Michiel de Vries
Michiel de Vries Nieuws 28 februari 2012
Leestijd: 1 minuut

Wordt de iPad 3 een stukje duurder?

De iPad 3 is in aantocht. De geruchtenmolen draait nog steeds op volle toeren. Gisteren konden we je al trakteren op een foto die waarschijnlijk aantoont dat de iPad 3 uit de fabrieken wordt verscheept. Vandaag komen we met een iets minder leuk gerucht; de iPad 3 zou wel eens duurder kunnen zijn dan zijn voorganger.

De site MacRumors heeft namelijk een post onderschept van de Chinese microblogging site Sina Weibo, die aantoont dat de de Wi-Fi iPad 3 $80 dollar duurder is dan de iPad 2. Zo is het instapmodel met 16GB $579 in plaats van $499 en moet je voor het topmodel van 64GB maar liefst $779 neertellen. Kies je voor een iPad 3 met 3G, dan betaal je $70 meer dan de voorganger. Het verschil in prijs zou het gevolg kunnen zijn van het duurdere retina-scherm dat vermoedelijk in de iPad 3 te vinden is.

Het is niet bekend of de eventuele prijsstijging ook hier geldt, mocht het waar zijn. Is dat inderdaad het geval, dan kun je met een gerust hart van de dollars euro’s maken, met dezelfde getallen erachter. Vooralsnog zijn het slechts geruchten, maar mocht het inderdaad zo zijn dat de iPad in prijs stijgt, dan is dat een unicum voor Apple.

Normaliter introduceren ze een opvolger van een product tegen dezelfde prijs. Naar alle waarschijnlijkheid wordt de iPad 3 volgende week al gepresenteerd en kun je eind deze maand de nieuwste generatie van Apple’s tablet aanschaffen. Misschien is een extra krantenwijk voor die tijd geen slecht idee.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wordt de iPad 3 een stukje duurder?
Sluiten