Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 4 april 2012

Blackberry Server ondersteunt nu iOS

Wie dacht dat Blackberry’s tegenwoordig alleen nog maar op het schoolplein te vinden zijn heeft het mis. Veel bedrijven werken nog exclusief met de telefoon van Reseach In Motion (RIM), mede vanwege de Blackberry-serveroplossing die het bedrijf biedt om Blackberries centraal te beheren.

Toch gaat het al tijden niet goed met RIM. Steeds meer bedrijven willen hun medewerkers immers vrijlaten in het kiezen van een mobiele telefoon. Om in dit veranderende klimaat alsnog concurrerend te kunnen zijn heeft RIM nu Mobile Fusion uitgebracht die naast Blackberry’s ook iOS- en Android-apparaten ondersteunt.

Blackberry Mobile Fusion biedt systeembeheerders binnen bedrijven, overheidsinstanties en scholen de mogelijkheid om naast Blackberry’s en Android-toestellen iPad’s, iPhone’s en iPod touch’s centraal te beheren. Zo kunnen op afstand bijvoorbeeld apps geïnstalleerd en ingesteld, certificaten toegekend, en netwerkinstellingen beheerd worden. Er kunnen meerdere apparaten van verschillende fabrikanten per gebruiker beheerd worden.

Blackberry’s lijst met functies van Mobile Fusion:

  • Support for multiple devices per user
  • Application and software management
  • Connectivity management (Wi-Fi®, VPN, certificates)
  • Centralized, easy to use, unified web-based console
  • Security and policy definition and management
  • Asset management
  • Configuration  management
  • Security and protection for lost or stolen devices (remote lock, wipe)
  • User- and group-based administration
  • High scalability

Om iOS-apparaten extern te beheren moet wel de gratis app Mobile Fusion Client geïnstalleerd worden. De Mobile Fusion server-applicatie kan gratis uitgeprobeerd worden, maar voor het daadwerkelijk beheren van apparaten moet uiteraard wél betaald worden. Prijzen variëren per hoeveelheid aangesloten apparaten en de duur van het gebruik.

http://www.youtube.com/watch?v=1IwMDtwqhzc&feature=player_embedded

Ben jij IT-beheerder in een organisatie en biedt deze software wat je nodig hebt of heeft RIM het niet begrepen? Laat het ons weten.

 

Reageer op artikel:
Blackberry Server ondersteunt nu iOS
Sluiten