Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 22 maart 2012
Leestijd: 2 minuten

Magnetische storm in een glas water

Jaja, daar dacht journalist Coen Brandhorst toch even mooi een scoop te pakken hebben! Vanmiddag wist hij aan het licht te brengen dat Apple de nieuwe iPad, of ‘iPad3’ zoals hij het apparaat noemt, zodanig had veranderd dat de Smart Cover van de iPad 2 er niet meer op paste. Op die slinkse wijze kon het bedrijf de arme consument nog wat extra geld uit de zak kloppen, want moesten wij nu naast een nieuwe iPad nu ook niet een nieuwe hoes kopen? Schande!

Helaas heeft Brandhorst zijn staaltje onderzoeksjournalistiek blijkbaar gebaseerd op enigszins onbetrouwbare bronnen want er klopt weinig van zijn verhaal. De meeste Smart Covers passen prima op de nieuwe iPad. Sterker nog, volgens beter-ingelichte bronnen passen zelfs een aantal iPad 2-hoezen en covers die ook de achterkant beschermen gewoon op de nieuwe iPad, ook al is deze iets dikker.

Nu komt het verhaal natuurlijk niet volledig uit de lucht vallen. Waar Brandhorst waarschijnlijk op doelt is een bug die optrad bij sommige iPad 2’s in combinatie met de Smart Cover. Door deze bug kon in incidentele gevallen onbedoeld de sleep-/wakesensor worden geactiveerd wanneer de Smart Cover helemaal om de achterzijde van de iPad heen werd geslagen. Apple heeft de cover een paar maanden na diens lancering in stilte aangepast door de polariteit van het magneetje dat de sleep-/wakesensor activeert om te keren. Om het probleem helemaal op te lossen is de sleep-/wakesensor  van de nieuwe iPad nu ook polariteitspecifiek gemaakt.

Er is daarmee een hele kleine kans dat je bestaande Smart Cover niet werkt op de nieuwe iPad, maar Apple heeft al laten weten dat ze hem gratis omwisselen voor een nieuwe, mocht dit het geval zijn.

Dus, helaas voor Brandhorst, maar vandaag is er geen Apple-complot ontrafeld. Ook raden we hem aan om zijn voorbeeld van de gratis hoesjes bij de iPhone 4 ook nog eens onder de loep te nemen. Dit had immers te maken maken het antenne-probleem van die iPhone.

Inmiddels hebben de Volkskrant en het AD hun berichtgeving aangepast. Desondanks blijft het een grappig liedje 😉

Onderstaand filmpje toont de Apple Smart Cover in werking op de nieuwe iPad:

https://youtu.be/zPVbMHLfinA

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuw, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Magnetische storm in een glas water
Sluiten