Redactie
Redactie Nieuws 11 april 2012

Apple zet Flashback-tegenaanval in

In de afgeloplen week hebben we een aantal keer bericht over Flashback, een zogenaamde Trojan die inmiddels meer dan 600.000 Mac’s geïnfecteerd heeft via een beveiligingslek in Java. Apple heeft al een geüpdatete versie van Java beschikbaar gesteld om te voorkomen dat meer Mac’s aan de malware ten prooi vallen. Nu maakt het bedrijf bekend binnenkort met een ware ‘counter-attack’ te komen.

In een nieuw online ondersteuningsdocument kondigt Apple een speciale Mac app aan die de Flashback-trojan opspoort en verwijdert van geïnfecteerde computers. In dit document staat ook te lezen dat Apple op dit moment met internetproviders over de hele wereld in contact staat om de servers waarvandaan de malware verspreid wordt te laten blokkeren.

Flashback is malware die na installatie de controle over de webbrowser overneemt en gebruikers zo ongewild naar bepaalde websites stuurt. Computerbeveiligingsbedrijf F-Secure zette eerder al een handleiding online waarin uitgelegd wordt hoe je de trojan zelf kunt opsporen en verwijderen. Inmiddels is er ook een gratis app beschikbaar die kan checken of je Mac geïnfecteerd is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple zet Flashback-tegenaanval in
Sluiten