Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 29 maart 2012
Leestijd: 1 minuut

Tim Cook op handelsmissie in China

Eén ding kunnen we na vandaag met zekerheid stellen: Tim Cook is geen pakkendrager. De CEO van Apple is doorgaans te zien in zwarte overhemden of polo’tjes maar vandaag zagen we hem ongemakkelijk in pak en stropdas zitten. Hij was dan ook niet zomaar bij iemand op bezoek. Cook is deze week in China en sprak daar vandaag met vice-premier Li Keqiang.

Het onderwerp van gesprek was intellectueel eigendom en de bescherming daarvan in China. Apple heeft al langer moeite met het beschermen van eigen ontwerpen en merknamen in China. Ook loopt er een zaak die aangespannen is door het Chinese Proview over de naam iPad. Die zou onrechtmatig door Apple gebruikt worden.

Li Keqiang zou Cook beloofd hebben dat China in de toekomst meer zal doen om het intellectueel eigendom van buitenlandse bedrijven in het land te waarborgen. Verder zou hij een algemene opmerking gemaakt hebben dat buitenlandse bedrijven meer hun best moeten doen om goed te zorgen voor medewerkers in Chinese fabrieken waar hun producten gemaakt worden. Tim Cook zou tijdens het onderonsje beloofd hebben dat Apple de samenwerking met China zal versterken en altijd zaken zal doen binnen de wet en op een eerlijke manier.

Apple CEO Tim Cook op de foto met vice-premier van China Li Keqiang

Tim Cook is al een paar dagen in China, volgens een woordvoerder van Apple om gesprekken te voeren met verschillende regeringsfunctionarissen. Tussendoor is hij echter ook even de Apple Store van Peking binnengestapt. Daar ging hij zelfs met ‘fans’ op de foto, in een outfit die hem beter staat: een Nike jackje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Tim Cook op handelsmissie in China
Sluiten