Nando Kasteleijn
Nando Kasteleijn Nieuws 24 april 2012

Eddy Cue vergelijkt FarmVille met boeken

Het Amerikaanse Ministerie van Justitie is niet blij met de manier waarop Apple de prijzen van boeken in de iBooks Store bepaalt. Eddy Cue, Apple’s Vice President voor Internet Services zei tegenover The Wall Street Journal dat wat hem betreft boeken dezelfde behandeling krijgen als apps.

I don’t think you understand. We can’t treat newspapers or magazines any differently than we treat FarmVille.

Justitie in Amerika wil dat het niet de uitgeverijen zijn die de prijs van boeken bepalen, maar de winkels. Apple eist daarentegen van zijn uitgeverijen dat zij hun boeken buiten de iTunes Store om niet goedkoper aanbieden. Uitgeverijen zouden eerder deze maand daarover met het departement van Justitie in gesprek gaan, maar dat is blijkbaar niet gelukt.

Volgens Bloomberg ontkennen Apple en uitgeverij MacMillan dat er sprake zou zijn van prijsafspraken. De twee bedrijven weigeren daarnaast in gesprek te gaan met het Amerikaanse Ministerie van Justitie.

In december vorig jaar kondigde de Europese Commissie een vergelijkbaar onderzoek aan. Het ging daarbij om hetzelfde vermoeden: dat er sprake zou zijn van prijsafspraken tussen Apple en vijf uitgeverijen. Dit onderzoek loopt nog.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eddy Cue vergelijkt FarmVille met boeken
Sluiten