Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 8 maart 2012

Configurator, iPad-beheer voor pro’s

Naast de 1080p Apple TV en ‘The New iPad’ heeft Apple afgelopen woensdag nóg een nieuw product uitgebracht; Configurator. Deze Mac-app zal voor consumenten weinig tot de verbeelding spreken, maar is een uitkomst voor bedrijven die iPad’s of iPhone’s gebruiken.

Met Configurator kunnen iOS-apparaten beheerd worden zonder tussenkomst van iTunes, en dat met maximaal 30 apparaten tegelijkertijd. Dit betekent bijvoorbeeld dat een systeembeheerder met één druk op de knop 30 iPad’s of iPhone’s kan configureren of updaten. Ook kunnen back-ups gemaakt of teruggezet worden. 

Configurator heeft nog een functie die veel potentie biedt voor bedrijven, scholen of andere instellingen die wél iOS-apparaten willen inzetten, maar niet de middelen hebben om elke werknemer of student een iPhone of iPad te geven. Het is mogelijk om in de app gebruikersprofielen aan te maken en te bewaren. Zodra een werknemer bijvoorbeeld een iPad mee wil nemen, worden hier zijn persoonlijke instellingen en apps op geïnstalleerd. Wanneer het apparaat weer teruggebracht wordt, wordt een back-up gemaakt van eventuele wijzigingen in de configuratie en wordt de iPad vervolgens weer gewist voor een volgende gebruiker.

Configurator kan tot 30 apparaten tegelijkertijd beheren.

Met Configurator maakt Apple duidelijk dat iPad’s, iPhone’s en iPod touch’s niet alleen voor consumenten bedoeld zijn. IT-beheerders die ermee aan de slag willen kunnen de app nu gratis downloaden in de Mac App Store.

Reageer op artikel:
Configurator, iPad-beheer voor pro’s
Sluiten