Michiel de Vries
Michiel de Vries Nieuws 1 maart 2012

8 GB iPad 2 naast de iPad 3?

Volgende week woensdag staat inmiddels met dikke rode letters gemaarkeerd in de OMT-agenda. Dan wordt de iPad 3 onthuld, hoogstwaarschijnlijk met een retina-scherm, snellere processor en een betere camera. Dit beketent echter niet dat we afscheid nemen van de iPad 2.

Volgens DigiTimes blijft de iPad 2 namelijk gewoon binnen het assortiment van Apple, zij het in afgeslankte vorm. Een iPad 2 met een capaciteit van 8 GB zou aangeboden kunnen worden voor een lagere prijs, om zo de ‘achterhoede’ meer te bewaken en tegenwicht te kunnen bieden aan goedkopere Android-tablets en de komende tablets met Windows 8. Daarnaast geeft de site ook aan dat de iPad 3 alleen geleverd zal worden in de smaken 16 en 32 GB. Waarom het topmodel van 64 GB er buiten wordt gelaten is niet duidelijk.

Ook direct gerucht moet vooralsnog met de nodige argwaan gelezen worden, aangezien DigiTimes het over algemeen niet bij het rechte eind heeft. De veronderstelling is daarentegen wel logisch, want in het segment van de goedkopere tablets heeft Apple nog geen goed wapenfeit een een goedkope iPad 2 zou bijvoorbeeld in Amerika prima de strijd aan kunnen gaan met de Kindle Fire van Amazon.

 

Reageer op artikel:
8 GB iPad 2 naast de iPad 3?
Sluiten