Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 14 maart 2012
Leestijd: 1 minuut

Apple is groter dan…

In aanloop naar de uitkomst van de nieuwe iPad heeft Apple al bekend gemaakt dat de voorverkoop uitverkocht is. Samen met de verkoop in Apple Retail Stores die vrijdag 16 maart om 08 u. begint in de V.S. en een aantal andere landen, verwachten analisten dat er een recordaantal van 1 miljoen iPad’s verkocht wordt op de eerste dag.

De hooggespannen verwachtingen hebben zich nu al vertaald in een flinke stijging van het aandeel Apple op de Amerikaanse NASDAQ. In de afgelopen 36 uur is het bedrijf in totaal 30 miljard dollar meer waard geworden op de beurs. Ter vergelijking; dat is meer dan de totale beurswaarde van Dell.

Sinds de dood van mede-oprichter en voormalig CEO Steve Jobs is het aandeel Apple 50% meer waard geworden. In totaal schommelt de beurswaarde van het bedrijf nu rond de 542 miljard dollar. Dat is meer dan de waarde van de totale Amerikaanse retail-markt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple is groter dan…
Sluiten