Apple’s meesterontwerper blijft winnen

Door: Nando Kasteleijn - 12 reacties

Sir Jonathan Ive, dé man achter de mooie ontwerpen bij Apple, heeft opnieuw een Britse award gewonnen. Het gaat om een publieksprijs met de titel ‘British Visionary Innovator 2012’. De prijs is voor innovators die ieder op hun eigen gebied leidend zijn in de producten die ze maken. Naast Ive staan ook Tim Berners-Lee (de ‘uitvinder’ van het internet), de Britse straatartiest Banksy en Harry Potter schrijfster J.K. Rowling in het rijtje. De prijs wordt uitgereikt door de Intellectual Property Office van Britse regering.

(Beeld: Intellectual Property Office)Op de website van het bureau is het volgende te lezen:

After a week of voting, you have chosen Sir Jonathan Ive as your favourite British Visionary Innovator for 2012. He received 46.6% of your votes, making him the clear favourite amongst a list of other hugely talented, creative and innovative people.

Het is niet de eerste prijs die Jonathan Ive wint. In de afgelopen jaren heeft Ive er een groot aantal binnengehaald. Recent nog werd hij door de Britse Koningin Elizabeth geridderd tot Knight Commander of the British Empire, voor zijn werk als ontwerper. Dit is niet direct een prijs, maar wel een bijzondere titel. Terug in 2009 werd Ive door de Britse kwaliteitskrant The Guardian uitgeroepen tot Inventor of the Decade. In datzelfde jaar ontving hij ook een doctoraat van de Britse Royal College of Ar. De Amerikaanse first lady Laura Bush mocht Ive in 2007 decoreren met de National Design Award. In 2005 kreeg hij van Koningin Elizabeth de titel Commander of the Most Excellent Order of the British Empire en in 2004 ontving hij van de BBC de titel Most influential person on British culture. En oh ja! Een jaar eerder, in 2003, kreeg Ive van het Design Museum de prijs Designer of the Year.

Al met al is Jonathan Ive een gedecoreerd man. Wat ook niet zo heel raar is, aangezien hij medeverantwoordelijk is voor het grote succes van Apple. Zou hij voor al die awards nou een speciaal plekje hebben in zijn super geheime designbunker?

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  jesper211232

  ruim gewonnen lijkt me

 • Profielfoto
  koen

  Kudo’s om hem bij zijn volledige naam te noemen, ipv dat kleffe Jony.

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Banksy is een held maar hoort niet in het rijtje thuis als je het mij vraagt. Ik ben wel heel benieuwd hoe lang Ive aan boord blijft nu Jobs is overleden. Ook al overrulede Jobs Ive met de credits, de chemie tussen die twee heeft ons mooie producten gebracht.

 • Profielfoto
  nebilem

  OMT berichtte een tijd terug dat hij Apple zou verlaten. Later zijn ze daar nooit op teruggekomen.

 • Profielfoto
  appievanr

  Hij heeft het verdient. Hopen dat hij ooit nog eens CEO van Apple word. Vind die Tim Cook ook niet echt zalig makend.:thumbsup:

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Deze man is goed in zijn beroep , maar als CEO van apple vind ik hem minder geschikt. Dan kan je beter Schiller kiezen

 • Profielfoto
  timmiex

  En dan te bedenken dat het enige nieuwe design wat hij in 2011 en tot nu toe in 2012 heeft gemaakt de iPad 2 is.

 • Profielfoto
  spacefreek

  En dan te bedenken dat het enige nieuwe design wat hij in 2011 en tot nu toe in 2012 heeft gemaakt de iPad 2 is.

  Gelukkig mag daar binnenkort een nieuwe iPhone, iMac & MBP aan worden toegevoegd, en misschien ook nog wel een TV :sarcastic:

 • Profielfoto
  Volkie

  En dan te bedenken dat hij een deel van wat hij bedacht heeft niet echt bedacht maar meer gekopieerd heeft…..

 • Profielfoto
  timmiex

  @Spacefreek
  Dat hoop ik wel ja :D. Daar wacht ik al lang op!

 • Profielfoto
  The Jesus

  “The secret to creativity is knowing how to hide your sources.” Einstein
  maar Ivy laat zich wel goed inspireren.
  Beter dan de slechte en lelijke aftreksels van Apple ontwerpen.

  Jezus wat zijn die nieuwe HP “air” laptops lelijk :sick:

  Ik hoop dat Ivy eindelijk eens een mooie TV maakt. 99% is oerlelijk.:sick:

 • Profielfoto
  iStudent

  Hoewel Banksy inderdaad een beetje is misplaatst in dit rijtje, had hij natuurlijk moeten winnen. Wat hij maakt heeft zeggingskracht wat Yve maakt is schitterend (gekopieerd of niet), maar staat voor niets meer dan wat het is: een gebruiksartikel.