Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 11 maart 2012

Iedereen kan tetheren

Tetheren, oftewel het gebruiken van de (mobiele) dataverbinding van bijvoorbeeld je iPhone op een ander apparaat is sinds iOS 4 mogelijk, zij het alleen als je provider het toestaat. Dat gaat in de meeste gevallen gepaard met extra kosten. De enige mogelijkheid om dit te omzeilen was tot nu toe het jailbreaken van de iPhone, tot er eind vorig jaar opeens iTether verscheen in de App Store. Met deze app kon via de USB-kabel de mobiele data van je iPhone gebruikt worden op een computer.

Apple haalde iTether binnen een dag uit de App Store, maar de makers gaven niet op. Nu is iTether terug met een dienst die Apple maar moeilijk zal kunnen afsluiten: een tether-web app, helemaal gebouwd in HTML-5 en dus gewoon toegankelijk vanuit Safari.

De nieuwe versie van iTether werkt als volgt: Door met je iPhone (of iPad) naar de speciale HTML-5-site van iTether te gaan wordt er een ad-hoc WiFi-netwerk aangemaakt. Een applicatie op je computer (beschikbaar voor Mac en PC) maakt hier verbinding mee. Vervolgens kun je de mobiele dataverbinding van je iOS-apparaat op je computer gebruiken.

De dienst is niet gratis. Sterker nog, er moet per jaar $ 30,- voor betaald worden. Wie zich nu meteen aanmeldt krijgt echter 50% korting. Voordat je hiertoe overgaat is het wel verstandig om de reacties op de site van iTether even door te lezen. Daaruit blijkt dat de dienst (nog) niet bij iedereen probleemloos werkt. Ook is het goed om je te realiseren dat providers doorgaans verbieden om tetherdiensten te gebruiken in combinatie met een iPhone-abonnement, buiten de ingebouwde functie in iOS.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Iedereen kan tetheren
Sluiten