Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 23 februari 2012

Opa vertelt: de historische waarde van MacPaint

Matthew Pearce laat op zijn YouTube-kanaal zien dat hij een liefhebber én een kenner is van Apple’s rijke geschiedenis. In zijn meest recente video bespreekt hij een programma op de eerste Macintosh waar old school-Macfans vast nog warme herinneringen aan koesteren: MacPaint. Zoals Matthew uitlegt was dit niet het eerste tekenprogramma, maar wel het eerste tekenprogramma dat daadwerkelijk goed werkte. Zo goed zelfs dat veel elementen in huidige geavanceerde teken- en fotoprogramma’s geïntroduceerd zijn in MacPaint.

Hoe dan ook, Matthew’s MacPaint video is een aanrader, voor jong en oud.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Opa vertelt: de historische waarde van MacPaint
Sluiten