Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 23 april 2012
Leestijd: 2 minuten

Adobe in de wolken met CS6

Een kok heeft z’n potten en pannen, een timmerman z’n hamer en een dokter z’n stethoscoop. Veel grafische professionals hebben Adobe’s Creative Suite als primaire gereedschapskist op de werkvloer en die kist is vandaag volledig vernieuwd.

De zesde generatie van de Creative Suite bevat ‘milestone releases’ van alle producten én een aantal nieuwe producten. Om het gat tussen de in opkomst zijnde tablet-apps en desktop-apps te dichten introduceert Adobe ook Creative Cloud, een abonnementsdienst waarmee je content synchroniseert tussen je apparaten.

Met Creative Cloud ben je daarnaast verzekerd van de laatste versies van alle Creative Suite applicaties. Ze zijn te downloaden in een eigen App Store voor Adobe software en blijven beschikbaar zolang je de maandelijkse fee betaalt. Voor € 59,03 incl. BTW per maand bij een jaarabonnement en € 88,55 voor een losse maand is deze dienst een voordelige optie voor CS-gebruikers die altijd gebruik willen maken van de laatste release.

De 14 CS6-producten zijn als vertrouwd verkrijgbaar in 4 suite-configuraties: Design & Web Premium (€2.616,81), Design Standard (€1.783,81), Production Premium (€2.259,81), en de ultieme Master Collection (€3.568,81). Maar alle onderdelen van de suites kunnen ook los gekocht worden én er zijn updates beschikbaar voor bestaande Creative Suite-gebruikers die qua softwareversie niet verder achterlopen dan CS3. Adobe begint over ongeveer 30 dagen met het uitleveren van de software, maar je kunt vanaf vandaag voorinschrijven.

Menig Apple-gebruiker zal het jammer vinden dat Adobe de keuze heeft gemaakt om voor haar professionele softwarelijn niet de Mac App Store en de iCloud-infrastructuur te gebruiken. De reden is waarschijnlijk dat CS6 ook een groot marktaandeel heeft op het Windows-platform. Over enige tijd kunnen we de installatie DVD’s wel verwachten in de online Apple Store, de Amsterdamse Apple Store en bij de grotere APR’s.

Wanneer wij de hand hebben weten te leggen op een exemplaar CS6, dan kun je hier op OMT een uitgebreide review verwachten.

Wil je van Adobe zelf horen wat ze over CS6 te zeggen hebben, kijk dan vanavond om 19 uur Nederlandse tijd mee met hun live webcast.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Adobe in de wolken met CS6
Sluiten