Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 6 maart 2012

Adobe Lightroom 4 nu te downloaden

We hebben al een tijd niks gehoord van Aperture. Ruim twee jaar geleden kwam versie 3 uit en het lijkt erop dat Apple fotografie voor professionals niet hoog in het vaandel heeft staan. De concurrentie staat echter niet stil. Vandaag brengt Adobe namelijk versie 4 uit van Lightroom.

In Lightroom 4 heeft Adobe de nadruk gelegd op de bewerking van foto’s en dan met name schaduwen en lichttinten. Daarnaast is het mogelijk om fotoboeken te maken, kun je nu ook makkelijk frames gebruiken uit filmmateriaal, is het mogelijk om je lens achteraf te corrigeren en is de onderdrukking van ruis verbeterd.

Lightroom 4 is per direct beschikbaar en kost 129 euro. Dat is een flinke prijsverlaging, maar is nog altijd tweemaal zo duur als Aperture. Een upgrade naar Lightroom 4 kost 73 euro. Ook kun je Lightroom 4 gratis downloaden en uitproberen. We zijn benieuwd naar je ervaringen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Adobe Lightroom 4 nu te downloaden
Sluiten