Nieuwe iPad ‘too hot to handle’? [UPDATE]

33 reacties

Dat de nieuwe iPad ‘hot’ is valt wel op te maken uit de eerste verkoopcijfers, die met recht astronomisch genoemd mogen worden. Er is echter nog een manier waarop de hotness van het apparaat te meten valt: in graden Celsius. Zowel dppr het Chinese blog M.I.C. Gadget als het Nederlandse Tweakers zijn metingen gedaan en beide sites komen tot de conclusie dat de nieuwe iPad aanzienlijk warmer wordt dan de iPad 2.

De metingen lopen wat uiteen, maar algemeen kan geconcludeerd worden dat de nieuwe iPad in stand-by-modus iéts warmer is dan zijn voorganger. Als de processor zwaar wordt belast loopt het verschil verder op tot 5 ° c. In een test van Tweakers kreeg de iPad 2 na vijf minuten intensief gebruik een temperatuur van 28,3 ° c. terwijl de nieuwe iPad in de zelfde test een temperatuur van 33,6 ° c had.

Praktisch maakt het voor gebruikers weinig uit dat de nieuwe iPad warmer wordt. Zelfs met de hogere temperatuur is het apparaat nog goed vast te houden. Ook hoef je niet bang te zijn voor interne beschadiging. Net als bij andere iOS- en Mac-producten houden interne sensors de temperatuur namelijk continue in de gaten. Wordt deze zo hoog dat onderdelen er onder kunnen lijden, dan schakelt de iPad vanzelf uit.

De beelden van de thermische camera worden daar echter niet minder afschrikwekkend door.

[UPDATE] Inmiddels heeft Apple officieel gereageerd op het nieuws. Het bedrijf ontkent niet dat de iPad warmer wordt maar benadrukt dat de temperaturen van de nieuwe iPad nog altijd ruim binnen de zelf-gestelde marges zijn.

The new iPad delivers a stunning Retina display, A5X chip, support for 4G LTE plus 10 hours of battery life, all while operating well within our thermal specifications. If customers have any concerns they should contact AppleCare.

Reacties

33 reacties
 • Profielfoto
  AnthonyDonker

  Ik kan dit onderschrijven; ik merk ook dat hij sneller warmer wordt dan de iPad 2.
  Ach, in de wintermaand is dat een welkom extraatje

 • Profielfoto
  KingChaos

  Ja, maar in de zomer is dat wel fokked. Dan glijdt dat ding uit je zweet handen!

 • Profielfoto
  J-vision

  Een verschil van 5 graden vind ik toch erg veel. De vraag is of deze met een warme zomer in de schaduw het niet erg moeilijk krijgt. Uitgaande van een omgevingstemperatuur van 30 graden.

 • Profielfoto
  bartje

  Joh, natuurlijk niet.
  De iPad voelt niet eens warm aan.

 • Profielfoto
  macpro

  Hij voelt inderdaad merkbaar warmer dan de 1e generatie iPad.
  Maar om nou te zeggen dat het te warm is? Dat niet.

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Het is een verschil van 5 graden in het apparaat neem ik aan. Dan is kouder:P.

 • Profielfoto
  hinder

  Superneuzelkletsica!!

 • Profielfoto
  MohamedAbdulahi

  I don’t give a shit I just want my new iPad is Friday!

 • Profielfoto
  marcelnijman

  De schuld ligt zoals altijd bij de consument. Omdat die niet te houden is (wat blijkt uit 3 miljoen verkochte iPads in 3 dagen) kun je Apple niet verwijten dat die een onaf produkt presenteert. Als Apple echt iets had willen maken waar ze zelf ook tevreden over zouden zijn, waren ze doorgegaan met ontwikkelen totdat ze die temperatuur naar beneden hadden gebracht. Maar waarom zouden ze? Drie miljoen keer 500 euro is immers anderhalf miljard. Ik voorspel: “de iPad 4, nu 5 graden koeler.” Slechts 500 euro.

 • Profielfoto
  iNicky

  Wat kan mij de opwarming van de Aarde schelen?

 • Profielfoto
  Lexis

  @Marcelnijman
  Je bent wel een beetje een droeftoeter als je zo redeneert en reageert. Ik ga niet eens meer de moeite nemen om uit te leggen waarom je zogenaamde argumenten echt onredelijk zijn.

 • Profielfoto
  App-ie

  Nieuwe accessoire voor de iPad: Ovenwanten, oftewel Smartgloves.
  Ennuh, de iPad 3 is echt geen onaf product. Afgezet tegen de tijdlijn is deze iPad op dit moment het hoogst haalbare.

 • Profielfoto
  farl4web

  Smartgloves HAHA! LOL!

 • Profielfoto
  bbones

  Ik stel voor iGloves :grin:

 • Profielfoto
  Robertoo

  @Marcelnijman
  Denk niet dat dat het geval is. Apple heeft zich toch ook niet op laten fokken met het uitbrengen van iPhone 4S? Als ze echt niet tevreden waren geweest met de nieuwe iPad dan hadden ze hem zeker nog niet uitgebracht. De iPad 2 verkocht namelijk ook nog steeds goed.

 • Profielfoto
  Marius1976

  Ik denk dat marcel nijman het meer bij het rechte eind heeft dan menig fanboy hier zal durven toegeven of geloven.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  De schuld ligt zoals altijd bij de consument. Omdat die niet te houden is (wat blijkt uit 3 miljoen verkochte iPads in 3 dagen) kun je Apple niet verwijten dat die een onaf produkt presenteert. Als Apple echt iets had willen maken waar ze zelf ook tevreden over zouden zijn, waren ze doorgegaan met ontwikkelen totdat ze die temperatuur naar beneden hadden gebracht. Maar waarom zouden ze? Drie miljoen keer 500 euro is immers anderhalf miljard. Ik voorspel: “de iPad 4, nu 5 graden koeler.” Slechts 500 euro.

  Wat een bullshit! Wanneer is een product als de iPad nou eigenlijk af? Als je een 500Ghz 16-core processor in een iPad kunt stoppen die 1 millimeter dun is en je schoot ’s zomers koelt en ’s winters verwarmt?? Elke iPad is af voor wat er op dat moment van gevraagd wordt. Over 10 jaar zitten we met een iPad ter dikte van een krant op de schoot, maar om daar nu meteen de conclusie aan te knopen dat we dan nu allemaal geld weggooien aan onvoltooide iPad’s vind ik wel wat ERG kort door de bocht.

 • Profielfoto
  KnotNuts

  …hmmm, 4 graden kouder dan mijn vriendin dus. Maar probeer het concept “vrouw” maar eens aan een tweaker uit te leggen.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Handig in de winter > Het is een feature!

 • Profielfoto
  2eSteve

  Maikelw:
  Handig in de winter > Het is een feature!

  Kan wel ’s kloppen:razz:

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  Bij hoeveel (interne) graden stopt hij ermee?
  Mijn HTC HD2 werd soms wel 45 graden bij flink gebruik.. Dan lijkt 33 me geen probleem.

 • Profielfoto
  appievanr

  Bij hoeveel (interne) graden stopt hij ermee?

  Dat hoor je wel na vrijdag.:lol:

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  “Een nieuwe iPad werd naast een iPad 2 gelegd, waarbij beide tablets belast werden met de GLBenchmark. Na vijf minuten werd per tablet de temperatuur van het heetste punt gemeten.” Kan iemand vertellen wat de verschillen zijn bij normaal gebruik?

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  Bij hoeveel (interne) graden stopt hij ermee?

  Dat hoor je wel na vrijdag.:lol:

  Ben benieuwd!:D

 • Profielfoto
  RoyHochstenbach

  Wat maakt die paar graden nu uit? Het is een wonder dat zo’n snelle CPU geen heatsink nodig heeft om zich koel te houden.

 • Profielfoto
  Zakske

  Bij het spelen van grafisch intensieve spellen warmt de nieuwe iPad op tot meer dan 45 graden Celsius… dan praten we dus niet meer van “een paar graden warmer”. Je merkt nu al dat Steve Jobs er niet meer is…
  .
  http://news.consumerreports.org/electronics/2012/03/our-test-finds-new-ipad-hits-116-degrees-while-running-games.html

 • Profielfoto
  JTD

  Dat verontrust mij ook, ja, in de krant las ik ook al dat de iPad idd 47 graden Celsius wordt bij intensief gebruik.
  38 graden is de standaard douche temp op de thermostaatknop. Denk dat bijna 50 graden wel erg warm is aan de handpalmen

 • Profielfoto
  JTD

  En wat ook in dat stuk staat, waar Zakske naar refereert:

  We also noticed that the new iPad wasn’t charging while the game was running and it was plugged in. In fact, the battery continued to drain. It charged normally, however, when we weren’t running a game.

  Dat is ook vreemd, toch?

 • Profielfoto
  Zakske

  Niet echt, ­bij grafisch intensieve spellen wordt er zoveel van de processor, de grafische kaart en het scherm gevraagd dat de 10W van de oplader gewoon niet genoeg zijn.

 • Profielfoto
  MacMartino

  Als t maar niet zo’n MacBook Pro 2007 debacle wordt, waarbij de videokaart het begaf door de hitte…

 • Profielfoto
  knekkie

  Haha zo is er elke product release weer een nieuwe rel.

 • Profielfoto
  Brainalyser

  Die 33°C vind ik niet zo spannend, logisch zelf aangezien er twee maal zoveel led’s inzitten om het scherm te verlichten. Maar er is ook bericht gekomen vanuit de Amerikaanse consumentenbond die het had over een temperatuur van 46°C. Dat lijkt me toch een stuk minder fijn, of beter gezegd best wel schokkend. Maar ik ga er maar vanuit dat dat maar bij een enkeling van de iPads voorkomt en dat dat niet tot de marges van apple behoort.

  Mocht dat wel binnen de marges behoren dan vind ik dat vrij schandalig. Ook al was die temperatuur gemeten tijdens het opladen van de iPad met heavy-load gebruik, iets wat ik in ieder geval nooit doe maar toch wel mogelijk zou moeten zijn. Maar er zijn ook berichten naar buiten gekomen van iPad gebruikers die daar geen last van hebben, dus neig ik toch naar de gedachte dat het een enkele iPad betreft.

  En mocht het een enkele iPad betreffen dan nog kunnen het er duizenden tot tienduizenden zijn, door de hoeveelheid units die er zijn geproduceerd en/of verkocht. En het is dan ook eigenlijk vanzelfsprekend dat een bepaald percentage van de iPads mankementen gaan vertonen.

  Ik heb trouwens nog niets over backlightbleeding gehoord iets dat bij de iPad 2 voor ophef zorgde, maar volgens mij hadden alle iPad 2’s daar last van. Zelf heb ik ook een iPad 2 met backlightbleeding maar ik heb er geen last van aangezien ik geen films kijk op de hoogste helderheid in het donker.

 • Profielfoto
  MBPuser

  Backlightbleeding, idd zeg:-) Dat was het eerste waar ik naar keek toen ik m’n iPad2 uit de doos haalde.. Daar werd knap drama over gemaakt toen. Net zoals gele vlekken in het scherm bij de iPhone 4 trouwens, en AntennaGate uiteraard maar je hoort er niks meer over. Beetje opgeblazen boel dus, als je een stok zoekt om te slaan vind je er altijd wel 1. Ik ben wel benieuwd hoe deze temperatuur shizzle zich gaat ontwikkelen.