Actie Greenpeace in Apple Store A’dam

Door: Nando Kasteleijn - 88 reacties

Greenpeace Nederland heeft vandaag een opvallende actie gehouden in de Amsterdamse Apple Store. Zo’n veertig actievoerders lieten midden in de winkel zwarte ballonnen op die volgens Greenpeace de milieuvervuiling van Apple moeten symboliseren.

De organisatie beschuldigt Apple ervan dat hun energie afkomstig van kolen- en kerncentrales. Ze stellen zelfs dat Apple het meest vervuilende IT-bedrijf ter wereld is. Eerder bracht Greenpeace al een rapport naar buiten waarin dezelfde aantijgingen stonden. Apple reageerde daar toen op met de argumenten dat Greenpeace een overschatting heeft gemaakt en dat Apple daarnaast bezig met de ontwikkeling van zonne-energie.

Foto: Bas Beentjes/Greenpeace
Foto: Bas Beentjes/Greenpeace

Sanne van Keulen, campagneleider van Greenpeace voor klimaat en energie, legt tegenover One More Thing uit waarom de organisatie deze actie uitvoert:

Als Apple volledige openheid van zaken zou geven over hun energiegebruik zouden wij deze actie niet hoeven doen. Apple is samen met Amazon het slechtst presenterende bedrijf op het gebied van schone energie. Doordat Apple niet transparant genoeg is weten wij simpelweg niet hoe het er binnen de datacentra van Apple aan toe gaat. Vandaar deze actie.

Voor Greenpeace spelen een vier zaken een rol. Als eerste is voor hen de locatie van de datacentra van belang. Volgens de organisatie heeft Apple zijn locaties slecht gekozen omdat er niet voldoende schone energie aanwezig is. Nummer twee is de transparantie, drie het efficiënte gebruik van de apparatuur. Waar Greenpeace tenslotte naar kijkt is het aandeel schone energie van het totale stroomverbruik.

In een reactie tegenover The Telegraph zegt Apple dat het doel is dat hun datacentra straks voor 60 procent duurzame energie gebruikt:

Our data centre in North Carolina will draw about 20 megawattfs at full capacity, and we are on track to supply more than 60 per cent of that power on-site from renewable sources including a solar farm and fuel cell installation which will each be the largest of their kind in the country.

Reacties

88 reacties
 • Profielfoto
  Maverick9898

  Wel ironisch altijd die acties van een groep dat ‘Peace’ in z’n naam heeft staan. Ze hebben eigenlijk nooit ergens vrede mee en verstoren de vrede als ze dat kunnen voor hun fabeltjes.

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Ze mogen die Greenpeace gasten van mij met een enkeltje naar Las Vegas sturen. Moeten ze wel een hoop ballonnen meenemen!

 • Profielfoto
  Haike

  Maar ze gebruiken geen geweld, je moet het wel in de juiste context plaatsen, het staat voor vreedzame veranderingen. De actie vind ik verder een beetje overdreven..

 • Profielfoto
  Patrick1995

  Schandalig dat ze dat zeggen. Hun eigen website wordt ook niet op groene stroom gehost. (http://cleanbits.net/nl/greencheck/check)

 • Profielfoto
  GJB

  ah, net gemist. Waren de ballonen biologisch afbreekbaar?

 • Profielfoto
  diamont

  Altijd maar Greenpeace bekritiseren helpt de wereld ook niet verder. Zonder Greenpeace zou de wereld er nog een stuk vuiler uitzien als dat ze nu al is. En als Apple daadwerkelijk een grote vervuiler is dan mag dat ook gezegd worden.

 • Profielfoto
  Maced.2

  ja, als je niks te doen hebt de hele dag… dan heb je daar tijd voor .:nerd:
  Onzinnige actie weer van de Groene Vrede !

 • Profielfoto
  ramrod

  Goede actie van GP , Apple een beetje scherp en wakker houden is een goede zaak .

 • Profielfoto
  csteelooper

  De klimaatverandering is alles behalve een fabel. Desalniettemin ben ik het eens als je zegt dat de suffix ‘peace’ niet in de naam Greenpeace thuishoort als je kijkt naar de acties die men voert. Alhoewel die nog ‘lief’ zijn als je ze vergelijkt met die van Sea Shepherds.

 • Profielfoto
  lbarends

  nee, overbevissing voorkomen door proberen kotters te laten kapseizen, dat is de oplossing toch?

  doe normaal met je greenpeace.

 • Profielfoto
  appelboer

  @diamont

  En zo is het maar net!
  Al die mensen hier die koste wat kost Apple willen blijven beschermen. Apple doet ook niet alles goed, en dat mag best gezegd worden.

 • Profielfoto
  rdesign

  Van mij mogen ze die ballonnen ergens anders insteken, met hun fabeltjes.

 • Profielfoto
  rdesign

  Van mij mogen ze die ballonnen ergens anders insteken, met hun fabeltjes.

 • Profielfoto
  DaveFlash

  wat zijn het weer een randdebielen die gasten van greenshit! Als ze even hun feiten hadden gescheckt, dan wisten ze dat alle Apple producten, momenteel allemaal een EPEAT GOLD rating hebben!

 • Profielfoto
  Patrick1995

  @appelboer Zolang Greenpeace zelf niet groen host, moeten ze ook niet bij anderen gaan klagen.

 • Profielfoto
  wjend

  En als DaveFlash zijn feiten had gecheckt zou hij weten dat deze actie over de stroom die nodig is voor de iCloud servers gaat…

 • Profielfoto
  Reimzter

  @DaveFlash Je weet toch wel dat dat certificaat helemaal niets zegt, hè? Enne, uiteindelijk gaat het niet om het verbruik van de producten, maar hoe de producten gemaakt worden. Daar zit veel meer energie in. Niet te vergeten de materialen. Alles dat als ‘groen’ wordt bestempeld is niet groen, maar ‘minder grijs’.

  Maar idd, wat een nerds.

  Maar eh, energievervuiling, is dat een nieuwe term?

 • Profielfoto
  Reimzter

  En inderdaad zeker de benodigde servercapaciteiten. ^^;

 • Profielfoto
  Schmrtzzz

  Geweldig bedacht. Zie die balonnen maar eens weg te krijgen. Lachen! En aan al die azijnpissers op deze site: Apple is geweldig maar Apple wordt nog geweldiger als ze het voortouw nemen en echt 100 procent duurzaam gaan produceren. Ze hebben er de poen voor, dus wat let ze? Andere vraag: wat kunnen mensen er toch in godsnaam op tegen hebben om vergaande vergroening na te streven?

 • Profielfoto
  DutchMac

  Toekomstige leiders van de PvdA…

 • Profielfoto
  unSOUND

  Dus ze zeggen in de eerste alinea dat ze niet weten hoe Apple zijn stroom geregeld heeft, dan kunnen ze niet vervolgens beweren dat het de grootste vervuiler is… Greenpeace heeft er dus een handje van om dingen te roepen volgens volgens het “schuldig tot onschuld bewezen.”-principe…
  [size=2] [/size]
  Als het echt zo blijkt te zijn mogen ze van mij elke dag protesteren… Maar tot die tijd moet je beseffen dat je puur aan het speculeren bent.

 • Profielfoto
  nivo

  @Schmrtzzz Helemaal mee eens, en als Apple nog duurzamer wordt, zal dit nog meer afnemers aantrekken. Kan Apple nog meer winst maken en dat vinden we leuk!

 • Profielfoto
  TheoKl

  Als sommige mensen eens een krant zouden of misschien zelfs kunnen lezen dan hadden ze kunnen zien dat de afgelopen dagen zelfs door de meest fanatiek milieu-freak afstand is genomen van die milieu-fabel! En wat je er tegen kunt hebben: veel, deze hele verzonnen handel is alleen goed voor onnozelaars die bereid zijn om veel geld in helemaal niks te steken oftewel de staats(graai)kas.

 • Profielfoto
  Da Vinci

  Sommigen van jullie hebben echt last van een tunnelvisie geloof ik! Ga eens af op feiten, en kijk verder dan dat mooie geliefde appeltje op je iPad, iPod, iPhone, MacBook, iMac, etc. etc.
  .
  En daarmee, maak je niet druk om een ludieke actie met wat zwarte ballonnetjes met helium erin. Ze hadden ook de ramen van de store kunnen besmeuren met een zwarte smurrie, o.i.d.! Dit vond ik nog zeer vriendelijk!
  .
  (En nee, ik ben geen Windows-gebruiker.)

 • Profielfoto
  Maverick9898

  De klimaatverandering is alles behalve een fabel.

  Ligt eraan wat je daarmee bedoelt. Dat het klimaat verandert is een feit, maar ironisch genoeg gebeurt dat altijd al. Daar is niet zoveel nieuws aan. Maar die hele CO2-mania van tegenwoordig is echt kul. CO2 blaas je elke dag uit met je eigen longen en dat gebeurt al eeuwen. Er zijn tevens een vrij grote groep mensen die erg veel baat hebben bij het CO2 verhaal, niet in de laatste plaats onze hele lease-vloot (bijvoorbeeld), maar tevens ook hele grote groepen mensen die geld verdienen aan CO2 rechten en dat soort onzin.
  Wat wel belangrijk is, is de eindigheid van bepaalde brandstoffen, niet hoeveel CO2 het wel of niet uitstoot.

  Greenpeace doet niks aan vrede: het sticht onvrede om in winkels mensen in de weg te lopen en zwarte ballonnen op te laten. Het is zwaar irritant. En op ramkoers liggen met boten of treinen met kernafval bijna opblazen noem ik nou ook niet bepaald vreedzaam.

 • Profielfoto
  Aerea

  Groene bah op Greenpeace. Ga die grapjes lekker ergens anders uithalen, niet in onze eerste Ă©chte kerk van het land. Schandalig en respectloos van ze!
  .
  Oké, whatever. Grapje natuurlijk. Maar toch vind ik Greenpeace kansloos.

 • Profielfoto
  Hydræ

  GP weer in de bocht. Ik heb destijds voor Apple gekozen omdat ze het meest efficient met energie en verpakking omgaan in vergelijking met andere computer fabrikanten. Ga ergens anders spelen! Ksssst!

 • Profielfoto
  DaveFlash

  En als DaveFlash zijn feiten had gecheckt zou hij weten dat deze actie over de stroom die nodig is voor de iCloud servers gaat…

  en ook dat [strike]is[/strike] wordt groen!

  ‘Tuurlijk, het kan altijd groener, bijvoorbeeld door op het dak van het datacentrum zelf ook zonnepanelen te installeren, en niet alleen naast het complex van iCloud…

  zie ook: http://www.guardian.co.uk/environment/2012/apr/17/apple-cloud-computing-coal-greenpeace

 • Profielfoto
  janvanes

  Een bedrijf bekritiseren omdat ze in een bepaalde staat gevestigd zijn (want daar komt hun kritiek eigenlijk wel op neer) vind ik eigenlijk wel wat vergezocht. Greenpeace wil vooral publiciteit, en daarom gaan ze niet persé achter de grootste vervuilers aan, maar achter de bekendste bedrijven.

  Opvallend is ook dat Greenpeace het energieverbruik van Apple’s datacentre in North Carolina 5x hoger inschat dan Apple zelf. Interessant commentaar op het conflict op IT knowledge exchange

 • Profielfoto
  MBPuser

  Die gasten van de Apple Store hadden gewoon een zeehond moeten bestellen en hem ff ritueel moeten knuppelen daar voor de deur, hadden ze gelijk uitgelult geweest hahaha

  (en kom alsjeblieft niet met zielig verhalen, zeg dat maar tegen je stuk vlees op je bord vanavond)

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Als er nou iemand een groot wijnblad knipt uit een stuk zeil kunnen ze er een tros druiven van maken. Staat toch een stuk feestelijker!

 • Profielfoto
  SanderApple

  Laat die mensen van green peace maar eens na-rekenen wat al die acties van hen per jaar kosten… maar daar wordt niet over gesproken…

 • Profielfoto
  SanderApple

  *aanvulling: van hen=van hen zelf

 • Profielfoto
  MBPuser

  Ik vind een stel van die Greenpeace hippies voor de deur nou niet echt een feestelijke gebeurtenis blikmans;)

 • Profielfoto
  Brombeer

  Ik denk dat Greenpeas dit doelwit meer als symboolbedrijf heeft uitgekozen en dat het bedoeld is als een kritische kanttekening voor een hele sector.
  .
  Over miljeuk en duurzaamheid kun je immers heel ver doorrekenen en wil je het grondig doen moet je ook langer doorrekenen dan je lief is.
  .
  Wie bijvoorbeeld denkt met een iPad een papierloos kantoor te kunnen runnen, moet er wel bij stilstaan dat de milieubelasting van de productie van dat apparaat gelijk staat met een jaar of vijftien papierverbruik van een persoon. We zullen zien hoeveel van die dingen zo lang meegaan…
  Toen de witte iMacs werden vervangen door de modellen van aluminium en glas zei Jobs dat die materialen volledig herbruikbaar zijn. Dat klopt. Je wilt alleen niet weten hoeveel energie dat hergebruiken kost.
  .
  Ik heb hier een iMac G4 20″ staan. Mooiste machine ooit, alleen een kapot moederbord. Gelijk het hele toestel lam. Als Apple daar nou eens een i5 of i7 moederbordje voor maakte, dan maakt het bedrijf zoveel mensen blij. Nu moet ik op hoop van zegen met dremeljunkie gaan modden…
  .
  Milieu is een mooi woord, maar het moest niet zo moeilijk zijn.

 • Profielfoto
  Nosferatu

  De reacties hier zeggen meer over het nihilisme van de doorsnee fanboy dan Greenpeace

 • Profielfoto
  MBPuser

  Daar ben jij zelf een sprekend voorbeeld van, maar bedankt voor het onder de aandacht brengen van je frustratie :thumbsup:

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Ik weet wel dat als het mijn zaak was geweest ik dat kansloze zooitje treehuggers had buiten geschopt! Altijd hetzelfde met die linkse rakkers: werken ho maar en constant overal tegenaan schoppen…

 • Profielfoto
  Ziegler

  Ach Cenobyte, zoals wijlen Frank Zappa zei: opinions are like assholes: everybody has got one.

 • Profielfoto
  Supermacfreak

  Ik ben al heel lang lid van Greenpeace en ook Apple gebruiker. Maar ik begrijp niet waarom Greenpeace zo op Apple is gefocust. Het is niet de eerste keer. Kalimantan, het Amazone dat doet me pijn als ik er aan denk of zie in de media. Ik zou zeggen Greenpeace steekt je geld en energie nog meer in tegen de vernietiging van onze planeet. Greenpeace geeft weer een slechte signaal, het is koren op de molen van Samsung en consorten.

 • Profielfoto
  koenvisser

  Richt je vooral op het bedrijf die al zijn best doet om groener te worden. Zodat de andere echte zwarte/grijze bedrijven met rust gelaten worden.

  Greenpeace ga asjeblieft achter Shell aan met hun olie vervuiling!

 • Profielfoto
  Qapla

  Wat ik mij afvraag is wie die ballonen weg doet, zijn het de Apple medewerkers of greenpeace die ze weer weghaalt.
  En hoe halen ze ze weg? Door ze gewoon uit de lucht te schieten?

 • Profielfoto
  Maverick9898

  @koen: ja, ga achter die mensen aan die het meest vitale product van de maatschappij leveren! Dan raak je mensen nog ‘s!

 • Profielfoto
  Appletosh

  Irritante luitjes die mensen van GreenPeace,
  ik zou ze hardhandig mij zaak uit laten zetten :innocent:

 • Profielfoto
  koenvisser

  @Maverick9898: Ik zeg niet dat ze moeten stoppen met het leveren van de olie. Die hebben we immers nodig.
  Het gaat mij meer om de vervuiling die ze achterlaten bij het winnen van de olie.
  Zoals de grote stukken grond/plassen in Afrika die vol met olie liggen omdat bedrijven zoals Shell daar hun gang mogen gaan. Dit is een veel hogere vervuiling van de aarde dan een paar datacenters.

 • Profielfoto
  donut

  Lekker subtiele reacties hier -stemmen jullie soms PVV?
  wat mij betreft een mooie symbolische actie van Greenpeace.

  zwarte ballonnen in een knal witte ruimte- zeer fraai

  Apple had het zelf niet mooier gedaan.

  de inhoud van de actie is ook goed- Apple is groter dan Microsoft en vertolkt een voortrekkers rol – niet alleen de producten en de verpakking moet mooi zijn, maar ook de rest eromheen inclusief de energie opwekking en de arbeidsomstandigheden van de goedkope arbeidskrachten..

 • Profielfoto
  1234

  @Donut, je bent een Pannenkoek. Dit is werkelijk een van de meest debiele opmerkingen ooit..

 • Profielfoto
  toineenzo

  Ja mensen hebben gelijk! Zijn die ballonnen, kleding en ballonentouwtjes wel biologisch afbreekbaar?
  ROTOP GREENPEACE JULLIIE.VRIZIEKEN SOMS ALLES

 • Profielfoto
  mmars

  Beste OMT,

  Vervuil alstublieft deze website niet met ‘nieuws’ over deze linkse hypocrieten en hun emoties. Een baan zoeken op woensdag had ook gekund.

  Dank.:)

 • Profielfoto
  Apple Focus

  :thumbsup:

 • Profielfoto
  Apple Focus

  voor mmars

 • Profielfoto
  FilX

  Mijn hemel zeg, schelden lijkt hier de norm en enige agressie wordt ook niet geschuwd…

  Mensen met een andere mening dienen op te rotten, zijn hypocriet, werkeloos, debielen, dienen hardnekkig eruitgegooid te worden, zijn een kansloos zooitje, en om dat alles kracht bij te zetten knuppelen we op straat een zeehond dood…

  Fijne mensen hier…

 • Profielfoto
  RamonV

  als het inderdaad alleen maar speculatie is vind ik het erg vreemd dat er wel zulke acties worden gevoerd.

 • Profielfoto
  Qapla

  Maar nu weet ik nog steeds niet wie deze ballonnen weer naar beneden haalt, en hoe ze dat doen.

 • Profielfoto
  appievanr

  als het inderdaad alleen maar speculatie is vind ik het erg vreemd dat er wel zulke acties worden gevoerd.

  Ja joh! Laat zo’n bedrijf als Apple dan ook gewoon met cijfers over de brug komen als ze niets te verbergen hebben en zogenaamde prijsjes hebben gewonnen om dat ze groen zijn. Die prijsjes is hetzelfde als de ‘ik kies bewust logo’ dat logo helpt allĂ©Ă©n maar om kopers van producten niet meer op de verpakking te lezen en niet meer veder te kijken dat hun neus lang is. Maar laten zich zonder er bewust van te zijn hun kinderen en zichzelf vol gooien met Aspartaam en andere kwalijke E-nummers.

 • Profielfoto
  MBPuser

  Lekker subtiele reacties hier -stemmen jullie soms PVV?

  Ik wel, maar als er een andere partij komt die al die Groenlinkse maatschappelijk parasitaire neohippies met dit soort opmerkingen nog meer dwars zit dan de PVV dan stem ik waarschijnlijk daar op.

 • Profielfoto
  appievanr

  Beste OMT,

  Vervuil alstublieft deze website niet met \’nieuws\’ over deze linkse hypocrieten en hun emoties. Een baan zoeken op woensdag had ook gekund.

  Dank.:)

  Laat het kabinet maar eerst eens zorgen dat er banen worden gecreëerd. Wat dat dan betreft doen die werkeloze jongens en meiden van Greenpeace nog nuttige dingen op dit moment voor weinig inkomsten. Kunnen die zakkenvullers van het Kabinet nog een puntje aan zuigen.:lol:

 • Profielfoto
  MBPuser

  Maar nu weet ik nog steeds niet wie deze ballonnen weer naar beneden haalt, en hoe ze dat doen.

  1 van die Greenpeace hippies zelf, ze hadden verder toch niks nuttigs te doen:grin:

 • Profielfoto
  appievanr

  Maar nu weet ik nog steeds niet wie deze ballonnen weer naar beneden haalt, en hoe ze dat doen.

  1 van die Greenpeace hippies zelf, ze hadden verder toch niks nuttigs te doen:grin:

  Ja, en blijf jij dan maar PVV stemmen. Kun je jezelf binnenkort ook bij Greenpeace aansluiten om nog wat nuttigs te doen met géén cent in je Portemonnee. Struisvogel en weglopertje!. Ze moeten jouw enige vorm van verstand bijbrengen als dat nog te realiseren valt. Ga maar gauw weer een blikje Schultebräu bij de Aldi halen voor je helemaal doorslaat jonge!:lol:

 • Profielfoto
  MBPuser

  Ik kan je garanderen dat dat hopeloos is hahaha:lol: En over m’n centjes zou ik me niet al te druk maken als ik jou was, ik red mezelf wel.

 • Profielfoto
  MBPuser

  Ga maar gauw weer een blikje Schultebräu bij de Aldi halen voor je helemaal doorslaat jonge!:lol:

  Zet er ff edit bij als je je post aanvult, anders mis ik de helft van je gezwam:grin: Maar voor zo’n groene bink als jou snap ik je Harley logo niet zo eigenlijk; ik dacht dat die tandartsscooters juist zo milieuvervuilend zijn.. Maar dat maakt zeker niet uit omdat het je even niet uitkomt nou ?

 • Profielfoto
  appievanr

  Ik kan je garanderen dat dat hopeloos is

  Ja, dat dacht ik al als je op de PVV stemt. Zijn meestal allemaal hopeloze mensen met sterke verhalen een hoop kabaal en loze beloftes, net zo als hun leider.

 • Profielfoto
  MBPuser

  Voorlopig heeft die blonde gek jullie allemaal aan het lijntje lopen hahaha :thumbsup:

 • Profielfoto
  appievanr

  @ MBPuser: Beroep: zit in de steun. Ja, had ook niets anders verwacht.:grin:

 • Profielfoto
  MBPuser

  :grin: Over verwacht gesproken, ik moest al lachen toen ik je avatar zag, Harley’ kijk mij stoer loser zijn’ Davidson tandartsbrommert.. Zit je in je midlifecrisis of is je vrouw bij je weggerend en je moet toch wat om wat te scoren ?

  klik

 • Profielfoto
  Emmaipod

  Creatief zo’n actie.
  Maar nuttig ?

 • Profielfoto
  The Jesus

  Tja, of greenpeace zelf zo’n fijne organisatie is. Je zou die irritante K..studenten zo af en toe ook…. Ze vervuilen de wereld ook met hun pluche klotezeehonden en -walvisjes. Die ballonnen is ook niet fijn voor onze planeet. Varen hun bootjes al op zonnebloemolie? Het is gewoon een business.
  Dat ze Apple gebruiken is logisch: makkelijk, gegarandeerd aandacht, en een beetje waar.
  Mediahypen,
  morgen is iedereen het weer vergeten…:money:

 • Profielfoto
  palahala

  Hun eigen website wordt ook niet op groene stroom gehost. (http://cleanbits.net/nl/greencheck/check)

  Omdat ze geen compensatie kopen bij die club, concludeer jij dat ze niet groen hosten? Dat kan ik niet volgen. Weet je wel hoe Cleanbits werkt?
   
  Zelf schrijft Greenpeace, en dat lijkt me een betere bron:

  Alle websites van Greenpeace staan op servers die draaien op 100 procent groene stroom.

 • Profielfoto
  recoiller

  Deze actie is misschien niet schadelijk wat vaak wel anders is bij Green Peace. Ik ben het ook eens met de scheve betekenis van ‘vrede’ in de naam van deze organisatie.
  Overigens vraag ik me altijd af wie deze organisatie nog funding geeft. Resultaat van hun acties is verwaarloosbaar en als je de schade mee rekent die ze meestal aanrichten dan hebben ze zelfs een tegenovergesteld effect.

  Daarnaast zit Green Peace er heel vaak naast met de cijfers in hun propaganda. Ook hier protesteren ze op basis van negatieve aannames omdat ze zelf de informatie niet hebben. Er een beetje naast zitten kan maar Green Peace zit er vaak zo ver naast dat je met een beetje verstand moet concluderen dat ze beter kunnen stoppen..

  Ik vind het niet erg om bedrijven als Apple bewust te houden, maar ik vind het hypocriet om actie te voeren om bedrijven te forceren bepaalde info vrij te geven en te beschuldigen met bizarre aannames.

  Type in Google “Green Peace” en “opzeggen” is 1 van de eerste suggesties. Zoek in Google op “Green Peace liegt” en je krijgt meer dan 2,2 miljoen hits..
  Zoek op “Green Peace lies” en je zit op meer dan 3,4 miljoen hits..

  Als ze Apple normaal benaderen dan is Apple helemaal niet te beroerd om mee te werken. Dat hebben we in het verleden al vaker gezien.

 • Profielfoto
  palahala

  …en zoek op “Apple lies” en je hebt 81.400.000 hits. Wat zegt dat nou helemaal?

 • Profielfoto
  MBPuser

  Alle websites van Greenpeace staan op servers die draaien op 100 procent groene stroom.

  Wel grappig, dit stukje vond ik op de site van Greenpeace zelf:

  Alle groene reclame ten spijt, de stroom uit ons stopcontact is de laatste jaren alleen maar vuiler geworden. Investeringen in schone energiebronnen als zon en wind blijven achter. Energiebedrijven importeren steeds meer goedkope stroom uit het buitenland die voor een groot deel is opgewekt met kolen en kernenergie.

 • Profielfoto
  McPherson

  Doordat Apple niet transparant genoeg is weten wij simpelweg niet hoe het er binnen de datacentra van Apple aan toe gaat. Vandaar deze actie.

  Lachen, kortom….het kan dus ook zijn dat Apple heel erg groen is i.p.v. niet groen?!?

 • Profielfoto
  appievanr

  @MBpuser: Wat zegt jouw avatar dan? Een zielig ventje die financieel en maatschappelijk zijn frustraties en mis kunnen zit weg te drinken en snuiven op een park bankje. Doe je best jonge! Je komt er wel met je handje ophouden en aankloppen bij maatschappelijke instanties omdat je het niet trekt. Door zulke Mega losers die géén verantwoordelijkheid durven te nemen. Door figuren zoals jij en dat maatschappelijke gevoel en verantwoording ook niet hebben gaat onze maatschappij naar de klote. En op mensen die wel willen wordt bezuinigt. Ga voor je uitkering maar een keer vroeg uit je bed om zwerfvuil te prikken inplaats van je roes uit te slapen, dan doe je wat nuttigs en sta je beter in de maatschappij en ga je ook wel je eigen centen verdienen inplaats van op de zak van de staat te teren :lol:

 • Profielfoto
  appievanr

  @ The jesus: Je bent gewoon jaloers dat tijdens een intake gesprek Greenpeace jouw niet aangenomen heeft. Accepteer dat gewoon ook al ben je Holy.

 • Profielfoto
  unSOUND

  De aloude “Als je niks verteld, heb je dus wat kwalijks te verbergen” theorie heb ik geen boodschap aan. Dat is in feite een verkapte vorm van “schuldig tot onschuld bewezen”.
  [size=2] [/size]
  Aangezien het nog niet gebouwd is, kun je ook niet met cijfers komen… Dat even voorop. Ten tweede is het niet de eerste keer dat Greenpeace wat roept simpelweg omdat hun de info niet hebben, en het dus wel heel slecht moet zijn. Jaren geleden riep Greenpeace ook dat Apple niks aan het milieu deed betreffende oude / kapotte machines, terwijl Apple op dat moment al jaren een take-back regeling had, inclusief meerdere pagina’s met uitleg op de Apple website. Maar die hadden ze even niet gezien bij Greenpeace. En omdat ze ze niet hadden gevonden, gingen ze er maar voor het gemak van uit dat het slecht geregeld was…
  [size=2] [/size]
  Als straks blijkt dat die nieuwe panden inderdaad vervuilend zijn, mag er geprotesteerd en geboycot willen zoveel ze willen, dan hebben ze recht van spreken. Maar nu is het puur “We weten het niet, dus we gaan gewoon uit van het ergste”, wat ze vervolgens brengen alsof het feiten zijn. En dat klopt niet. Dan loop je te hard van stapel.

 • Profielfoto
  Obi

  Hear hear Unsound, overdrijven is ook een vak, eveneens verzinsels aandikken en als feiten presenteren. Greenpeace heeft voor mij afgedaan.

  Elke bewering die de Groene plassers doen moet onderbouwd zijn met een wetenschappelijk rapport.
  9 van de 10 keer lukt het de Groen plassers om zo’n rapport NIET te produceren, daarom neem ik bijna alle beweringen van Greenpeace met een hele grote zak met zout.

 • Profielfoto
  Hydræ

  …en zoek op “Apple lies” en je hebt 81.400.000 hits. Wat zegt dat nou helemaal?

  Dat dingen volledig uit hun context gerukt kunnen zijn.

 • Profielfoto
  justi

  Het is jammer dat Apple nu door rechts tuig is ontdekt, wat een onzin hierboven…:-(

 • Profielfoto
  MBPuser

  @MBpuser: Wat zegt jouw avatar dan?

  De mijne zegt niet zoveel, of je moet een wasbeer met grote ballen interessant vinden wat ik wel verwacht bij maatschappelijk mislukte boomknuffelaars met een minderwaardigheidscomplex zoals je duidelijk ben.. Maar vertel eens, kreeg je geen moedermelk van je moeder dat je zo’n onzeker ventje ben geworden of heb je op het Hofnarretje gezeten vroeger en moest je elke dag bij Robert M. op schoot zitten? Onzeker Harley kneusje hahahaha wat een loser ben jij zeg, 1000% heb je niet eens een Harley lamlul, ik stem er dan ook voor dat je vanaf nu een avatar neemt van een doodgeknuppelde zeehond, die heeft net zoveel denkvermogen als jou :thumbsup:

 • Profielfoto
  zulu

  Ik was zelf aanwezig als vrijwilliger bij de actie van Greenpeace in de Apple Store.
  Zelf ben ik een Macfan van het eerste uur, ik heb zelfs nog een Apple II liggen, ik ben geen linkse hippie, die werkloos thuis zit. Ik ben zelfstandig ondernemer en werk gemiddeld 80 uur per week.
  Het feit is dat Apple niet transparant is in zijn toekomstige visie van energieverbruik voor hun dataservers, de grootst groeiende industrie voor de komende jaren.
  Greenpeace heeft een lang onderzoek met behulp van IT-specialisten gedaan naar de grootste 14 bedrijven en daar blijken Apple, Microsoft en Amazon de grootste vervuilers en Apple helaas het minst open in informatie.
  Als ze zo schoon zijn als ze zeggen, geef dan openheid in de cijfers en hun toekomst perspectief!
  Cynisch zijn Google en Facebook wel goed bezig.
  En voor degene die ons hardhandig de winkel zouden hebben gezet; we hebben de actie 45 minuten gehouden en zijn op verzoek van de manager en politie gewoon zelf weg gegaan, omdat Greenpeace (daar staat de vrede voor) nooit geweld gebruikt in welke actie dan ook.
  We gaan door tot het resultaat bereikt is, dit is slechts het begin en het was overigens een wereldwijde actie en niet alleen gericht op Apple.

  Ook al ben ik Apple gebruiker, ik wil later mijn 3 dochters in hun ogen kunnen aankijken en zeggen dat ik geprobeerd heb om het te veranderen. Dat kunnen jullie ook doen door de petitie te tekenen.
  http://www.greanpeace.nl/apple

  De ballonnen waren van milieu-vriendelijk materiaal en dalen na 24 uur vanzelf naar beneden. Hetzelfde gold voor de stickers die we uitdeelden en op iPhones en iPads geplakt kunnen worden. Greenpeace denk over al dit soort details heus wel na. Het feit dat jullie er allemaal over discussiëren of je er nou voor bent of niet bewijst dat de actie geslaagd is. Bedankt.

  Groet.

 • Profielfoto
  Tigertail

  @MBP
  Wat zit je nou als een kind te schelden op deze pagina.
  Je bent een man van 39 zie ik in je profiel
  Gedraag je er dan ook naar!!

  @zulu U vind dat de actie geslaagd is.
  Het heeft misschien wel de aandacht in Amsterdam gekregen , maar in het hoofd-kantoor in Cupertino hebben ze er niks van gemerkt.
  Dat is de reden waarom veel users op deze site kritiek hebben op greenpeace.
  Niet omdat ze tegen ‘milieu-vriendelijk’ of rechts zouden zijn (zoals de beschuldigingen van uw collega’s op deze site waaronder MBP)
  Maar omdat ze afvragen wat ze ermee willen bereiken.
  Zover ik weet is er nooit een actie van Greenpeace geweest die echt effect heeft gehad op de wereld. Media-aandacht noem ik geen resultaat.

 • Profielfoto
  zulu

  @Tigertail; Media aandacht is niet de prioriteit van acties, media helpt wel natuurlijk.
  De actie vorig jaar tegen de kleding industrie vorig jaar, om grote kledingmerken zoals Nike, Adidas, H&M en alle anderen te stimuleren hun productieproces in China te zuiveren, zoals het vervuilen van Chinees drinkwater, heeft als effect gehad dat Nike en Adidas (de grootste afnemers) hun productie hebben gecheckt en bezig zijn die daadwerkelijk te zuiveren.
  Ook dit was niet een actie om hun te boycotten, slechts een aanmoediging om de schoonste en de beste te willen zijn. Het zou Apple sieren als ze dit voorbeeld volgen.
  Begrijp me goed, ik wil ook gebruik maken van Apple’s mooie spullen, maar niet voor elke (vieze) prijs.

 • Profielfoto
  MBPuser

  @MBP
  Wat zit je nou als een kind te schelden op deze pagina.
  Je bent een man van 39 zie ik in je profiel
  Gedraag je er dan ook naar!!

  Wie heeft jou toestemming gegeven tegen me te praten ?

 • Profielfoto
  FilX

  Ik ben benieuwen hoeveel mensen er na zulu nog inhoudelijk gaan reageren op de actie van Greenpeace. In 1 berichtje wordt alle weerbarstige, ongefundeerde kritiek op Greenpeace onderuit geschoffeld. Een pagina lang kan er hier maar geroepen worden wat men wil, beetje schelden tussendoor en we schuiven weer door naar het volgende onderwerp. Een reactie als dat van Obi waarin semi-intelectueel wat aannames als als feiten naar voren geschoven worden, gepaard gaande met wat schelden is kennelijk de norm…

  Triest hoor, dat een gerenommeerd Apple forum lijkt te vervallen tot een GeenStijl achting ‘roep-maar-wat- niveautje.

 • Profielfoto
  appievanr

  @MBpuser: Wat zegt jouw avatar dan?

  De mijne zegt niet zoveel, of je moet een wasbeer met grote ballen interessant vinden wat ik wel verwacht bij maatschappelijk mislukte boomknuffelaars met een minderwaardigheidscomplex zoals je duidelijk ben.. Maar vertel eens, kreeg je geen moedermelk van je moeder dat je zo\’n onzeker ventje ben geworden of heb je op het Hofnarretje gezeten vroeger en moest je elke dag bij Robert M. op schoot zitten? Onzeker Harley kneusje hahahaha wat een loser ben jij zeg, 1000% heb je niet eens een Harley lamlul, ik stem er dan ook voor dat je vanaf nu een avatar neemt van een doodgeknuppelde zeehond, die heeft net zoveel denkvermogen als jou :thumbsup:

  Duidelijk lopen er meer zielloze gekken vrij rond die een gevaar voor de maatschappij zijn, dan dat er vast zitten.:grin:

 • Profielfoto
  RamonV

  @appievanr daar heb je ook een punt.:wink:

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Goed bezig hier mensen! :thumbsup:

 • Profielfoto
  unSOUND

  Het feit is dat Apple niet transparant is in zijn toekomstige visie van energieverbruik voor hun dataservers,

  Hoe kun je dan enerzijds zeggen dat ze niks vertellen over hun gebruik, en anderzijds concluderen dat ze de grootste vervuiler zijn ? Je hebt OF vermoedens, OF feiten. En actie voeren op basis van vermoedens vind ik dus twijfelachtig.
  [size=2] [/size]
  En als het jullie te doen is om het nieuwe nog te bouwen gedeelte, misschien moet je dan eens groene ballonnen oplaten met daaraan de vraag of Apple wil meehelpen aan een schonere wereld, of schrijf dat je hoopt dat het een mooi en zuinig en voorbeeldig geheel wordt. Maar ga niet preventief schenen schoppen, een positieve toon bereikt nog altijd meer goodwill dan een negatieve.