Nieuwe iPhone pas in de herfst?

16 reacties

Het huidige vlaggenschip binnen Apple’s linie van iPhones, de iPhone 4S, werd in de herfst van 2011 gelanceerd. Dit markeerde een opvallende verandering; sinds de introductie van de iPhone in 2007 lanceerde Apple namelijk elk jaar een nieuwe iPhone rond de zomer.

Waarschijnlijk kunnen we de zesde generatie van de telefoon ook dit jaar pas rond september of oktober verwachten. Volgens de site Macotakara wil Apple ook dit jaar de nieuwe iPhone (iPhone 5?) tegen het einde van het jaar lanceren. Dat betekent dat ook in 2012 de WWDC als evenement voor de lancering voor een nieuwe iPhone over wordt geslagen en de herfst wordt gezien als het seizoen waarin we een nieuwe iPhone mogelijk kunnen verwelkomen. 

Hiermee neemt de iPhone de plaats in van de iPod, aangezien september meestal de maand was waarin Apple nieuwe muziekspelers aankondigde. Volgens Macotakara heeft Apple haar zinnen gezet op de herfst als het seizoen voor een nieuwe iPhone en is het bedrijf van plan om deze planning de komende jaren aan te houden.

Dit zou betekenen dat Apple het jaar praktisch in tweeën deelt wat betreft de lancering van nieuwe iOS-apparaten; de iPad aan het begin van het jaar en de iPhone aan het eind. Dat geeft ons in ieder geval genoeg gelegenheid om de portemonnee in de tussentijd een beetje op te lappen.

 

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  quincyt

  Uhm… Het jaar in tweeën deelt wat betreft iOS apparaten? De iPod is toch ook een iOS device? Dus waarom maar in tweeën? Het word net zo geschreven als het uitkomt… Jammer altijd.

  OT: Geen schokkende veranderingen dus. Ik snap soms zelfs niet dat dit nu al (!) nieuwswaardig is.

 • Profielfoto
  Bramvt

  Wat een negatieve reactie, ik lees t meer als een observatie.
  Het past wel binnen apple om een product eerst volledig volmaakt te kijgen voordat ze het presenteren, en niet genoegen nemen met een bversie om op tijd te kunnen leveren. Dacht dat dat de voornaamste reden was van de iphone 4s in de herfst.

 • Profielfoto
  nebilem

  Ik vind het wel nieuwswaardig, kan je tenminste een beetje calculeren of je nu al een iPhone moet kopen of juist moet wachten. Ok het is een gerucht maar het is wel een indicatie.

 • Profielfoto
  11642

  Dat ze eerst maar rap met nieuwe Macbook Pro’s afkomen!

 • Profielfoto
  Di May

  ” … de portemonnee in de tussentijd een beetje oplappen … ”

  Precies. Niet iedereen heeft tonnen euro’s op zolder liggen.

 • Profielfoto
  Ezri Dax

  Ik wel, ik heb wel een aantal tonnen op zolder liggen, lege welteverstaan, maar toch.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik geloof het niet zo erg. Het uitstel van de presentatie van de iPhone 4S naar de herfst (en de iPhone 5 naar dit jaar) was vrijwel zeker veroorzaakt door problemen in de fabricage – die mogelijk verband hielden met moeilijker aanlevering van onderdelen uit het door de Tsunami getroffen Japan. En wat de iPhone betreft mogelijk nog geen groen licht omdat Steve Jobs nog niet tevreden was met het eindproduct. Ik denk toch dat men gewoon weer naar juni terugkeert als presentatiemoment. Enige voordeel van presentatie in het najaar is een “boost” in verkoop veroorzaken vlak voor de feestdagen. Maar bij enorm succes en lange levertijden is de korte periode die daar tussen zit dan weer een groot nadeel.

 • Profielfoto
  2eSteve

  Waarschijnlijk komen de nieuwe iPods dan in de zomer, er mooi tussenin:lol:

 • Profielfoto
  ikheetwilliam

  De afzet qua iPods gaat erg snel omlaag. Zou het nu niet gewoon zo zijn dat we in het voorjaar een nieuwe iPad krijgen en in het najaar de nieuwe iPhone. Zo hebben ze toch twee grote evenementen in het jaar.

  Lijkt me vooral qua marketing erg handig en blijf je altijd in het nieuws !

 • Profielfoto
  Cihan

  @quincyt omdat het bij apple nu om de ipad en de iphone gaat. Daar halen ze het meeste winst mee. Trouwens wie een iphone heeft heeft ook een ipod wat de ipod zit gewoon in de iphone zo kan je het ook zien

 • Profielfoto
  McShamus

  Ik denk nog steeds dat de 4s een strategisch tussenmodel was om de juridische storm met Samsung de kans te geven te gaan liggen.

  De major updates zijn voor Apple te belangrijk om bloot te stellen aan een eventueel verbod.

  Maar goed, dat is natuurlijk allemaal speculatie.;-)

 • Profielfoto
  quincyt

  @nebilem: In Nederland komen de iPhones altijd rond september uit. Dus dat is sowieso al vrij zeker in te calculeren.

  En iedereen heeft natuurlijk een andere interpretatie van nieuwswaardig. Ik vind speculaties grappig, maar niet serieus nieuwswaardig. Feiten zijn dat voor mij veel meer. Maar ik denk dat dat met Apple lastig, aangezien vrijwel alles speculatie is tot het moment van introductie.

 • Profielfoto
  joostvg

  ” … de portemonnee in de tussentijd een beetje oplappen … ”

  Precies. Niet iedereen heeft tonnen euro\’s op zolder liggen.

  Sterker nog: ik heb niet eens een zolder!

 • Profielfoto
  PowerMac

  Duurste iPad (hier in Frankrijk) = € 799,-
  Duurste iPhone (hier in Frankrijk) = € 849,-
  ____________________________________

  Totaal (hier in Frankrijk) = € 1648,-

  De opmerking “niet iedereen heeft tonnen euro’s op zolder liggen” is ietwat overdreven…

 • Profielfoto
  Jeroeno

  Leuk dat ze het zo op papier zetten alleen vind ik het toch jammer, ik ben namelijk groot fan van de iPod Touch. Gewoon een mooi apparaat zonder bel functie. Een nieuwe versie zou echt gaaf zijn, alleen laat dit bericht dat te wegen. Jammer!

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  ’t maakt mij niet uit, in september loopt mijn abonnement af dus als er uiterlijk dan een nieuwe is vind ik het prima, tot dan vermaak ik mij nog prima met m’n 4S =)