iAd-opbrengstprecentage verhoogd voor ontwikkelaars

Door: Koen van Tongeren - 6 reacties

Apple heeft laten weten dat het iAd-advertentieprogramma gewijzigd wordt. Vanaf nu krijgen ontwikkelaars die iAd-advertenties in hun apps gebruiken 70% van de opbrengst. Tot nu toe was dit nog 60%. Daarmee is de verdeelsleutel voor iAd’s gelijkgetrokken met die van verkoop van apps in de iOS en Mac App Store.

Apple geeft geen reden voor het verhogen van het opbrengstpercentage maar ontwikkelaar Steve Russell denkt te weten wat er achter steekt. Hij maakt gebruik van iAd’s in zijn eigen apps en ontdekte zo dat Apple nog meer aanpassingen heeft gedaan in het programma. Adverteerders betalen vanaf nu alleen nog voor het vertonen van hun advertenties. Voorheen moest extra afgedragen worden als een gebruiker klikte op zo’n advertentie wat resulteerde in extra inkomsten voor de app-ontwikkelaar. Russell vermoedt dan ook dat Apple tien procentpunten extra gaat uitkeren om ontwikkelaars te compenseren voor het beĂ«indigen van uitbetalingen voor kliks.

Het iAd-advertentieprogramma werd twee jaar terug geïntroduceerd door Apple maar heeft de verwachtingen tot nu toe nog niet waargemaakt. Apple blijkt vooral moeite te hebben om voldoende adverteerders te vinden. In februari werd bekend dat de minimale investering voor adverteerders teruggebracht werd naar $100.000 nadat de grens eerder al van $1 miljoen naar $500.000 werd teruggebracht. Samen met de door Steve Russell achterhaalde verandering hoopt Apple twee jaar na dato waarschijnlijk alsnog op een iAd-succes.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  MEEUW

  Misschien moeten ze minder arrogant worden.En niet zo’n groot deel van de omzet of winst willen hebben.

 • Profielfoto
  Renko

  Ik geloof dat ik nog nergens een iAd advertentie heb gezien. Wel best regelmatig een “iAd test advertisement” die eigenlijk leeg is. Zeker omdat er nauwelijks ads worden verkocht.

 • Profielfoto
  SanderTreur

  precentage moet vast percentage zijn..

 • Profielfoto
  W0utR

  Het is gewoon niet interessant genoeg.
  Ik heb al bijna een jaar iAd draaien in mijn applicatie, en nog geen enkele keer is er een advertentie gekomen, gelukkig heb ik een alternatief voorzien.

 • Profielfoto
  Bart01

  Het is gewoon niet interessant genoeg.
  Ik heb al bijna een jaar iAd draaien in mijn applicatie, en nog geen enkele keer is er een advertentie gekomen, gelukkig heb ik een alternatief voorzien.

  Wat voor app? Ik ben erg benieuwd waarom je $500.000 hebt ingelegd.

 • Profielfoto
  Rickje

  Het is gewoon niet interessant genoeg.
  Ik heb al bijna een jaar iAd draaien in mijn applicatie, en nog geen enkele keer is er een advertentie gekomen, gelukkig heb ik een alternatief voorzien.

  Wat voor app? Ik ben erg benieuwd waarom je $500.000 hebt ingelegd.

  iAd draait in zijn app. Hij heeft niet 500.000 voor iAd betaalt.