Photoshoppen kan nu ook op iPad

19 reacties

In oktober 2011 beloofde Adobe al dat er in 2012 een geavanceerde iPad-versie van Photoshop in de App Store zou verschijnen, naast het al bestaande Photoshop Express. Vandaag is het dan eindelijk zover: Photoshop Touch is vanaf nu verkrijgbaar voor € 7,99.

Photoshop Touch is een uitgeklede versie van het programma voor Mac en PC, maar heeft toch een aantal geavanceerde functies meegekregen die tot nu toe nog niet te vinden waren in fotobewerkings-apps op de iPad. De meest in het oog springende functionaliteit is de mogelijkheid om afbeeldingen in lagen op te bouwen of te bewerken. Daarnaast zijn er een reeks aan gereedschappen, filters en effecten beschikbaar om aanpassingen te maken.

 

De eerste uitgebreide reviews van Photoshop Touch zijn inmiddels al verschenen. Hieruit valt op te maken dat de app veel dagelijkse Photoshop-taken kan overnemen, maar dat het voor weinig beeldbewerkers een licentie van de desktop-versie van Photoshop zal uitsparen. Hiervoor missen een aantal elementaire functies. Zo kunnen ingevoegde teksten of effecten niet meer bewerkt worden nadat ze zijn uitgevoerd. Ook mist de mogelijkheid om .PSD-bestanden met meerdere lagen te openen in de app. De maximale resolutie waarop afbeeldingen bewerkt kunnen worden is 1600 bij 1600 pixels. Dat is niet veel, aangezien de nieuwe iPad (die begin maart verwacht wordt) waarschijnlijk een beeldschermresolutie van 2048 bij 1536 heeft.

Voor € 7,99 lijkt Photoshop Touch echter de moeite waard voor iedereen die wel eens een foto moet of wil bewerken. De app is echter alleen geschikt voor de iPad 2 en vereist iOS 5.

Wat zijn jouw eerste ervaringen met Photoshop Touch? Deel je creaties in de reacties onder dit artikel!

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  iPredict

  De limitaties zijn wel aan de grootse kant. 1600×1600 is niet eens genoeg om een iMac wallpaper te maken, en welk PSD bestand is nou niet meerlaags?
  En is de iPad 1 nou te traag of is het alleen omdat die geen camera’s heeft?

 • Profielfoto
  knekkie

  Ik hoop dat apple naast de iPad gewoon een krachtige lijn tablets gaat lanceren. Die even krachtig zijn als de Macbook Pro zodag je er gewoon mountain lion of lion op kan draaien.

  Met wacom pen en touch ingebouwd. muis en toetsenbord ondersteuning voor wie dat wil.
  De ipad leent zich voor een heel hoop creatieve dingen alleen os hij niet krachtig genoeg kwa hardware waardoor de software ook geen kant op kan.

  Het inmiddels failliete Axiotron van Steve Wozniac heeft alle research en development al gedaan. Laar Apple de Modbook Pro maar nieuw leven in blazen in eigen beheer onder eigen naam.

 • Profielfoto
  jesper211232

  ik denk dat zo maar eens gelijk kan hebben knekkie:wink:

 • Profielfoto
  DoppieDoppie

  Wat is dan de toegevoegde waarde ten opzichte van het reeds bestaande ProCreate?

 • Profielfoto
  mac osx rules

  @knekkie:

  Wat is er dan precies mis met Wacom?

 • Profielfoto
  Nilles01

  Ik zit meer te wachten op een omzetting van iWeb naar de iPad eigenlijk. Fotobewerkingsprogramma’s zijn er in overvloed.
  Het zou super zijn als je een iWeb-site via de iPad zou kunnen beheren en je SLR-camera aan de iPad kan koppelen om foto’s toe te voegen.

  On-the-go je een website met reisverslagen en foto’s blijven bijwerken die niet met de iPhone gemaakt zijn. YES PLEASE

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Een tablet op een computer OS gaat echt niet komen bij Apple. Het hele systeem van OS X is gebouwd voor gebruik met muis en toetsenbord (fysiek). Een touch-systeem gaat dan niet werken.

  Wel goed nieuws voor Photoshop gebruikers on-the-go!

 • Profielfoto
  Maikelw

  Sjongejongejonge… Zit ik er zo lang op te wachten, werkt het alleen op de iPad 2. Dat is even balen zeg!

 • Profielfoto
  TradeMARC

  Zat er aan te komen en is zeer welkom.

  De prijs van deze iOS-versie is bij de orginele desktopversie vergeleken een schijntje. Hoe gaat Adobe dat ‘verkopen’ dat verkopen aan de desktoppers?

 • Profielfoto
  Nilles01

  @TradeMarc
  Niet zo moeilijk te verkopen aangezien je niet met lagen kan werken en PSD niet eens kan openen. Alleen dus voor simpele dingen en afbeelding te bewerken ipv echt ingewikkelde dingen te maken en te bewerken.

 • Profielfoto
  Bento

  …maar heeft toch een aantal geavanceerde functies…

  Keurig!

  Hiervoor missen een aantal elementaire functies.

  Dat is dan weer jammer.

 • Profielfoto
  Ernstfoto

  Ik ben nog niet van plan om €8 te cashen op een half af product. Zeg nou zelf Adobe max resolutie van 2.6mp? ik verwacht zeker wel min 8mp+ fotos te kunnen importeren…

 • Profielfoto
  App-ie

  Voordat ik m’n iPad professioneel voor grafisch werk ga gebruiken, moet er nog wel veel gebeuren denk ik. Hier kan ik niks mee. ‘T is een gadgetoplossing voor een gadget. 1600×1600… Waarschijnlijk kan de iPad2 ook niet veel grotere bestanden aan…

 • Profielfoto
  daandries1

  Het is wel zonde dat photoshop niet op de ipad 1 kan waarom eigenlijk niet?!?!

 • Profielfoto
  bonoman
 • Profielfoto
  Chantal C.

  Terry White heeft een review op YouTube staan:

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Photo[s]droodle[/s].. sorry, ‘shop’ op een iPad? Als ze maar geld kunnen verdienen.
  @ Maikelw
  @daandries1
  Dat heeft de zelfde reden als waarom je voor iCloud minimaal Lion nodig hebt en messages alleen op ML werkt: $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

 • Profielfoto
  Robbievz

  Hier ook een mooi voorbeeldje, ziet er best goed uit!

 • Profielfoto
  mtooster

  De iPad is krachtig zat! Heb je al gezien wat je kan met Garageband en iMovie?
  En andere 3d-party apps zoals het bovengenoemde laminair….

  Maar gezien de limitaties komt het erop neer dat:
  – … Adobe gewoon brak programmeert,
  – … óf ze willen hun desktop producten niet kannibaliseren,
  (of allebei natuurlijk)