Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 21 februari 2012

‘MS Office voor iPad snel beschikbaar’ [UPDATE]

In de iPad-krant The Daily staat vandaag te lezen dat Microsoft bijna klaar is met het bouwen van van Office voor de iPad. Volgens bronnen die de krant aanhaalt heeft het designteam zijn werk afgerond en kan het pakket, bestaande uit speciale versies van Word, Excel en PowerPoint, daarom binnenkort in de App Store verschijnen.

De Office-app stelt gebruikers in staat om Word-, Excel- en PowerPointbestanden aan te maken en te bewerken. Dit zou offline en online kunnen, wat suggereert dat Office voor iPad naadloos geïntegreerd is met Microsoft’s online dienst Office 365. Na een korte uitprobeersessie met een geheime beta van de app weet The Daily te melden dat de interface van Office voor iPad een mix is van de platte Metro-user interface van Windows Phone 7 en Windows 8 en de interface van de OneNote, een notitie-app die Microsoft eerder uitbracht voor iOS.

In november 2011 werd al bekend dat Microsoft bezig was met een iOS-versie van Office. Nu lijkt het er op dat het daar voorlopig ook bij blijft. Volgens The Daily is Microsoft vooralsnog niet van plan om een Office-versie voor Android te maken.

Wanneer de app verschijnt en voor welke prijs is niet bekend. Het valt echter te verwachten dat Microsoft wacht met de uitkomst van de Office-app tot nadat Apple de iPad 3 uitgebracht heeft en dat de app ongeveer even duur zal worden als de iWork-applicaties. Daarmee kan uitgegaan worden van een prijs van ongeveer 25 euro.

[UPDATE] Inmiddels heeft Microsoft gereageerd op het bericht van The Daily. Volgens het bedrijf is het bericht gebaseerd op incorrecte geruchten en speculatie. De afbeelding van de Office app die The Daily bij het artikel plaatste is volgens een woordvoerder niet van een Microsoft-product.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘MS Office voor iPad snel beschikbaar’ [UPDATE]
Sluiten