Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 28 maart 2012
Leestijd: 1 minuut

iPhone kraken is een makkie

Als jij dacht dat alle geheimen die je op je iPhone bewaart veilig zijn als je er een beveiligingscode of wachtwoord op zet dan heb je het mis, in ieder geval als je iets op je kerfstok hebt waar de politie achter probeert te komen. In een vorige week geplaatste video laat het Zweedse bedrijf Micro Systemation zien hoe hun XRY-software na een paar kliks moeiteloos langs de beveiliging van een iPhone komt. Vervolgens kan allerlei data zoals gebelde telefoonnummers, SMS’jes en andere persoonlijke informatie van de telefoon gehaald worden.

De manier waarop Micro Systemation de iPhone-beveiliging weet te kraken is geheim, maar wel verklaart het bedrijf dat het een methode gebruikt die op jailbreaken lijkt. De beveiligingscode of het wachtwoord wordt vervolgens gekraakt door simpelweg alle combinaties te proberen. In het filmpje is te zien dat dit in een paar seconden gebeurd kan zijn. Volgens het bedrijf is iedere combinatie te kraken door de software, maar kan dit bij lange wachtwoorden zoveel tijd kosten dat het niet meer de moeite loont.

XRY is uiteraard niet bedoeld voor consumenten. De iPhone-kraaksoftware is ontwikkeld voor politie-diensten en militaire afdelingen die achter persoonlijke informatie van verdachten proberen te komen. Volgens de makers wordt XRY nu al in meer dan 60 landen gebruikt. Hoeveel een licentie kost is niet bekend, maar aangezien er geen prijzen op de website vermeld staan en de software ook per maand gehuurd kan worden ligt XRY waarschijnlijk boven je budget als je eigen iPhone gekraakt moet worden omdat je de beveiligingscode vergeten bent.

http://www.youtube.com/watch?v=u1Gb5stnc54&feature=player_embedded

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone kraken is een makkie
Sluiten