Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 16 maart 2012

MacBundle: 11 Mac apps voor een prikkie

De website MacUpdate verzamelt nagenoeg alle Mac-applicaties op één overzichtelijke plek. Met de komst van de Mac App Store zal de site creatief moeten zijn om bestaansrecht te behouden. In ieder geval is er één punt waarop MacUpdate zich blijft onderscheiden: het uitgeven van software bundles. Dit zijn Mac-apps die als pakket met hoge kortingen verkocht worden.

Ook dit jaar komt MacUpdate met een bundle, bestaande uit 11 Mac apps die samen $ 378 waard zijn maar verkocht worden voor slechts $ 50 (ongeveer € 40,-). Zoals elk jaar bestaat de collectie uit een paar klapstukken en een aantal apps die variëren in mate van nuttigheid.

De applicatie die het meest opvalt in de lijst van 11 is VMware Fusion 4. Dit programma kan Windows (of een andere besturingssysteem) virtualiseren op je Mac. Op die manier kun je binnen OS X een Windows-omgeving gebruiken. VMware Fusion staat bekend als één van de beste in zijn soort en kost normaal gezproken al $ 50.

Er zijn andere applicaties uit de MacUpdate bundle die ook de moeite waard zijn, zoals DriveGenius 3, een app om harddisks mee te defragmenteren, onderhouden of repareren. Met PDFpen 5 wordt het bewerken van PDF’s een makkie, ForkLift 2 biedt een razendsnelle maar kinderlijk eenvoudige FTP-client en met Phone to Mac kun je muziek, films van je iPod of iPad halen en op de iPhone ook voicemails en SMS’jes backuppen, allemaal zonder tussenkomst van iTunes. Wie na al deze serious-work-applicaties toe is aan een spelletje krijgt er Star Wars: The Force Unleashed en de Special Edition van Worms bij.

De volledige lijst aan applicaties vind je op de Bundle-pagina van MacUpdate. Daar kan het pakket ook direct gekocht en gedownload worden. Ben je geïnteresseerd? Beslis dan snel want de aanbieding geldt nog maar 13 dagen.

Reageer op artikel:
MacBundle: 11 Mac apps voor een prikkie
Sluiten