Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 4 april 2012

Exporteren van PSD’s nu een piece of cake

In 2010 sleepte MacRabbit een heuse OMT Award binnen in de categorie ‘Apple ontwikkelaar van het jaar’. OMT’ers konden programma’s als Espresso bijzonder waarderen. Sindsdien houden we ze in de gaten en deze week werd ons wachten beloond. Een nieuwe app zag het levenslicht: Layer Cake Slicy*.

“We craft apps that make building websites easy and fun”. Dat is het motto van MacRabbit. De geavanceerde HTML editor Espresso doet precies dat voor coders. De nieuwe app Slicy richt zich echter op de designer. Niet alleen van websites, maar ook van bijvoorbeeld iOS apps. Zij werken en leven in Photoshop. PSD-bestanden met tientallen lagen en groepen zijn voor de gemiddelde interfacedesigner eerder regel dan uitzondering. Designers kunnen daar prima mee leven, maar de ellende begint als klanten om plaatjes van onderdelen gaan vragen. Daar komt Slicy om de hoek kijken.

Slicy bespaart je een hoop handelingen en daarmee tijd. Voortaan hoef je niet meer lagen te selecteren, lagen uit te schakelen, lagen te combineren of lagen te exporteren via ‘Save to Web’. Sleep je PSD-bestand simpelweg op Slicy, kies een groep met lagen en druk op de knop Save. Je ‘plaatjes’ staan klaar in JPG of PNG om naar de klant gestuurd te worden. Heb je weer aanpassingen gemaakt aan je designs in Photoshop, dan kun je eerder uitgevoerde conversies met een druk op de knop herhalen.

Slicy herkent alleen correct benoemde groepen met lagen

Slicy is niet gemaakt voor de rommelige ontwerper. Het herkent namelijk alleen correct benoemde groepen met lagen. Heb je je lagen ongeordend op een grote hoop gegooid, dan moet je de boel eerst ordenen.

MacRabbit bewijst met Slicy waarom het in 2010 een OMT Award won. De app biedt uitkomst voor designers, bespaart tijd en ziet er ook nog eens prachtig uit. Slicy kost € 24,- en is binnenkort weer te downloaden in de Mac App Store.

* Als gevolg van een trademark-ruzie heeft MacRabbit de naam van de app aangepast in Slicy.

Reageer op artikel:
Exporteren van PSD’s nu een piece of cake
Sluiten