Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 12 april 2012
Leestijd: 1 minuut

Een iPad maken doe je zo

Het ooggetuigenverslag van acteur Mike Daisey’s bezoek aan een Chinese iPad-fabriek heeft twee keer voor opschudding gezorgd. Eerst was men onthutst over de slechte omstandigheden die Daisey daar ‘aantrof’. Vervolgens kwam de onverwachte wending dat het verhaal grotendeels verzonnen bleek.

Rob Schmitz, een journalist voor het Amerikaanse radioprogramma Marketplace, was degene die wist te achterhalen dat Daisey’s verhaal meer op fictie dan op feiten gebaseerd was. Om er achter te komen hoe het er écht aan gaat bij de iPad-assamblagelijn ging Schmitz zelf op onderzoek uit. In een vandaag geplaatste video schetst hij hoe het is om in een iPad-fabriek van Foxconn te werken én laat hij stap voor stap zien hoe een iPad in elkaar gezet wordt… zo dus:

http://www.youtube.com/watch?v=5cL60TYY8oQ&feature=player_embedded

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Een iPad maken doe je zo
Sluiten