Retina-screenshots van apps nu verplicht

18 reacties

Ontwikkelaars van apps worden nu door Apple verplicht om screenshots in te dienen die de resolutie ondersteunen van het Retina-beeldscherm: 960×640. Dit werd voorheen wel gevraagd, maar het is nu ook echt verplicht. Apple geeft dit specifiek aan in de voorwaarden voor ontwikkelaars van iOS-apps.

Makers van apps moeten nu dergelijke schermafdrukken leveren aan Apple wanneer zij nieuwe apps of updates doorsturen middels iTunes Connect. Veel bestaande apps in de App Store ondersteunen de hoge resolutie nog niet. Het is niet bekend of Apple ook die op korte termijn verplicht  ‘Retina-klaar’ te zijn. Het Rentina-display wordt op dit moment alleen gebruikt in de iPhone 4, de iPhone 4S en de laatste generatie iPod Touch.

Het aantal pixels per vierkante centimeter van het Retina-scherm is zo hoog dat het menselijk oog van een klein afstandje de pixels niet maar uit elkaar kan halen. Ergo; een superscherp scherm. Er gaan al langer geruchten over de volgende stap in resolutie voor het scherm van de iPad 3. Om diezelfde 300 pixels per centimeter te halen, wordt verwacht dat het scherm van de volgende iPad een resolutie ondersteunt van 2048×1536. De eerste bewijzen hiervoor zijn inmiddels gevonden.

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Hoezo? Waarom? Ik begrijp het bovenstaand bericht niet helemaal. Of ik zie er de nieuwswaarde niet van in. Hoe dan ook, ik kan er bar weinig van maken… Ja, dat Apple ontwikkelaars verplicht om retina screenshots te maken. So what?!

 • Profielfoto
  iPredict

  Vooruitgang!:P

 • Profielfoto
  LompeRick

  Omdat het wederom een ‘bevestiging’ is dat de iPad 3 een Retina-scherm krijgt…

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Retina hebben we al dus speciaal voor de iPad is misschien niet de reden. Ik denk eerder een restyling van de iTunes store of een voorbereiding op een HD interface voor iTV op televisie. Ach ja, wat moet je ermee?

 • Profielfoto

  ik dacht al, waarom zijn er ineens 5 updates met “retina improvements”

 • Profielfoto
  DNibbeling

  Dan worden het 300 pixels per inch en niet per cm. Ik vindt dit overigens een logische stap van Apple als ze bijvoorbeeld dit jaar de iPhone 5 introduceren en de iPhone 3GS met pensioen wordt gestuurd zijn er alleen nog maar iPhones met een Retina-display verkrijgbaar. En Apple zou Apple niet zijn als het er allemaal ook strak moet uitzien dus dat geldt natuurlijk ook voor de Apps.

 • Profielfoto
  the_one

  Er is zeker iets aan de hand, ik kreeg 5 of 6 mailtjes van iTunes connect vannacht… Beetje overdreven!

 • Profielfoto
  strigoi

  Ik snap de nieuwswaarde ook niet. Het gros van de verkochte mobiele apparaten iPod Touch en iPhone zijn retina. 1+1=2. Het is toch meer dan logisch dat Apple niet ‘low res’ afbeeldingen van 480×320 px in haar Store wil hebben terwijl er zo’n grote groep gebruikers is die apparaten hebben met de dubbele resolutie.

  Dit heeft volgens mij niks met een nieuwe iPad (2048×1536 px) of Apple TV (1920×1080 px) te maken.

 • Profielfoto
  nl-x

  Betekent dit dat er geen apps meer bij mogen die op de niet-retina-devices kunnen draaien?

 • Profielfoto
  RienMSc1.

  Wat een onzin! Wat heb je aan zo’n display als door de vingerafdrukken de scherpte toch niet kan zien. Ze moeten er een stylus bij leveren!

  PS: de metalen rand van de iPhone 4 en iPhone 4S wordt hartstikke koud in dit kille koude winterweer. En je moet je handschoenen uit doen om het scherm te bedienen.

 • Profielfoto
  GXGOW

  Wel, is dat dan niet goed dat de apps een betere beeldkwaliteit krijgen?

 • Profielfoto
  Bento

  …niet maar uit elkaar kan halen.

  …niet meer uit elkaar kan houden.

 • Profielfoto
  spacefreek

  Bento, ik stel voor dat dit je nieuwe profielplaatje wordt:  Ben vast niet de enige:grin:

 • Profielfoto
  MathiasB

  Er zijn natuurlijk ook nog mensen die taal wel belangrijk vinden… uit elkaar halen heeft echt niets te maken met onderscheiden…

 • Profielfoto
  daanclasener

  Toch alleen de plaatjes moeten retina zijn, toch niet de apps?

 • Profielfoto
  Sander

  300 pixels per vierkante centimeter?

  Ehh, inch bedoel je, niet?

 • Profielfoto
  Arthur345

  Toch alleen de plaatjes moeten retina zijn, toch niet de apps?

  Leer lezen.

 • Profielfoto
  quentin710

  Okee maar wat heb je er nou aan als alles nog scherper wordt de ipod 4g is toch scherp genoeg ander wordt het zo scherp dat het lellijk wordt