Redactie
Redactie Nieuws 21 april 2012

Apple zoekt 500 M/V voor Europees HQ

Dit nietszeggende kantoor in het Ierse Cork is het Europese hoofdkantoor van Apple. Momenteel werken er ongeveer 2800 mensen, maar dat worden er binnenkort veel meer. Apple is van plan om het personeelsbestand met 18 procent uit te breiden. Het bedrijf heeft dit bevestigd tegenover Reuters.

In de komende 18 maanden moeten er 500 mensen aangenomen worden. Welke vacatures er precies gevuld gaan worden is niet bekend gemaakt, maar het Europese hoofdkantoor houdt zich voornamelijk bezig met distributie, management van toeleveranciers, klantenservice en algemene kantoortaken.

De reden voor de personeelsuitbreiding laat zich raden: Apple heeft de laatste jaren enorme groeispurten gemaakt. De omzet in markten die vanuit Cork bediend worden groeide in het afgelopen kwartaal met meer dan 55 procent ten opzichte van vorig jaar.

Overigens zal het vinden van personeel geen lastige klus worden voor Apple. Ierland is hard geraakt door de economische crisis. Ongeveer 14 procent van de beroepsbevolking zit er momenteel zonder werk. Lijkt jou zo’n Iers avontuurtje ook wel wat? Dan raadt OMT je aan om Apple’s vacaturepagina goed in de gaten te houden. Overigens vind je daar nu al 116 openstaande vacatures in Cork.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple zoekt 500 M/V voor Europees HQ
Sluiten