Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 2 april 2012
Leestijd: 1 minuut

Apple populairder dan trouwen of kinderen

Bij de Amerikaanse tv-zender CNBC waren ze wel eens benieuwd hoe populair het merk Apple nu daadwerkelijk was. Daarom werd 836 Amerikanen gevraagd: ‘heb je Apple-apparaten in bezit en zo ja, hoeveel?’. De resultaten zijn indrukwekkend: 51% van de ondervraagden had minstens één gadget van Apple in huis. Sterker nog; 34% blijkt eigenaar te zijn van twee of meer apparaten met een Apple-logo.

De Huffington Post heeft deze percentages vergeleken met andere statistieken en kwam zo tot de conclusie dat er in de Verenigde Staten meer huishoudens zijn met Apple producten dan met kinderen (33,5%). Zelfs een getrouwd stel (48%) blijkt minder snel te vinden dan een Apple product in een gemiddeld Amerikaans huishouden.

CNBC concludeert verder uit het eigen onderzoekje dat Apple-producten in elke leeftijdscategorie tussen 18 en 65 jaar ongeveer even populair zijn. Ook lijkt er geen onderscheid te zijn tussen democraten en republieken in de hoeveelheid Apple-producten die men in huis heeft. Volgens de onderzoekers is de voornaamste reden voor Apple’s succes dat de aankoop van één apparaat al snel leidt tot de aankoop van meerdere Mac- of iOS-producten. 9% van de ondervraagden gaf zelfs aan er vijf of meer in huis te hebben.

Hoeveel Mac’s en/of iOS-apparaten heb jij?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple populairder dan trouwen of kinderen
Sluiten