Apps tot 50MB downloaden via 3G

9 reacties

Om het retinascherm van The new iPad met 3.145.728 pixels mooi te kunnen vullen met content, zullen apps in omvang groeien. Dat is reden voor Apple om de groottebeperking voor apps die via 3G netwerken worden gedownload te verhogen van 20MB naar 50MB.

Wanneer je nog een ouderwets telefooncontract hebt met onbeperkt dataverbruik is het alleen maar prettig. Heb je een nieuw abonnement met een kleine databundel, pas dan goed op voordat je onderweg op ‘update alles’ klikt. Zorg in dat geval dat je verbonden bent met een Wi-Fi netwerk.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Sven Dion

  Delta updates zijn toch niet zo groot?

 • Profielfoto
  RaggedKnife

  Geldt dit ook voor iphone???

 • Profielfoto
  CedricH

  Ik vermoed van wel… Het zou wel eens tijd worden, die limiet is echt belachelijk. Je hebt dan een databundel van 2GB per maand en je kan maar een app van max 20MB of nu 50MB downloaden :angry:

 • Profielfoto
  Renko

  @Sven: Deltra updates gelden alleen voor updates voor iOS zelf, niet voor Apps uit de App Store.

 • Profielfoto
  csteelooper

  Die datalimiet op downloads is allesbehalve belachelijk, @CedricH. Jíj mag dan een 2GB databundel hebben (ik zelf heb geen enkele datalimiet, want heb nog een oud contract), er zijn zát mensen die een kleinere bundel hebben, of zelfs überhaupt geen bundel.
  .
  Mijn vader heeft hier in Nederland een Pay-As-You-Go constructie, waarbij hij betaalt als hij gebruikt (niks per maand – de reden waarom hij dit gekozen heeft), maar verder per MB. Hij zal dus niet zo gauw onderweg updaten, maar als hij iets als echt urgent ervaart kan hij het wel. En dan is het toch goed dat er een datalimiet is.
  .
  Als ik Apple zou zijn geweest, had ik de datalimiet alleen wel instelbaar gemaakt. D.w.z. dat de gebruiker kan kiezen hoe hoog de limiet voor downloads over 3G mag zijn.

 • Profielfoto
  iPredict

  Verbazingwekkend weinig developers maken sinds iOS5 en Lion gebruik van delta updates, beetje storend gegeven het feit dat er alleen gelimiteerde mobiele internetaanbiedingen zijn.

 • Profielfoto
  DaveFlash

  @Sven: Deltra updates gelden alleen voor updates voor iOS zelf, niet voor Apps uit de App Store.

  Nope, sinds de introductie van iOS5 heeft Apple voor zowel de iOS als de Mac App Store een API beschikbaar gesteld waarmee third-party developers óók gewoon van delta updating gebruik kunnen maken

  Verbazingwekkend weinig developers maken sinds iOS5 en Lion gebruik van delta updates, beetje storend gegeven het feit dat er alleen gelimiteerde mobiele internetaanbiedingen zijn.

  Dat hier dan, na een zeer ruime tijd van beschikbaarheid nog steeds bar weinig gebruik van wordt gemaakt door de developers is natuurlijk doodzonde, heb net ruim een uur moeten wachten tot de updates van een aantal games (iOS), waaronder dus de zeer grootte bestanden van games als GTA3 en Kuifje het Geheim v/d Eenhoorn voltooid waren.

 • Profielfoto
  DaveFlash

  @Sven: Deltra updates gelden alleen voor updates voor iOS zelf, niet voor Apps uit de App Store.

  Nope, sinds de introductie van iOS5 heeft Apple voor zowel de iOS als de Mac App Store een API beschikbaar gesteld waarmee third-party developers óók gewoon van delta updating gebruik kunnen maken

  Verbazingwekkend weinig developers maken sinds iOS5 en Lion gebruik van delta updates, beetje storend gegeven het feit dat er alleen gelimiteerde mobiele internetaanbiedingen zijn.

  Dat hier dan, na een zeer ruime tijd van beschikbaarheid nog steeds bar weinig gebruik van wordt gemaakt door de developers is natuurlijk doodzonde, heb net ruim een uur moeten wachten tot de updates van een aantal games (iOS), waaronder dus de zeer grootte bestanden van games als GTA3 en Kuifje het Geheim v/d Eenhoorn voltooid waren.

  —-
  NB:
  En juist bij de meest recente update van GTA3 voor iOS viel het me op dat, dat op iOS GÉÉN delta-update was, terwijl een recente update voor de Mac versie van GTA San Andreas in de Mac App Store wél als delta werd verspreid, namelijk 20.57MB (naar v1.01) ipv 3.88 GB (van v1.0). Dit overigens alleen als je Mac OS X Lion of hoger gebruikt, op mijn installatie van Snow Leopard wordt namelijk wel het volledige bestand, nu met versie 1.0.1 zelfs 4.16GB(!) gedownload.

 • Profielfoto
  MacKevin11

  Waarom kun je niet gewoon zelf kiezen wat je 3G datalimiet voor downloaden van apps is? Dat je gewoon zelf kunt kiezen of je gewoon NIET wilt downloaden via 3G, of dat je alles wilt downloaden? Dat is toch niet zo moeilijk? Of wel?