Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 8 maart 2012

iLife updates voor de Mac

Veel aankondigingen op het persevenement van Apple gisteren hadden betrekking op iOS software: iOS 5.1, iPhoto, updates voor Garageband en iMovie, Full HD films in iTunes. Al deze programma’s hebben een evenknie op de Mac en dat is de reden dat Software-update op de Mac een waslijst weergeeft aan bijgewerkte programma’s.

Allereerst vind je Garageband 6.0.5 waarin bugs zijn gefixed en waarin de compatibiliteit met Garageband voor iOS is verbeterd. Dan gaat iPhoto naar versie 9.2.2 waarin je eindelijk foto’s individueel kunt wissen uit je fotostream, zonder fotostream helemaal te moeten resetten op al je apparaten. Deze individuele wisfunctie vind je ook terug in iOS 5.1.

Ook iTunes krijgt een update en gaat naar versie 10.6. Volledig in lijn met de aankondigingen van gisteravond kun je nu 1080p films en televisieseries uit de iTunes Store afspelen in iTunes. Daarnaast pakt 10.6 nog iets aan wat iTunes Match-gebruikers interessant zullen vinden: het matchen is verbeterd, iTunes Match gaat beter om met het downloaden en weergeven van artwork en er is een probleem opgelost waarbij tracks blijven hangen wanneer je ze rechtstreeks afspeelt vanuit iCloud. De update lijkt nog niet de oplossing voor ten onrechte geüploade nummers. Veel gebruikers klagen namelijk dat bij veel cd’s één of meer songs van een album worden geüpload, terwijl de andere nummers van dezelfde cd netjes worden gematcht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iLife updates voor de Mac
Sluiten