Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 14 maart 2012

Rotterdamse tassenmaker sluit exclusieve Apple-deal

Broer en zus Erik en Kristel van Dalen ontwerpen en maken sinds 2009 luxe laptoptassen en -sleeves onder de naam Decoded. De tassenmakers hebben nu een exclusieve overeenkomst met Apple gesloten waardoor Decoded het eerste (en vooralsnog enige) Nederlandse merk is dat in de Amsterdamse Apple Store verkocht wordt.

De Van Dalen’tjes hebben speciaal voor de Store een unieke lijn tassen en sleeves ontworpen. Net als de overige collectie van Decoded (die onder andere bij Premium Resellers te koop is) dragen ze het ‘Dutch Design’-Label. Volgens Erik van Dalen zijn producten met dit label spraakmakend en grensverleggend. Dat was volgens hem één van de redenen voor Apple om met de Rotterdammers in zee te gaan.

Decoded ontwierp een dames- en herenlijn voor de Apple Store. Beiden bestaan uit een handtas van € 199,95 en een € 99,95 kostende sleeve voor de 13 inch MacBook Pro of MacBook Air. Blijkbaar vinden Erik en Kristel de 11 inch MacBook Air een vrouwenmodelletje, want alleen de dameslijn heeft een sleeve voor dat model. Deze kost € 89,95.

Dames- en herenlijn, speciaal ontworpen voor de Apple Store.

De speciale Apple Store-tassen en -sleeves van Decoded zijn alleen te verkrijgen in de Amsterdamse Apple Store. Eind dit jaar wordt een evaluatie gedaan van de verkopen en reacties van het publiek. Mochten blijken dat de tassen een succes zijn, dan is deze Hollandse Glorie vanaf 2013 ook in andere Europese Apple Stores te vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rotterdamse tassenmaker sluit exclusieve Apple-deal
Sluiten