Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 26 april 2012
Leestijd: 1 minuut

Bedenker van ‘iMac’ schrijft boek

Dé Steve Jobs biografie al verslonden? Inside Apple ook al uit? Is er een leegte ontstaan op je nachtkastje die nodig gevuld moet worden met een verse portie Apple-literatuur? Dan heeft Ken Segall goed nieuws voor je. Deze advertentieconsultant werkte jaren voor Apple, droeg bij aan de fameuze Think Differentcampagne en bedacht in 1997 de naam ‘iMac’ voor Apple’s nieuwe alles-in-één thuiscomputer.

Ken is inmiddels zelfstandig consultant en is in die hoedanigheid in de pen geklommen. Het resultaat is het 240-pagina’s tellende boek Insanely Simple. Daarin legt hij uit hoe Apple’s succes te danken is aan een alles-omvattende focus op eenvoud. De schrijver neemt je mee naar zijn turbulente tijd bij Apple, de geheime vergaderingen en de late-night telefoontjes van Steve Jobs over Apple’s marketingstrategieën.

Aan de hand van zijn ervaring achter de schermen beschrijft Segall de tien elementen van eenvoud die voor Apple van belang zijn. Volgens de schrijver kan elke CEO of manager daar nog wel wat van leren. Het boek is dan ook een combinatie van anekdotes en managementlessen.

Dus, wil jij weten hoe complex eenvoud nu eigenlijk is en wat jij kan leren van een man die mede-verantwoordelijk was voor Apple’s wederopstanding? Dan is Insanely Simple het overwegen waard. Je koopt het voor €9,99 in de iBooks Store.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bedenker van ‘iMac’ schrijft boek
Sluiten