Michiel de Vries
Michiel de Vries Nieuws 8 februari 2012
Leestijd: 1 minuut

Retina-screenshots van apps nu verplicht

Ontwikkelaars van apps worden nu door Apple verplicht om screenshots in te dienen die de resolutie ondersteunen van het Retina-beeldscherm: 960×640. Dit werd voorheen wel gevraagd, maar het is nu ook echt verplicht. Apple geeft dit specifiek aan in de voorwaarden voor ontwikkelaars van iOS-apps.

Makers van apps moeten nu dergelijke schermafdrukken leveren aan Apple wanneer zij nieuwe apps of updates doorsturen middels iTunes Connect. Veel bestaande apps in de App Store ondersteunen de hoge resolutie nog niet. Het is niet bekend of Apple ook die op korte termijn verplicht  ‘Retina-klaar’ te zijn. Het Rentina-display wordt op dit moment alleen gebruikt in de iPhone 4, de iPhone 4S en de laatste generatie iPod Touch.

Het aantal pixels per vierkante centimeter van het Retina-scherm is zo hoog dat het menselijk oog van een klein afstandje de pixels niet maar uit elkaar kan halen. Ergo; een superscherp scherm. Er gaan al langer geruchten over de volgende stap in resolutie voor het scherm van de iPad 3. Om diezelfde 300 pixels per centimeter te halen, wordt verwacht dat het scherm van de volgende iPad een resolutie ondersteunt van 2048×1536. De eerste bewijzen hiervoor zijn inmiddels gevonden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Retina-screenshots van apps nu verplicht
Sluiten