Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 23 april 2012

100e MacFan compleet vernieuwd

We hadden afgesproken op een geheime publieke locatie in Zoetermeer. Na het gesprek lang genoeg gerekt te hebben, kwam daar goed verborgen in twee discreet witte plastic tasjes een tijdschrift tevoorschijn. Met trots presenteerde hoofdredacteur Miro Lucassen de compleet vernieuwde MacFan. De 100e!

Dit jubileumnummer van de MacFan markeert een tijdperk. Achter de schermen heeft het blad namelijk een nieuwe uitgever gekregen. Maar belangrijker: het tijdschrift heeft een complete make-over ondergaan. Moderner, frisser, maar nog altijd vol interessante content voor de gevorderde Mac-gebruiker. 

Nieuw logo, nieuw lettertype, alles nieuw
Inhoudsopgave MacFan #100

Inmiddels is er taart op tafel verschenen en nemen we het blad door. Het eerste dat opvalt is het vernieuwde logo en het matte papier van de cover. Het nieuwe lettertype wordt geleverd door Neerlands trots Lucas de Groot. ‘Taz’ voor de headlines, ‘Floris’ als broodletter. Tot slot zien we in het magazine dat er speelser wordt omgegaan met tekst en kolommen en is er meer ruimte voor beeld.

Dan de inhoud. Ook daar is het nodige aangepast. Deze 100e uitgave kent precies 100 bladzijden en deze worden onder andere gevuld met nieuwe rubrieken. Zo zijn er bijvoorbeeld de gidsen. Voor iedere winkel van Apple is er een gids die het beste selecteert uit het overweldigende aanbod. Zo is er de AppGids OS X, de AppGids iOS, de iTunesMuziekGids, de iBookGids, de FilmGids en de GameGids.

Maccende celebs ontbreken niet in de MacFan
Multicammen met je Mac

Maar populaire bestaande rubrieken blijven gewoon bestaan, zoals de tips & trucs rubriek MacMagic. Sterker nog, om het jubileum extra luister bij te zetten krijgt iedere abonnee het geüpdatete boekje MacMagic kado. Hierin staan 109 tips en trucs. Verder vind je in de 100e MacFan een interview met Anna Drijver, een uitgebreide cover story over de nieuwe hoeder van het erfgoed van Steve Jobs, leer je een website te programmeren, krijg je tips voor ‘multicammen’, krijg je tips over het inbouwen van SSD’s én kun je 25 prijzen winnen. Tot slot wordt Tim Cook nog gemaild over een netelige kwestie en wordt er zowaar gereageerd.

One More Thing feliciteert het oudste Macblad van Nederland met haar 100e uitgave! Wil je een abonnement, dan kun je dat hier regelen. Kost 40 euro per jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
100e MacFan compleet vernieuwd
Sluiten