Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 20 februari 2012

VLC 2: in alle opzichten beter

Wie een nieuwe Mac installeert voor zichzelf of iemand anders heeft ongetwijfeld een aantal favoriete applicaties die er direct bij geïnstalleerd worden. Waarschijnlijk hoort VLC daarbij. Deze gratis mediaspeler werkt op elk denkbaar computerplatform maar speelt bovenal nagenoeg elk videoformaat af.

Iets meer dan dan 11 jaar na de eerste release van VLC is versie 2 nu beschikbaar. In VLC 2, die de naam ‘Twoflower’ heeft gekregen, zijn veel verbeteringen aangebracht in de interface. Nu bestaat de applicatie nog uit één venster waarin video’s beheerd en afgespeeld kunnen worden. Daarnaast zijn er nóg meer codecs toegevoegd aan de lijst van ondersteunde videoformaten. Opvallend daarbij is de experimentele ondersteuning van Blu-ray. Daarmee kunnen niet-beveiligde Blu-rayschijven afgespeeld worden. Tot slot worden verschillende videoformaten efficiënter en sneller gedecodeerd waardoor video nog vlotter afspeelt.

VLC 2.0 is gratis te downloaden. Mocht je de 160 vrijwilligers die er belangeloos aan gewerkt hebben willen bedanken dan kan je via de site van VideoLAN een donatie doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
VLC 2: in alle opzichten beter
Sluiten