Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 28 maart 2012
Leestijd: 2 minuten

‘Foxconn geeft vrij door zwakke iPad-verkoop’

Goed nieuws! Het personeel van de Foxconn fabriek waar de nieuwe iPad geproduceerd wordt krijgt deze maand twee extra dagen vrij per week. Dat schrijft MIC Gadget op basis van een interview met een anonieme medewerker. De vrije dagen week voor het personeel op de assemblage-afdeling zou te maken hebben met tegenvallende verkoopcijfers van de iPad.

Volgens de geïnterviewde medewerker, die zich Wang noemt, is er in verschillende Foxconn-fabrieken sinds januari non-stop gewerkt om een grote hoeveelheid iPad’s klaar te hebben voor maart. In de fabriek waar Wang werkt rolden er elke 10 uur zo’n 1000 van de band. Hiervoor moesten werknemers wel extra diensten draaien en overuren maken. Sinds de uitkomst van de nieuwe iPad in maart is dit echter teruggebracht. Wang zegt dat zelfs reguliere werkdagen in sommige gevallen niet gevuld worden.

Apple maakte drie dagen na de uitkomst van de nieuwe iPad in de V.S., Canada en een aantal grote Europese landen bekend een record-aantal van 3 miljoen stuks verkocht te hebben. Vier dagen later ging de verkoop van de iPad in meer landen van start, waaronder Nederland en België. Ook hier leek de verkoop een succes te zijn. Wel zijn er op veel verkooplocaties nog bepaalde modellen iPad’s op voorraad. Ook in andere landen blijken voorraden niet uitgeput, ondanks goede verkoopcijfers.

Het lijkt er dan ook op dat de extra vrije dagen een gevolg zijn van een ongekend grote voorraad iPad’s die de afgelopen maanden is opgebouwd. Waarschijnlijk zou Apple ze liever sneller verkocht hebben, maar Apple-fans hoeven zich vooralsnog geen zorgen te maken dat de nieuwe iPad een flop is.

Wie zich wel zorgen maakt is Wang. De (te) lange werkdagen van Foxconn-personeel bleek weliswaar een van de meest gegronde klachten over werkomstandigheden in ‘Apple-fabrieken’ te zijn. Toch lijkt het personeel liever meer dan minder te willen werken. Tegenover MIC beklaagt Wang zich over de inkomsten die hij mist nu hij alleen maar reguliere diensten draait.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Foxconn geeft vrij door zwakke iPad-verkoop’
Sluiten