Guido
Guido Nieuws 7 maart 2012
Leestijd: 3 minuten

Vernieuwde iPad komt met Retina Display

We zaten er al een tijd op te wachten. Nu is het eindelijk zover! Apple heeft de nieuwe iPad geïntroduceerd in het Yerba Buena Center for the Arts in San Francisco. Zoals verwacht met betere camera, snellere processor en een retina display. De nieuwe iPad is vanaf 16 maart beschikbaar in de VS en vanaf 23 maart in Nederland.

De nieuwe iPad

Retina display
De nieuwe iPad is met 9,4 millimeter iets dikker dan zijn voorganger en weegt 40 gram zwaarder, namelijk 635 gram. De eerste nieuwe feature is het retina display. De tablet heeft een resolutie van 2048×1536 pixels, meer dan 3.1 miljoen pixels. De pixels zijn niet van elkaar te onderscheiden. Het scherm geeft dus dezelfde beleving als de iPhone 4. Bovendien is er sprake van 44% meer kleur saturatie. Dit alles in dezelfde 9.7 inch display.

A5X processor
De derde generatie iPad bevat de snellere A5X processor, met quadcore graphics. De nieuwe processor zorgt voor dezelfde soepele ervaring als de iPad 2. Ideaal dus voor fotobewerking. Desondanks gaat de batterij toch nog 10 uur mee.

iSight Camera
De nieuwe iPad bevat een 5 megapixel camera net als de iPhone 4. Video-opnames kunnen nu in 1080p worden gemaakt. De lens bevat een stabilsator net als de iPhone 4S.

Voice dictation
Een vierde feature op de iPad is ‘Voice dictation’. Met een druk op de knop kun je teksten dicteren die daarna verschijnen op de iPad. Het is niet hetzelfde als Siri. Wel ondersteunt het momenteel dezelfde talen: Amerikaans-Engels, Brits-Engels, Australisch-Engels, Frans, Duits en Japans. Op je virtuele toetesenbord zul je een nieuwe knop vinden van een microfoon om ‘voice dictation’ te activeren.

4G LTE
Op de nieuwe iPad vind je ondersteuning van 4G LTE, met snelheden tot max. 72Mbps. Ook biedt het ondersteuning van HSPA+ en dual-channel HSDPA, de snelste 3G-netwerken. DC-HSDPA biedt snelheden tot 42 Mbps en 21.1 Mbps via HSPA+. De nieuwe iPad heeft een batterijduur van 9 uur batterij met 4G.

Persoonlijk hotspot
De snellere verbinding maakt het ook mogelijk om je iPad om te toveren tot persoonlijke hotspot. Je kunt verbinding maken met maximaal 5 apparaten, zoals je MacBook Air, iPod Touch of een andere iPad. Dit kan kan via wifi, bluetooth of USB.

De nieuwe iPad in Nederland vanaf 23 maart

Apps geüpgrade
Apple heeft de bestaande apps onder handen genomen. Apps zien er dus extra goed uit op het retina display. App-ontwikkelaars hebben hier zelf niets voor hoeven doen. De apps komen op het retina display extra goed tot hun recht.

Home-button blijft
Eerder bestonden geruchten dat de nieuwe iPad misschien geen home-button meer zou bevatten. Dat gerucht ontstond door de aankondiging van Apple waarop een iPad te zien was in landscape. Echter, de 3e generatie iPad zal gewoon een home-button bevatten.

Kosten
De nieuwe iPad wordt beschikbaar in verschillende segmenten net als de voorlopers. De kosten voor de iPad 3 met wifi zijn: 16GB – €499, 32GB – €599, 64GB – €699. De kosten voor iPad 3 met 4G: 16GB – $629, 32GB – $729 en 64GB – $829.

Wat vind jij van de nieuwe iPad? Laat het ons weten in de reacties!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vernieuwde iPad komt met Retina Display
Sluiten