Vanavond live toespraak Tim Cook

11 reacties

Ook al heeft hij niet de stage persona van Steve Jobs, goed spreken kan Tim Cook zeker. De CEO van Apple geeft vanavond een toespraak op de Technology & Internet Conference van Goldman Sachs. Verwacht geen schokkende nieuwtjes of onthullingen, maar meer een relaas over de bedrijfsvoering van Apple.

Dit is niet de eerste keer dat Cook spreekt op deze jaarlijkse conferentie, in 2007, 2008 en 2010 stond hij eerder op het podium. Destijds in de rol van COO van Apple en dit jaar markeert het eerste optreden van Cook als CEO. De presentatie van Cook is vanavond vanaf 21:30 uur (Nederlandse tijd) te beluisteren via deze pagina.

Dit soort conferenties worden niet vaak voor het publiek toegankelijk gemaakt, dus dit kan worden gezien als een kleine uitzondering. Hoogstwaarschijnlijk gaat Cook dieper in op trends in de markt en hoe Apple hier als bedrijf op reageert.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  DaveFlash

  whoo! ik ga zeker kijken!:lol:

  Of luisteren om precies te zijn

 • Profielfoto
  Nelis Infra

  Ram even die iMac update erdoor heen a.u.b.;-)

 • Profielfoto
  MichMich

  Vanavond even meekletsen op iChat/OMTLive?

 • Profielfoto
  iJos

  Ik heb gisteren zitten kijken naar “Tegenlicht”. Daarin wordt duidelijk dat Goldman Sachs de grootste boosdoener is als het gaat om de wereldwijde schuldencrisis. Griekenland is met open ogen in de onverantwoordelijke schuld-op-schuld val gelokt en gelopen. Ik kan de naam van deze financiĆ«le reus niet meer los hiervan zien. Ik kan alleen maar hopen dat Apple zich dit bewust is. Verzet groeit…
  Neemt niet weg dat Tom Cook vanavond interessante woorden zal spreken..

 • Profielfoto
  Sven Dion

  Tim z’n manier van spreken is ook veel leuker en beter geworden!! Nog wel een beetje traag…

 • Profielfoto
  pjotr

  Tim is inderdaad erg goed. Het mag wel duidelijk zijn dat apple ook zonder steve nog groot is(engroter wordt). Er zitten daar geweldige mensen voor de komende jaren en die zullen ervoor zorgen dat als zij moet stoppen er anderen klaarstaan.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Goed verhaal, jammer dat hij niet inging op nieuwe producten zoals de iTV. Maar er bleek wel uit dat Apple nog heel veel markten heeft om in te groeien.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  @iJos Dan heb je het programma toch niet helemaal goed begrepen. GS heeft gebruik gemaakt van bewegingen die tot de crisis leidde. Daarmee heeft GS dus kunnen profiteren van de crisis, maar dat betekent nog niet dat GS de crisis heeft veroorzaakt!!

 • Profielfoto
  Verwijderen

  PS @iJos Ik ben (geen kleine) aandeelhouder van goldman Sachs, en er erg blij mee en er trots op dat dit bedrijf zo goed heeft gefunctioneerd voor haar aandeelhouders. De schuldige van de crisis zitten niet bij GS maar bij de Grieken! (eigelijk is dat ook niet waar en zijn we allemaal schuldig op ons eigen kleine stukje)

 • Profielfoto
  peterfoliant

  Ik ben het helemaal eens met de reactie van iJos. Ik heb ook die uitzending van Tegenlicht gezien. Dat Tim Cook zich inlaat met GS is voor mij een negatief bericht. In mijn ogen is GS een verwerpelijke organisatie. Zij hebben wel degelijk een grote rol gespeeld in de wereldwijde credietcrisis en in het mogelijk maken dat de Grieken bij de Euro konden komen door de Griekse schulden op een listige wijze te “verlagen”. Geld verdienen aan de verwachte ellende van anderen vind ik schandalig. Zoals een voormalige werknemer van GS zei in die uitzending, zit er niets menselijks aan dit bedrijf. Erbij wegblijven dus Tim Cook!

 • Profielfoto
  iJos

  @swiftly: zie reactie van peterfoliant. Die verlaging tbv van EU acceptatie, maar daarvoor aan GS het volle pond (euro) moeten betalen vind ik schandalig. Maar goed, Griekenland had de tering naar de nering moeten zetten.
  Dit is een hele uitgebreide discussie, niet echt om op OMT te voeren, maar soms krijgen we chockerende achterkanten te zien. Ondertussen hebben Griekse middeninkomens plots geen rooie cent meer… Laat staan hen die al geen cent te makken. hadden.
  Mooi luxe probleem voor Apple: wat gaan we met die miljarden doen?