Bedenker van ‘iMac’ schrijft boek

Koen van Tongeren op 26 april 2012 2 reacties Laatste door THX-1138

Dé Steve Jobs biografie al verslonden? Inside Apple ook al uit? Is er een leegte ontstaan op je nachtkastje die nodig gevuld moet worden met een verse portie Apple-literatuur? Dan heeft Ken Segall goed nieuws voor je. Deze advertentieconsultant werkte jaren voor Apple, droeg bij aan de fameuze Think Differentcampagne en bedacht in 1997 de naam ‘iMac‘ voor Apple’s nieuwe alles-in-één thuiscomputer.

Ken is inmiddels zelfstandig consultant en is in die hoedanigheid in de pen geklommen. Het resultaat is het 240-pagina’s tellende boek Insanely Simple. Daarin legt hij uit hoe Apple’s succes te danken is aan een alles-omvattende focus op eenvoud. De schrijver neemt je mee naar zijn turbulente tijd bij Apple, de geheime vergaderingen en de late-night telefoontjes van Steve Jobs over Apple’s marketingstrategieën.

Aan de hand van zijn ervaring achter de schermen beschrijft Segall de tien elementen van eenvoud die voor Apple van belang zijn. Volgens de schrijver kan elke CEO of manager daar nog wel wat van leren. Het boek is dan ook een combinatie van anekdotes en managementlessen.

Dus, wil jij weten hoe complex eenvoud nu eigenlijk is en wat jij kan leren van een man die mede-verantwoordelijk was voor Apple’s wederopstanding? Dan is Insanely Simple het overwegen waard. Je koopt het voor €9,99 in de iBooks Store.

Koen van Tongeren is mede-oprichter van One More Thing. Daarnaast is hij zelfstandig filmmaker en is hij te vinden op Twitter, Facebook en Instagram. Lees meer artikelen van Koen.

En nu?

2 reacties

Profielfoto

DaveFlash op 26 april 2012

Cool! Heb hem meteen besteld in iBooks!

Profielfoto

THX-1138 op 27 april 2012

Goed van je!!

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?