Michiel de Vries
Michiel de Vries Nieuws 21 februari 2012

Nieuwe iPhone pas in de herfst?

Het huidige vlaggenschip binnen Apple’s linie van iPhones, de iPhone 4S, werd in de herfst van 2011 gelanceerd. Dit markeerde een opvallende verandering; sinds de introductie van de iPhone in 2007 lanceerde Apple namelijk elk jaar een nieuwe iPhone rond de zomer.

Waarschijnlijk kunnen we de zesde generatie van de telefoon ook dit jaar pas rond september of oktober verwachten. Volgens de site Macotakara wil Apple ook dit jaar de nieuwe iPhone (iPhone 5?) tegen het einde van het jaar lanceren. Dat betekent dat ook in 2012 de WWDC als evenement voor de lancering voor een nieuwe iPhone over wordt geslagen en de herfst wordt gezien als het seizoen waarin we een nieuwe iPhone mogelijk kunnen verwelkomen. 

Hiermee neemt de iPhone de plaats in van de iPod, aangezien september meestal de maand was waarin Apple nieuwe muziekspelers aankondigde. Volgens Macotakara heeft Apple haar zinnen gezet op de herfst als het seizoen voor een nieuwe iPhone en is het bedrijf van plan om deze planning de komende jaren aan te houden.

Dit zou betekenen dat Apple het jaar praktisch in tweeën deelt wat betreft de lancering van nieuwe iOS-apparaten; de iPad aan het begin van het jaar en de iPhone aan het eind. Dat geeft ons in ieder geval genoeg gelegenheid om de portemonnee in de tussentijd een beetje op te lappen.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe iPhone pas in de herfst?
Sluiten