Statenweg
Statenweg Nieuws 7 maart 2012
Leestijd: 1 minuut

Apple TV krijgt 1080p HD beeldkwaliteit en verbeterde interface

Vanavond werd in San Francisco een nieuwe Apple TV aan de wereld getoond met ondersteuning voor HD beeldkwaliteit van 1080p en een geheel vernieuwde gebruikersinterface. De nieuwe interface heeft veel weg van iOS. Naast de opvallende iconen speelt CoverFlow een belangrijke rol.

De nieuwe software kent een betere integratie met iCloud. Doordat iTunes in the Cloud nu ook geschikt is voor films, kun je eerder aangekochte films te allen tijde opnieuw downloaden naar de Apple TV. Het is dus niet nodig om deze allemaal lokaal te bewaren. Ook verschijnen aanbevelingen voor andere films die je mogelijk leuk vindt op basis van je eerdere aankopen. Speellijsten vanuit iTunes verschijnen automatisch op de Apple TV net als de photostream uit iCloud. Met AirPlay is het eenvoudig om het beeld van de iPad en iPhone 4S te streamen naar het grote HD-scherm in de huiskamer.

De prijs in de VS blijft $99,- en de nieuwe Apple TV is vanaf volgende week verkrijgbaar. Ook in Nederland zal de prijs naar verwachting niet veranderen. Heb je de tweede generatie Apple TV in bezit of nieuwer? Dan kun je de nieuwe software gratis downloaden. Wil je echter genieten van 1080p video, dan moet je over een derde generatie Apple TV beschikken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple TV krijgt 1080p HD beeldkwaliteit en verbeterde interface
Sluiten