Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 20 maart 2012
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe iPad ‘too hot to handle’? [UPDATE]

Dat de nieuwe iPad ‘hot’ is valt wel op te maken uit de eerste verkoopcijfers, die met recht astronomisch genoemd mogen worden. Er is echter nog een manier waarop de hotness van het apparaat te meten valt: in graden Celsius. Zowel dppr het Chinese blog M.I.C. Gadget als het Nederlandse Tweakers zijn metingen gedaan en beide sites komen tot de conclusie dat de nieuwe iPad aanzienlijk warmer wordt dan de iPad 2.

De metingen lopen wat uiteen, maar algemeen kan geconcludeerd worden dat de nieuwe iPad in stand-by-modus iéts warmer is dan zijn voorganger. Als de processor zwaar wordt belast loopt het verschil verder op tot 5 ° c. In een test van Tweakers kreeg de iPad 2 na vijf minuten intensief gebruik een temperatuur van 28,3 ° c. terwijl de nieuwe iPad in de zelfde test een temperatuur van 33,6 ° c had.

Praktisch maakt het voor gebruikers weinig uit dat de nieuwe iPad warmer wordt. Zelfs met de hogere temperatuur is het apparaat nog goed vast te houden. Ook hoef je niet bang te zijn voor interne beschadiging. Net als bij andere iOS- en Mac-producten houden interne sensors de temperatuur namelijk continue in de gaten. Wordt deze zo hoog dat onderdelen er onder kunnen lijden, dan schakelt de iPad vanzelf uit.

De beelden van de thermische camera worden daar echter niet minder afschrikwekkend door.

[UPDATE] Inmiddels heeft Apple officieel gereageerd op het nieuws. Het bedrijf ontkent niet dat de iPad warmer wordt maar benadrukt dat de temperaturen van de nieuwe iPad nog altijd ruim binnen de zelf-gestelde marges zijn.

The new iPad delivers a stunning Retina display, A5X chip, support for 4G LTE plus 10 hours of battery life, all while operating well within our thermal specifications. If customers have any concerns they should contact AppleCare.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuw, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Nieuwe iPad ‘too hot to handle’? [UPDATE]
Sluiten