Hans
Hans Nieuws 2 maart 2012

Apple ruziet met contentproviders

Volgens de The New York Post wil Apple nog voor het einde van het jaar met een eigen televisiedienst komen. Om materiaal voor de dienst te krijgen, is Eddy Cue namens Apple in gesprek met de contentproviders en tot nu toe gaat dat niet echt van harte, als we de krant mogen geloven.

Cue zou vooral op weerstand stuiten bij de mediabonzen omdat Apple inspraak wil hebben in zo’n beetje alles, waaronder de prijs van de dienst. Hetzelfde standpunt gaf eerder ook al frictie met de platenmaatschappijen toen er werd onderhandeld over de iTunes Store. Een van de onderhandelingspartners zegt nu: “Apple wil alles, voor niets.”

In de videodienst worden tv-kanalen als apps worden aangeboden. Die apps moeten dan op meerdere apparaten werken. In de krant wordt gesproken over de Apple TV en de nog te lanceren eigen televisie, maar waarschijnlijk zal het om alle iOS-devices gaan.

Ook met de kabelaars willen de onderhandelingen maar niet vlotten. Apple zou een verregaande samenwerking aan willen gaan waarbij de kabelaars de Apple TV als standaard settopbox gaan aanbieden. De dames en heren uit Cupertino zorgen in ruil daarvoor voor solide hard- en software. Maar vooralsnog wil de industrie Apple ver buiten de deur houden. AT&T en Verizon zouden inmiddels zijn opgetrommeld om Apple te helpen in de onderhandelingen.

Overigens lijkt de tv-ontwikkeling zich voorlopig alleen te richten op de Amerikaanse markt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple ruziet met contentproviders
Sluiten