contacten, beursstatistieken en je krijgt zelfs informatie over hoe het weer is. Vanaf deze pagina heb je ook de mogelijkheid om naar je exposepagina te gaan, de stream te bekijken of individuele profielen van relaties.

De iPad-app biedt vanaf nu ondersteuning voor het retina-beeldscherm en komt met een nieuwe feature: agenda-integratie. Als je de app voor het eerst opstart zal LinkedIn je vragen of zij je agenda-gegevens mogen lezen. Vanaf dat moment zal LinkedIn de gegevens koppelen aan je contactpersonen. Met als ‘voordeel’ dat je tijdens zakelijke meetings het kan hebben over onderwerpen die je relatie eerder op zijn LinkedIn profiel ter sprake bracht. Dat kan uiteraard heel waardevol zijn, mits je contact actief is op LinkedIn. Ook in de iPhone-app is de agenda-functie terug te vinden. Verder is het scherm waar alle updates binnenkomen vernieuwd.

Het LinkedIn-gebruik op mobiele apparaten is de afgelopen kwartalen enorm toegenomen. Volgens The Next Web zoeken iedere seconde negentien mensen iets via de mobiele-apps en worden elke seconden 41 profielen bekeken. Het is dan ook niet zo raar dat LinkedIn extra aandacht besteedt aan de mobiele varianten.

Download LinkedIn voor iPhone en iPad (gratis).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
LinkedIn wil jouw P.A. op de iPad worden
Sluiten