Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 19 maart 2012
Leestijd: 1 minuut

Apple vertelt wat te doen met $100 miljard

Inmiddels is bekend dat Apple geld in kas heeft, veel geld, volgens sommigen zelfs té veel geld. Bij elkaar het het bedrijf op dit moment meer dan 100 miljard dollar op de bank. Velen vragen zich af wat Apple gaat doen met al dat geld. Vandaag krijgen we daar een antwoord op.

Onverwachts heeft Apple een persbriefing aangekondigd voor vandaag. Om 14 u. (Nederlandse tijd) zal een conference call plaatsvinden die live gestreamd wordt. Hierin vertelt CEO Tim Cook de uitkomst van gesprekken binnen Apple over de grote hoeveelheid geld op de balans. In de aankondiging van deze persbriefing wordt duidelijk gemeld dat er verder géén mededelingen gedaan zullen worden. Verwacht dus geen nieuwe producten of eerste verkoopcijfers van de nieuwe iPad.

Al jaren gaan er bij aandeelhouders stemmen op dat Apple dividend moet gaan uitkeren aan diezelfde aandeelhouders. Het bedrijf is hier echter niet toe verplicht en heeft het tot nu toe altijd afgehouden. Met een dermate groot bedrag aan cash zonder duidelijke investeringsmogelijkheid om het in te stoppen lijkt het steeds moeilijker om aandeelhouders niet mee te laten delen in de winst.

Een andere mogelijkheid voor Apple om van de (te) grote hoeveelheid cash af te komen is het terugkopen van aandelen. Door dit te doen zorgt het bedrijf dat aandeelhouders minder macht krijgen. Daarmee zou een trend teruggedraaid kunnen worden die de afgelopen jaren is ingezet. Aandeelhouders hebben hierbij steeds meer invloed geëist en (noodgedwongen) gekregen van Apple.

Wat Tim Cook’s aankondiging ook mag zijn, je kan het vanmiddag vanaf 14 uur live volgen via One More Thing.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple vertelt wat te doen met $100 miljard
Sluiten