Nando Kasteleijn
Nando Kasteleijn Nieuws 27 april 2012

‘Apple in 2013 één biljoen waard’

Het zijn cijfertjes waar je ogen van gaan draaien. Kwartaal op kwartaal boekt Apple astronomische winsten en het einde van het succes is voorlopig nog niet in zicht. Met als logische gevolg dat Apple’s aandelen omhoog schieten in waarde. We hebben de afgelopen tijd al gezien dat de aandelen naar de $600 stegen en Apple daarmee meer waard is dan Google en Microsoft bij elkaar.

Sommigen gaan nog verder. Analist Brian White van Topeka Capital Markets laat berekeningen zien die voorspellen dat Apple nog veel meer gaat groeien. Zo zegt hij dat het aandeel AAPL in 2013 kan stijgen tot $1.111 per aandeel. Dat zou betekenen dat Apple in 2013 het eerste bedrijf in de wereld is dat één biljoen dollar waard is.

Tegenover All Things D verklaart White het volgende:

Apple’s performance once again demonstrated how quickly Apple fever is spreading around the world, and this trend continues to drive meaningful upside in the company’s financial results. We believe the negative vibes that have held back the stock over the past couple of weeks will now be replaced with the fear of missing the next leg up in the stock price that w3e are forecasting will reach $1,111 over the next year.

Is het mogelijk? Volgens analist White wel. Toch zullen we dit nieuws met een korreltje zout nemen. Apple is dan wel heel veel waard, maar het aandeel staat nog altijd ‘maar’ op $600. Dat betekent dat het in iets meer dan acht maanden bijna moet verdubbelen en het is maar zeer de vraag of dát realistisch is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Apple in 2013 één biljoen waard’
Sluiten