Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 10 maart 2012

Apple stopt met iWork.com

In een e-mail aan gebruikers heeft Apple bekend gemaakt te zullen stoppen met iWork.com. Op 31 juli zal de website uit de lucht gehaald worden. Apple raadt gebruikers die online toegang willen houden tot hun documenten aan om voor die tijd over te stappen naar iCloud.

Apple begon iWork.com als een beta-project. De online dienst biedt opslag van Pages-, Keynote- en Numbers-documenten. Via een webbrowser zijn deze documenten vanaf elke computer op te halen. Ook kunnen er online opmerkingen en notities aan toegevoegd worden.

Oorspronkelijk was het Apple’s bedoeling om van iWork.com een betaalde dienst te maken. In plaats daarvan worden gebruikers nu doorverwezen naar iCloud, waar niet voor betaald hoeft te worden. Er zitten vooralsnog echter nog een aantal nadelen aan documenten in iCloud. Zo werkt de dienst naadloos op iOS, maar ontbreekt iCloud-integratie nog op iWork voor OS X. Documenten moeten daar nog steeds vanaf iCloud.com gedownload worden om bewerkt te kunnen worden.

Apple maakte het stoppen van iWork.com in onderstaande e-mail bekend.

Dear iWork.com user,

Thanks for participating in the iWork.com public beta.

Last year, we launched iCloud, a service that stores your music, photos, documents, and more and wirelessly pushes them to all your devices. Today, there are already over 40 million documents stored on iCloud by millions of iWork customers. Learn more about iCloud.

With a new way to share iWork documents between your devices using iCloud, the iWork.com public beta service will no longer be available. As of July 31, 2012, you will no longer be able to access your documents on the iWork.com site or view them on the web.

We recommend that you sign in to iWork.com before July 31, 2012, and download all your documents to your computer. For detailed instructions on how to save a copy of your documents on your computer, read this support article at Apple.com.

Sincerely,
The iWork team

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple stopt met iWork.com
Sluiten