Statenweg
Statenweg Nieuws 13 april 2012

Apple maakt korte metten met Flashback

Vanavond heeft Apple haar belofte waargemaakt om een Java-beveiligingsupdate vrij te gegeven die de Flashback malware van geïnfecteerde Macs verwijdert. Eerder deze maand bleek dat wereldwijd honderdduizenden Apple-computers geïnfecteerd zijn met dit kwaadaardige stukje software, dat via een beveiligingslek in Java wist binnen te dringen.

Naast het opsporen en verwijderen van de malware, treft de update ook een aantal voorzorgsmaatregelen die de kans op soortgelijke grootschalige incidenten in de toekomst moet verkleinen. Zo wordt de Java-webplugin standaard ingesteld op het niet automatisch uitvoeren van Java-applets. Dit verkleint het risico dat gebruikers zonder dat ze het door hebben ten prooi vallen aan kwaadaardige indringers.

De beveiligingsupdate wordt aanbevolen voor alle Mac-gebruikers en is te downloaden via ‘software-update’ in het Apple-menu. Meer informatie is hier te vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple maakt korte metten met Flashback
Sluiten