Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 27 februari 2012

Photoshoppen kan nu ook op iPad

In oktober 2011 beloofde Adobe al dat er in 2012 een geavanceerde iPad-versie van Photoshop in de App Store zou verschijnen, naast het al bestaande Photoshop Express. Vandaag is het dan eindelijk zover: Photoshop Touch is vanaf nu verkrijgbaar voor € 7,99.

Photoshop Touch is een uitgeklede versie van het programma voor Mac en PC, maar heeft toch een aantal geavanceerde functies meegekregen die tot nu toe nog niet te vinden waren in fotobewerkings-apps op de iPad. De meest in het oog springende functionaliteit is de mogelijkheid om afbeeldingen in lagen op te bouwen of te bewerken. Daarnaast zijn er een reeks aan gereedschappen, filters en effecten beschikbaar om aanpassingen te maken.

 

De eerste uitgebreide reviews van Photoshop Touch zijn inmiddels al verschenen. Hieruit valt op te maken dat de app veel dagelijkse Photoshop-taken kan overnemen, maar dat het voor weinig beeldbewerkers een licentie van de desktop-versie van Photoshop zal uitsparen. Hiervoor missen een aantal elementaire functies. Zo kunnen ingevoegde teksten of effecten niet meer bewerkt worden nadat ze zijn uitgevoerd. Ook mist de mogelijkheid om .PSD-bestanden met meerdere lagen te openen in de app. De maximale resolutie waarop afbeeldingen bewerkt kunnen worden is 1600 bij 1600 pixels. Dat is niet veel, aangezien de nieuwe iPad (die begin maart verwacht wordt) waarschijnlijk een beeldschermresolutie van 2048 bij 1536 heeft.

Voor € 7,99 lijkt Photoshop Touch echter de moeite waard voor iedereen die wel eens een foto moet of wil bewerken. De app is echter alleen geschikt voor de iPad 2 en vereist iOS 5.

Wat zijn jouw eerste ervaringen met Photoshop Touch? Deel je creaties in de reacties onder dit artikel!

Reageer op artikel:
Photoshoppen kan nu ook op iPad
Sluiten