Nieuwe MacBook-lijn op WWDC?

Door: Nando Kasteleijn - 28 reacties

Het ‘hoge woord’ is er uit. De jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van Apple, de WWDC, is van 11 tot en met 15 juni in San Fransisco. Nu is het natuurlijk de grote vraag wat Apple tijdens de conferentie gaat aankondigen. Eén van de opties die veel wordt besproken is een nieuwe MacBook-lijn.

Iedereen is het er wel over eens dát er een nieuwe MacBook gaat komen. Maar of dit een nieuwe MacBook Pro wordt of bijvoorbeeld een samenvoeging van de MacBook Pro en Air weten we niet. Ming-Chi Kuo is analist voor KGI Securities en heeft volgens MacRumors in het verleden betrouwbare informatie gegeven. Hij voorspelt dat Apple een nieuwe MacBook uit brengt die het beste van de Pro en Air samenbrengt. Daarnaast zegt hij dat de grootste MacBook Pro, de 17 inch, het podium gaat verlaten.

We also predict Apple will roll out a fully new MacBook model in early 3Q12, boasting strong performance and easy carryability by combining the advantages of MacBook Air and MacBook Pro. While adding new products, Apple is likely to stop making the 17” MacBook Pro this year due to falling shipments, in order to maintain a lean product line strategy.

Of de twee lijnen worden samengesmolten is onzeker. De MacBook Air lijn bedient duidelijk een ander publiek dan de veel krachtiger MacBook Pro. Het is wel mogelijk dat er voortaan geen optische drives meer te vinden zijn de in de MacBook Pro’s en dat daardoor dunnere laptops mogelijk worden. Wat in ieder geval zeker lijkt is dat deze dunnere MacBooks de nieuwste processor van Intel aan boord zullen hebben: de Ivy Bridge. Volgens The Verge zijn de versies voor de grotere laptops en desktops al gereed, maar laat de versie voor de zogenaamde ultrabooks nog even op zich wachten.

Daarnaast is de vraag welke toekomst de Pro lijn heeft. De Mac Pro is sinds juli 2010 niet meer vernieuwd en het is de vraag of Apple dat dit jaar wel gaat doen. De grootste winst wordt immers gehaald uit de goedkopere Mac’s die zijn gericht op consumenten. De Pro-markt is dan ook een stuk minder interessant geworden voor Apple.

Reacties

28 reacties
 • Profielfoto
  ricocarlier

  Jaaaaah, hier wacht ik nou op!!!!

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  iPhone 5?:D

 • Profielfoto
  ricocarlier

  @Thomas18NL hahaha ja daar ook op, lol! :sarcastic:

 • Profielfoto
  Mick-23

  iOS 6 en nieuwe mac’s op WWDC is perfect. En dan in oktober de iPhone 5 !
  Het zou voor mij te gek zijn als de macbook’s touchscreen scherm krijgen!

 • Profielfoto
  Timvangessel

  Wat dachten jullie van een nieuwe Imac?

 • Profielfoto
  Danyboy

  Hopelijk komt er ook een nieuwe imac. Ben al een tijdje aan het wachten.

 • Profielfoto
  RuudBerg

  Wat dachten jullie van een nieuwe Imac?

  inderdaad mja dat is een desktop en dat lijkt bijna een vies woord geworden.

 • Profielfoto
  Arthur345

  Ik krijg 2 keer achter elkaar een notificatie hiervan. Eén is wel genoeg.

 • Profielfoto
  Nautdeapplefan

  De iPhone 5 zou mooi zijn, maar ik heb toch niet genoeg geld em hem te kopen:P
  iOS 6, MacBook lijn en meer info over OS X Mountain Lion zou mooi zijn!

 • Profielfoto
  sunapple

  Natuurlijk is de Pro minder winstgevend, maar de mensen die daar mee werken hebben niet voor niets een Mac Pro en geen iMac genomen. Apple kan toch niet al die professionelen in de steek laten?

 • Profielfoto
  ELPAPRIKA

  Ik zou het jammer vinden als de 17″ MacBook Pro weg zou gaan. Ik heb zelf nog een oude PowerBook G4 17″. Zo’n groot scherm werkt heerlijk voor Photoshop en toch werk je mobiel.

 • Profielfoto
  pjotr

  Ik hoop dat ze mountain lion een gratis update maken net zoals altijd bij ios. Volgens mij verdienen ze toch niet zoveel aan die updates en dan kunnen ze weer pronken met de mooie cijfertjes.
  …en als het kan ook even een gratis updateje naar iWork 12. Daar trekken ze weer meer gebruikers mee. Het lijkt me ook wel een goed idee als ze een windows versie van pages, keynote en numbers maken. Dan kunnen windows gebruikers zien hoe goed mac programma’s zijn en het kan een hele goede manier zijn om de interface van os x bij een groot publiek bekend te maken(de een-glas-ijswater-voor-mensen-in-de-hel tactiek werkte wel goed met itunes)Maar dan moeten ze die apps wel bekerte functies geven en dat heel duidelijk maken op de download-pagina en de schuld aan het windows os geven

 • Profielfoto
  RamonV

  ik ben benieuwd, die macbook mag nog wel even op zich laten wachten heb het geld toch nog niet bij elkaar:lol:

 • Profielfoto
  verwijderd-profiel

  @Mick-23 touchscreen lijkt mij niet fijn. Het trackpad op mijn MacBook Pro vind ik superfijn, maar beeldscherm zo laten!

 • Profielfoto
  Vin

  Ik hoef helemaal geen dunnere MBP! Wel een snellere en meer betrouwbare. Ik wil een monster MBP!

 • Profielfoto
  vIncent538

  Ik hoop op een totaal nieuwe macbook lijn. Want ik vind de macbook air te weinig opslagruimte en een te klein scherm hebben(voor 1000 euro). De macbook pro is dan een alternatief voor 150 euro meer heb je 500 GB extra opslag, maar voor een consument die de macbook alleen gebruikt voor internet ect. Is de macbook pro helemaal niet nuttig en te duur. Daarom hoop ik op een macbook tussen de air en de pro in. dat zou ideaal zijn!:lol:

 • Profielfoto
  Renroelandt

  Ik bezit de MacBook Air 11″ van dit jaar. Pas eind December 2012 aangekocht. Mooi apparaat! Ik zie geen reden voor mijn gebruik tot iets sneller of groter.

 • Profielfoto
  Nautdeapplefan

  Renroelandt, foutje:P December 2012 kan nog niet.

 • Profielfoto
  rainiervanes1

  Ik denk dat het een grote release wordt, want ook Mountain Lion zal geintroduceerd worden!

 • Profielfoto
  Bodevinaat

  Gaaaaaaaaaap. Wat een nieuws zeg. Ik voorspel dat na deze serie Macbooks een nieue serie zal worden uitgebracht die nóg sneller zal zijn. Je gelooft het niet.

 • Profielfoto
  iTunes.Apple

  Op dit bericht zat ik te wachten he he eindelijk ik hoop echt dat een die dagen in juni de NIEUWE (!) MacBook Pro wordt aangekondigt. Ik zit er al heel lang op te wachten ik wilde al een MacBook Pro kopen maar doordat ik al lang geleden geruchten hoorde dat deze jaar maybe een nieuwe MacBook zou komen wacht ik nu hier al heel lang op!:D

 • Profielfoto
  iPredict

  Het verliezen van professionele gebruikers heeft indirecte gevolgen op het aantal consumenten. Apple moet zich dit realiseren en daarom de professionelen ondersteunen met updates voor de Mac Pro, de 17″ MBP en de gewenste features in de pro software.

 • Profielfoto
  spacefreek

  Volgens mij is een logische en belangrijke stap dat Apple de optische drive uit de MBP’s verwijderd. Er is dan gewoon ruimte voor de pro-gear (geen Air hardware) en de laptop kan dan flink dunner. Misschien zelfs een standaard SSD, waardoor de laptop nóg iets dunner kan.

  Verschil met MBA? Grotere schermen en de krachtigere processor en grafische hardware.. (waar je dan ook iets meer voor betaald)

 • Profielfoto
  themacs

  Ik heb het wel gehad met sommige idiote ‘analysten’. De 17 inch MBP is inderdaad voor een beperkt publiek, maar afschaffen?
  Tevens blijf ik ook geloven in een update voor de Mac Pro.
  Dit kunnen ze namelijk gewoon niet maken.

 • Profielfoto
  whispering

  Ik zou het ook vreemd vinden om de 17 inch machine te schrappen. Apple kan het zich niet veroorloven naar mijn idee zich te vervreemden van de professionele markt.

 • Profielfoto
  1984

  Ik hoef helemaal geen dunnere MBP! Wel een snellere en meer betrouwbare. Ik wil een monster MBP!

  We zullen zien, en ook of de naam veranderd…?

 • Profielfoto
  mymac

  De Air vind ik (een stuk?) minder solide dan de Pro. M’n zus heeft zo’n 15″ en ik had er in 2008 één gekocht, dat is echt een blok aluminium. De Air (maandje of 8 in bezit nu) is zo dun dat het nooit zo’n stijfheid kan hebben. Absoluut geen last van, want ik handle mijn spullen altijd with care.
  Ik hoop dan ook op een Air/Pro van liquid metal plus een 15″ retina beeldscherm. Mij lijkt het in lijn met alles bij Apple, om de naam MacBook te gaan gebruiken en Air of Pro te laten vervallen. Of allebei, omdat de Air meer ‘Pro’ wordt (snelheid) maar tegelijkertijd kruipt de Pro ook meer naar de Air: lichter, dunner, drive eruit. Enige waar ik mee zit is de onmogelijkheid van het upgraden van de Air, dat was bij de Pro toch wel makkelijk. 4GB te weinig? Gooi er 8 in. 3 minuten werk, letterlijk.
  Ja, ik hoop echt op iets er tussenin. Het mag iets meer wegen dan de Air, als ik er een 15″ retina scherm, uitbreidbaar werkgeheugen en heerlijke performance in combinatie met een dito accu voor terugkrijg.
  En dan nog een nieuwe iMac ergens dit jaar! Ik begin maar weer te sparen…

 • Profielfoto
  Dennissimeau

  Wat ik hoop is dat er standaard in een ‘retina’-achtig scherm in de lijn komt én dat ze zowel flash op het moederbord bouwen (64GB) én nog een HDD erbij. Op die manier kun je dus alleen je programma’s en OS X lekker snel opstarten maar tegelijkertijd wel een flinke opslagcapaciteit behouden.

  ME GUSTA!