Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Geruchten 10 april 2012

Clusterbombardement aan iPhone-geruchten

De nieuwe iPad is er inmiddels, de nieuwe Apple TV ook en de nieuwe MacBook Pro komt er naar alle waarschijnlijkheid binnenkort aan. Daarmee richten de Apple-geruchtensites zich op dit moment vooral op de volgende generatie iPhone. Vandaag is een aantal nieuwe berichten binnengekomen over de binnen- en buitenkant van dit toestel.

Analist Brian White heeft de afgelopen weken een reis door Azië gemaakt, op zoek naar informatie over de nieuwe iPhone. Afgaand op wat toeleveranciers hem daar verteld hebben denkt hij te weten hoe het toestel er aan de buitenkant uit zal zien. Volgens White krijgt de iPhone een 4 inch scherm en wordt het toestel behoorlijk dunner. Die uiterlijke kenmerken zullen volgens hem dan ook de belangrijkste redenen zijn voor consumenten om de nieuwe iPhone te kopen, samen met de snellere LTE 4G dataverbinding.

Mogelijke nieuwe schermverhouding door 4 inch scherm (via The Verge)

Een groter scherm betekent waarschijnlijk ook een hogere resolutie om ervoor te zorgen dat het een retina-scherm blijft. Daarvoor zal de iPhone een krachtiger processor nodig hebben. De kans is groot dat hiervoor een speciale A5X-chip voor ontwikkeld is. 9to5Mac zegt uit eigen bronnen te weten dat Apple op dit moment een prototype iPhone test met een speciale variant van deze processor, afwijkend van de versie die in de nieuwe iPad te vinden is. Deze A5X-chip zou 1 GB RAM aan boord hebben, twee keer zoveel als bij de iPhone 4S.

A5X-processor, nu alleen nog te vinden in de nieuwe iPad

Overigens meldt 9to5Mac ook dat Apple werkt aan een update van de iPod touch. Deze is sinds 2010 niet meer geüpdatet (buiten de uitkomst van een wit model in 2011). In een beta-versie van iOS 5.1 zijn verwijzingen gevonden naar een ‘iPod 5.1’ (de huidige versie heeft ‘iPhone 4.1’ als codenaam). Waarschijnlijk zal de nieuwe iPod touch in ieder geval een processor-update krijgen. Mocht de volgende iPhone daadwerkelijk een groter scherm krijgen, dan zal dit wellicht ook voor de volgende iPod touch gelden.

Vierde generatie iPod touch, nagenoeg ongewijzigd sinds 2010

Tot slot weet de website Kotaku te melden dat een medewerker van de iPhone-fabriek Foxconn verklapt heeft dat het bedrijf recentelijk de toezegging van Apple gekregen heeft om de nieuwe iPhone te mogen produceren. Het toestel zou volgens hem in oktober op de markt komen. Daarmee spreekt de medewerker een collega tegen die onlangs nog beweerde dat de volgende iPhone al in juni uitkomt. Dit bericht trokken we echter toen al in twijfel.

Geen van de vandaag uitgekomen geruchten is écht nieuw. Zowel het grotere scherm, de snellere processor als de uitkomst in oktober zijn eerder langsgekomen in het geruchtencircuit. Naarmate deze geruchten langer standhouden kan er echter misschien (iets) meer geloofwaardigheid aan gekoppeld worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Clusterbombardement aan iPhone-geruchten
Sluiten