Nando Kasteleijn
Nando Kasteleijn Nieuws 27 april 2012

Apple bouwt beveiligde restaurants

Naast het hoofdgebouw aan de Infinite Loop zijn er in Cupertino diverse gebouwen te vinden van Apple. Omdat de medewerkers in de zogenaamde ‘satelliet gebouwen’ niet werkzaam zijn in het hoofdkwartier, eten zij vaak in restaurants in de omgeving. Met als gevolg dat concurrenten, zoals Google en Microsoft, proberen gesprekken tussen medewerkers op te vangen. Apple is dat bespioneer zat en gaat beveiligde restaurants bouwen voor deze medewerkers.

Eén van deze nieuwe eetgelegenheden wordt twee etages hoog en krijgt naast een eetgedeelte onder andere vergaderruimtes voor vertrouwelijk overleg, lounge plekken en een binnenplaats. Daarnaast komt er een ondergrondse parkeergarage. Dan Wishenhunt, bij Apple verantwoordelijk voor de huisvesting heeft al aangekondigd dat er bij de campus aan de Results Way ook een restaurant komt.

Zoals we weten is Apple ook druk bezig met de ontwikkeling en bouw van een nieuwe grote campus op het voormalige HP-terrein. Het ‘moederschip’ zal naar alle waarschijnlijkheid de meeste medewerkers gaan huisvesten, zo’n 13.000. Of dat betekent dat deze restaurants tijdelijk zijn is niet te zeggen. De oplevering van de campus staat gepland voor 2015. Wanneer de restaurants opengaan is onduidelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple bouwt beveiligde restaurants
Sluiten