Clusterbombardement aan iPhone-geruchten

36 reacties

De nieuwe iPad is er inmiddels, de nieuwe Apple TV ook en de nieuwe MacBook Pro komt er naar alle waarschijnlijkheid binnenkort aan. Daarmee richten de Apple-geruchtensites zich op dit moment vooral op de volgende generatie iPhone. Vandaag is een aantal nieuwe berichten binnengekomen over de binnen- en buitenkant van dit toestel.

Analist Brian White heeft de afgelopen weken een reis door Azië gemaakt, op zoek naar informatie over de nieuwe iPhone. Afgaand op wat toeleveranciers hem daar verteld hebben denkt hij te weten hoe het toestel er aan de buitenkant uit zal zien. Volgens White krijgt de iPhone een 4 inch scherm en wordt het toestel behoorlijk dunner. Die uiterlijke kenmerken zullen volgens hem dan ook de belangrijkste redenen zijn voor consumenten om de nieuwe iPhone te kopen, samen met de snellere LTE 4G dataverbinding.

Mogelijke nieuwe schermverhouding door 4 inch scherm (via The Verge)

Een groter scherm betekent waarschijnlijk ook een hogere resolutie om ervoor te zorgen dat het een retina-scherm blijft. Daarvoor zal de iPhone een krachtiger processor nodig hebben. De kans is groot dat hiervoor een speciale A5X-chip voor ontwikkeld is. 9to5Mac zegt uit eigen bronnen te weten dat Apple op dit moment een prototype iPhone test met een speciale variant van deze processor, afwijkend van de versie die in de nieuwe iPad te vinden is. Deze A5X-chip zou 1 GB RAM aan boord hebben, twee keer zoveel als bij de iPhone 4S.

A5X-processor, nu alleen nog te vinden in de nieuwe iPad

Overigens meldt 9to5Mac ook dat Apple werkt aan een update van de iPod touch. Deze is sinds 2010 niet meer geüpdatet (buiten de uitkomst van een wit model in 2011). In een beta-versie van iOS 5.1 zijn verwijzingen gevonden naar een ‘iPod 5.1’ (de huidige versie heeft ‘iPhone 4.1’ als codenaam). Waarschijnlijk zal de nieuwe iPod touch in ieder geval een processor-update krijgen. Mocht de volgende iPhone daadwerkelijk een groter scherm krijgen, dan zal dit wellicht ook voor de volgende iPod touch gelden.

Vierde generatie iPod touch, nagenoeg ongewijzigd sinds 2010

Tot slot weet de website Kotaku te melden dat een medewerker van de iPhone-fabriek Foxconn verklapt heeft dat het bedrijf recentelijk de toezegging van Apple gekregen heeft om de nieuwe iPhone te mogen produceren. Het toestel zou volgens hem in oktober op de markt komen. Daarmee spreekt de medewerker een collega tegen die onlangs nog beweerde dat de volgende iPhone al in juni uitkomt. Dit bericht trokken we echter toen al in twijfel.

Geen van de vandaag uitgekomen geruchten is écht nieuw. Zowel het grotere scherm, de snellere processor als de uitkomst in oktober zijn eerder langsgekomen in het geruchtencircuit. Naarmate deze geruchten langer standhouden kan er echter misschien (iets) meer geloofwaardigheid aan gekoppeld worden.

Reacties

36 reacties
 • Profielfoto
  jandoornbos

  Een groter scherm…
  Dan moeten de app developers al hun apps zeker ook aanpassen. Nu is het mooi makkelijk met slechts één schermgrootte voor alle iPhones.

 • Profielfoto
  ruben

  Nee man geen groter scherm, dan wordth hij zo groot

 • Profielfoto
  sunapple

  Altijd leuk, de geruchten; je wil aan de ene kant precies weten wat er komt en aan de andere kant toch compleet – aangenaam – verrast worden:grin: Voorlopig weet ik mij wel te redden met de nieuwe iPad.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Een groter scherm zal wel moeten, om met de concurrentie mee te gaan. Het scherm kan niet alleen langer worden (in portret positie gesproken), maar ook breder worden. Dat blijkt niet uit de hier geplaatste plaatjes. Als het scherm van de nieuwe iPhone, zoals al vaker is gedacht, aan de lange kanten doorloopt tot de rand (zou ook veel mooier zijn vind ik, kan het ook breder worden, zonder dat de afmetingen van de iPhone zelf groter worden. Dunner vind ik niet zo belangrijk. Te dun is ook niet goed, dan breekt ie sneller. Batterijduur lijkt me belangrijker. En eh…..vergeet niet de unibody aluminium behuizing – die wil ik graag!

 • Profielfoto
  fzelders

  Zo’n groot scherm lijkt me onwaarschijnlijk. Een SmartPhone moet je namelijk met één hand kunnen bedienen. Met de hier genoemde afmetingen gaat dat voor veel mensen niet lukken.

 • Profielfoto
  iPredict

  Een groter scherm is al vervelend genoeg developers, laat staan als ook nog de verhouding gaat veranderen.
  .
  Niet iedereen wil een groter scherm, het 3.5″ scherm is er voor uiterst gebruiksgemak (zowel voor de duim als de broekzak). Een winst in productiviteit dmv een groter scherm moet daarom gedaan worden op een apparaat dat zo groot is dat het toch niet meer in de broekzak past (hint: daar zijn er al genoeg van).

 • Profielfoto
  DNibbeling

  Groter scherm kan wel als Apple een mogelijkheid vindt om de ‘home-knop’ weg te laten. Voornamelijk bij 16:9 video’s wel heel mooi omdat dat niet meer zo geschaald hoeft te worden. Ik zou hem laten liggen als het toestel extreem veel groter wordt (als ik me dan tenminste in bedwang kan houden…)!

 • Profielfoto
  spacefreek

  Een groter scherm kan ik inkomen, maar ik vind de verandering in aspect ratio niet echt handig. Dat betekend dat op dag 1 praktisch geen enkele app is aangepast aan het nieuwe formaat, en er dus apps zijn met een zwarte boven- & onderrand. Zoals 16:9 beeld op een 4:3 TV..

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Het kan ook met behoud van de homeknop: aan de bovenkant kan het scherm zeker nog een halve centimeter doorlopen; aan de onderkant ongeveer 2 mm.

 • Profielfoto
  Arthur345

  Groter scherm zou wel kunnen denk ik. Apple zegt dat misschien dat je er meer op kan doen, bijvoorbeeld meer Apps op de homescreen.

 • Profielfoto
  dennispas

  Geen groter scherm, 3,5 inch is precies goed. Al die Samsung telefoons zijn gewoon rotdingen die niet in je zak passen.

 • Profielfoto
  toineenzo

  Nee nuet een 4inch scherm! Das lelijk en alle apps moeten wirden aangepast!

 • Profielfoto
  Kobes

  @macaanzee En dan gelijke ruimte aan boven en onderkant opofferen? Het lijkt mij niet waarschijnlijk, maar het kan.

 • Profielfoto
  Ce

  Reacties dat al die Samsung telefoons niet in je zak passen beginnen intussen verschrikkelijk flauw te worden. Dat Samsung niet iemands smaak is kan ik in komen. Een S2 of iPhone passen nl. beide prima in jas- en broekzak…zonder enig probleem. In mijn beleving vind ik 3.5 inch toch aan de kleine kant worden. Je ziet toch meer info op een scherm van 4 of 4,3 inch. Ik heb beide (iphone en samsung) hier naast elkaar liggen en zo’n 3.5 inch raakt gedateerd.. 4+ inch surft net wat lekkerder, leest net wat lekkerder en kijkt net wat lekkerder naar een youtube filmpje en in die situaties pak ik eerder de samsung dan de iphone.

 • Profielfoto
  mac osx rules

  @Ce: HATER HATER! KILL IT WITH FIRE!!

  Anyhow, groter scherm lijkt me ook wel relaxed. Ik wacht in ieder geval al een jaar of 3 op dit ding, dus laat de geruchten maar binnenstromen!

 • Profielfoto
  Kdingo

  iPhone 4S hier, groter scherm kan maar dan wel de verhoudingen behouden en idd niet de iPhone zelf groter, slechts het scherm. Verder w8 ik nog een jaartje, ben harstikke blij met mn iPhone.

  offtopic: liever een nieuwe macbook pro

 • Profielfoto
  Renroelandt

  Uiteraard blijft het afwachten op de iPhone 5, maar het groter scherm hoeft er van mij niet direct te komen… Van een andere kant richting Games en films en Belgacom Tv overal is het altijd leuk meegenomen!:) De iPhone 5 komt toch mijn richting uit tegen dan, ze doen maar…

 • Profielfoto
  ro_me

  Dit weekend mijn 4S vergeleken met een One X. Dan maakt de 4S i.d.d. een gedateerde indruk, zoals Ce al aangeeft. Wat een weelde aan luxe, dat scherm van de One X.

 • Profielfoto
  Bubbles

  Laat ze maar eens opschieten ik loop hier nog (naar alle tevredenheid) met een 3G. Eind augustus loopt me abonnement af!

 • Profielfoto
  iPodzz

  Ik denk, weet eigenlijk wel zeker, dat als er een 4″ scherm komt deze de zelfde verhouding heeft als het 3,5″.

  En volgensmij bedoelen jullie “iPod 5,1” ipv “iPhone 5,1”.

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Apps met balken? Daar zullen we een jaartje aan moeten wennen gok ik.

 • Profielfoto
  Arthur345

  Zo\’n groot scherm lijkt me onwaarschijnlijk. Een SmartPhone moet je namelijk met één hand kunnen bedienen. Met de hier genoemde afmetingen gaat dat voor veel mensen niet lukken.

  Moet dat van jou?

 • Profielfoto
  ramrod

  Handig die 4G op je IPhone …..:razz: :thumbsdown:

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  Apple gaat echt geen andere verhouding gebruiken hoor, denk maar aan al die (honderd)duizenden apps, die komen er dan allemaal misvormd uit, nee dat is een ding wat vast staat. Hij zal wel iets groter worden, en aangezien 4,3″ voor veel mensen te groot is (uit onderzoek) zal het rond de 4″ worden.
  .
  Iemand tegen die tijd een 4S kopen?

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Er zit nog erg veel vet op de iPhone 4.

 • Profielfoto
  iPredict

  Nogsteeds de elegantste oplossing tot nu toe: beeldscherm stretchen naar 3.7″ -> behoud van resolutie, 313ppi oftewel nogsteeds retina-capable, toestel hoeft niet groter.
  Wat zou het toch mooi zijn als Apple hiernaar zou luisteren…

 • Profielfoto
  appievanr

  Siri gaat Nederlands lullen.:crazy:

  Neen, zo’n iPhone word de laatste tijd zo saai en gewoon en het interesseert me niet wat voor een nieuws ze uitbrengen rond de iPhone.

  Handig die 4G op je IPhone …..:razz: :thumbsdown:

  Yeah! Isn’t that amazing.:lol:

 • Profielfoto
  INCTRL

  Die 4 inch bullshit gaat nooit gebeuren. Hoelang kunnen we dit gerucht nu al lezen? Volgens mij al 3 generaties iPhones lang.

  Steve Jobs heeft gezegd WAAROM een 4 inch iPhone er nooit zal komen (met 1 hand toestel kunnen bedienen)

 • Profielfoto
  Jesper

  Als de nieuwe schermverhouding zou kloppen betekent dat straks dat je fullscreen zonder balken breedbeeld films kunt chekken, dat is wel nice!

 • Profielfoto
  stijnbokhove

  Steve Jobs heeft gezegd WAAROM een 4 inch iPhone er nooit zal komen

  Zei Steve Jobs ook niet ooit dat er nooit een iPod Video zou komen omdat mensen geen video willen kijken op een klein scherm?

 • Profielfoto
  THX-1138

  Ik vind dat dit bericht overigens een ongelofelijk stomme titel heeft…

 • Profielfoto
  bartje

  Groter scherm zou best kunnen. Alleen ten kostte van het PPI van het scherm. Ik denk dat die tot die van de Nieuwe iPad acceptabel blijft.

 • Profielfoto
  Indomarco

  Ik ben wel toe aan een nieuwe. Heb al een kapot scherm en een achterkantje vervangen. En mijn zoon zit al te azen op mijn huidige iPhone 4. Twee jaar geleden zou hij mijn iPhone 3 krijgen, die ging 2 weken voor de 4 uitkwam kapot.
  Ik heb net een autoradio waar de 3 en 4 in past. Als deze qua buitenformaat groter wordt, hmmm…tsja dan.

 • Profielfoto
  Bj1991

  Ze mogen van mijn part het beeld wel langer en iets breder maken, zolang hij hetzelfde figuur maar houd.
  Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de apps groter te maken voor het scherm, maar je kunt er ook met de ruimte die je over hebt andere dingen doen.
  Zoals:
  – game controls
  – extra mogelijkheden, zoals bij de muziek speler van apple, artiest, nummer, album
  – meer touch mogelijkheden. ( ipad 4 fingers = multitasking)
  – beter fims & video’s kijken

  Zo hoeft een ontwikkelaar niet altijd wat aanpassen maar kan juist dingen toevoegen… Ik ben zelf geen ontwikkelaar dus ik kan er natuurlijk helemaal naast zitten..

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Een groter scherm lijkt mij zeer onwaarschijnlijk. Ik denk dat het scherm hetzelfde blijft en dat de iphone zelf zels nog smaller gaat worden. Dat zou weer als totaal nieuwe ervaring voelen zo’n smal ding. Het gevoel wat je hebt bij ipod.
  Als Apple allemaal verschillende schermresoluties gaat gebruiken dan gooi je echt je eigen glazen in.

 • Profielfoto
  Apple4life

  mooi iphone concept