‘MS Office voor iPad snel beschikbaar’ [UPDATE]

Door: Koen van Tongeren - 29 reacties

In de iPad-krant The Daily staat vandaag te lezen dat Microsoft bijna klaar is met het bouwen van van Office voor de iPad. Volgens bronnen die de krant aanhaalt heeft het designteam zijn werk afgerond en kan het pakket, bestaande uit speciale versies van Word, Excel en PowerPoint, daarom binnenkort in de App Store verschijnen.

De Office-app stelt gebruikers in staat om Word-, Excel- en PowerPointbestanden aan te maken en te bewerken. Dit zou offline en online kunnen, wat suggereert dat Office voor iPad naadloos geïntegreerd is met Microsoft’s online dienst Office 365. Na een korte uitprobeersessie met een geheime beta van de app weet The Daily te melden dat de interface van Office voor iPad een mix is van de platte Metro-user interface van Windows Phone 7 en Windows 8 en de interface van de OneNote, een notitie-app die Microsoft eerder uitbracht voor iOS.

In november 2011 werd al bekend dat Microsoft bezig was met een iOS-versie van Office. Nu lijkt het er op dat het daar voorlopig ook bij blijft. Volgens The Daily is Microsoft vooralsnog niet van plan om een Office-versie voor Android te maken.

Wanneer de app verschijnt en voor welke prijs is niet bekend. Het valt echter te verwachten dat Microsoft wacht met de uitkomst van de Office-app tot nadat Apple de iPad 3 uitgebracht heeft en dat de app ongeveer even duur zal worden als de iWork-applicaties. Daarmee kan uitgegaan worden van een prijs van ongeveer 25 euro.

[UPDATE] Inmiddels heeft Microsoft gereageerd op het bericht van The Daily. Volgens het bedrijf is het bericht gebaseerd op incorrecte geruchten en speculatie. De afbeelding van de Office app die The Daily bij het artikel plaatste is volgens een woordvoerder niet van een Microsoft-product.

Reacties

29 reacties
 • Profielfoto
  DaveFlash

  oh en nu? Zeker geen iCloud integratie vanaf het eerste moment, incompatibel met Ofiice For Mac etc… we zullen zijn of dit wel zo geweldig wordt als men doet voorhouden

 • Profielfoto
  Kdingo

  Nee geen iCloud denk ik, microsoft blijft natuurlijk bij eigen windows design en eigen online diensten… Maar ik denk dat als je office 365 aanzet op Mac en iPad, je ook heel makkelijk bestanden kan delen. Maar dit is dan alleen voor office producten… Dus het is eigenlijk wel onhandig dat je dan iCloud en office 365 nodig hebt

 • Profielfoto
  Ladurance

  Ik weet niet of dit wel zo’n slimme zet is van Microsoft. Een van de verkooppunten voor de Windows 8 ARM voor tablets is toch Office. Door dit beschikbaar te stellen voor de iPad halen ze een belangrijk verkoopargument weg.

 • Profielfoto
  peebeenl

  De vraag iCloud integratie is inderdaad het eerste dat mij te binnen schoot.

  Ik vermoed dat Microsoft het gaat koppelen aan de skydrive (en daarmee integratie in Windows 8). Dit wordt Microsofts poging om iCloud en Dropbox aan te vallen. Niet geheel ondenkbaar dat het een succesvolle wordt, aangezien Microsoft op kantoren natuurlijk een dominante positie heeft. De geslotenheid van iCloud zal een integratie niet bevorderen en het mogelijke “Gemak” tov dropbox (je mag niet overal installeren) gaat daar een tikkie uitdelen (los van de 25 Gb )

 • Profielfoto
  UtregCity

  Ik hou ’t wel bij Pages, Keynote & Numbers, net zo makkelijk en wel met iCloud!:lol:

 • Profielfoto
  2eSteve

  Dit doet Microsoft waarschijnlijk omdat ze klanten verliezen aan Mac en iOS:lol:
  Ik hoop alleen wel dat ze er geen typische Microsoft app van maken: dus geen app die iedere keer als je hem gebruikt crasht.

 • Profielfoto
  2eSteve

  UtregCity:
  Ik hou ‘t wel bij Pages, Keynote & Numbers, net zo makkelijk en wel met iCloud!

  Ik ben het met je eens, iCloud zal sowieso beter werken met Apple apps dan bij MS apps (ook al zijn de tools om het te maken zooo simpel).
  Het enige nadeel van iWork is dat het niet compatible is met de nieuwe bestandstypen van MS Office: .docx ipv .doc

 • Profielfoto
  youp.c

  Lijkt mij lekker handig, metro interface op iOS….

 • Profielfoto
  knekkie

  Ik wacht lekker af tot ik zie hoor hoe het werkt.
  Als het 1 op 1 office bestanden opent bewerkt en opslaat zonder compatibiliteit issues die je hebt als met iwork voor ios en osx dan is het de moeite waard.
  .
  Apple legt de lat helaas niet erg hoog

 • Profielfoto
  Chillie

  Hoe kan Office nou in de Apple Store komen..? Pakketten mogen toch niet meer dan 200 dollar kosten?;-)

 • Profielfoto
  knekkie

  Hoe kan Office nou in de Apple Store komen..? Pakketten mogen toch niet meer dan 200 dollar kosten?;-)

  limiet is 999,-

  Maar dat zullen ze vast niet doen als ze wat willen verkopen.

 • Profielfoto
  mmars

  Wat moet je ermee? Windows….:sick:

 • Profielfoto
  Twentyeyes

  Onvolwassen reacties van iedereen altijd.. tegenwoordig maakt Microsoft degelijke producten, men wil het alleen niet erkennen. Office 2011 is een dijk van een programma met de autosave functies en de prima nieuwe interface (die echt vloeiend werkt, mits je er aan went), en Windows 7 staat op gelijke, zo niet hogere voet als OS X Lion (niet als Mountain Lion, want het notification centre werkt zalig en Airplay Mirroring is echt een zegen!). Ben benieuwd was Windows 8 en 9 ons zullen brengen.

 • Profielfoto
  spacefreek

  incompatibel met Ofiice For Mac

  Dan zou het ook incompatibel zijn met Office For Windows, want Office ’11 (voor Windows ’10) is voor beide besturingssystemen exact hetzelfde, wat voor content je ook maakt op het ene platform, op het andere is het 100% gelijk aan elkaar.

  Wat Twentyeyes zegt, “Office 2011 is een dijk van een programma”. :thumbsup:

 • Profielfoto
  Arthur345

  Dit doet Microsoft waarschijnlijk omdat ze klanten verliezen aan Mac en iOS:lol:
  Ik hoop alleen wel dat ze er geen typische Microsoft app van maken: dus geen app die iedere keer als je hem gebruikt crasht.

  HAHAHAHAHAHAHA sukkeltje

 • Profielfoto
  uuuh_hello
 • Profielfoto
  MrHammond

  Onvolwassen reacties van iedereen altijd.. tegenwoordig maakt Microsoft degelijke producten, men wil het alleen niet erkennen. Office 2011 is een dijk van een programma met de autosave functies en de prima nieuwe interface (die echt vloeiend werkt, mits je er aan went), en Windows 7 staat op gelijke, zo niet hogere voet als OS X Lion (niet als Mountain Lion, want het notification centre werkt zalig en Airplay Mirroring is echt een zegen!). Ben benieuwd was Windows 8 en 9 ons zullen brengen.

  Ik werk dagelijks met win 7 en office 2010, en ik kan je mening echt niet delen: het werkt beide gewoon voor geen meter! De programma’s zitten vol met bugs (excel rekent notoir onnauwkeurig, en win 7 gooit vaak bestanden weg die het helemaal niet weg hoort te gooien!) en er zitten enorme beperkingen in, die soepel werken in een grote organisatie best flink tegenwerken… Dus ik ga ook geen grote verwachtingen hebben van wat dan ook van m$ op de iPad…

 • Profielfoto
  jvbbl
 • Profielfoto
  Twentyeyes

  MrHammond, het bestaat niet dat een OS (zij het OS X, Windows 7 of Linux) uit zichzelf besluit extra bestanden weg te gooien. Het is geen zelfdenkend iets. Jij, of een hardwarematige fout zijn daarvan de oorzaak.
  Daarnaast, juist Numbers is het enige programma van iWork die er om bekend staat zwaar inferieur te zijn aan Excel, dit is als jaren zo. Daarnaast snap ik niet echt dat je Windows 7/Office beperkt noemt.
  Ik weet niet of je een Mac of een iOS apparaat (of daarnaast iWork hebt), maar de charme van Apple apparaten en software is juist dat ze makkelijk en simpel zijn, en beperkt zijn (zodat de normale gebruiker niks fout kan doen). Daarnaast word voor het gebruiksgemak functies voor powerusers of diep weggestopt en op slot gezet voor de normale gebruiker, of gewoonweg niet ontwikkeld, omdat Apple liever beperkt en makkelijk, dan moeilijk en geavanceerd heeft. Zie Android vs iOS, Windows vs OS X, of Office vs iWork.

 • Profielfoto
  diotav

  The Daily houdt voet bij stuk, inclusief een nieuwe foto.

  .. we did not fabricate either image. A working version of the app was demoed to us by someone at Microsoft.

 • Profielfoto
  D2V3

  Van mij mag het snel komen.

 • Profielfoto
  MrHammond

  @Twentyeyes: even voor de duidelijkheid: ik heb zeer geruime ervaring met zowel alle versies van OS X vanaf 10.2, iOS (2 iPhones) en windows (NT 4.0 t/m 7). Ik heb 3 jaar lang vrijwel uitsluitend met OS X en iWork gewerkt, er missen een paar kleinigheidjes nog in Pages en Numbers, maar de basis functioneert prima.
  Excel daarentegen heeft een aantal hardnekkige bugs, die er al meer dan 10 jaar in zitten, en die microsoft gewoon niet oplost. Daarvoor in de plaats voegen ze allerlei nutteloze “features” toe als allerlei onnodige, spuuglelijke 3D-opties.
  Over het bestanden weggooien: daarvan is de oorzaak bij ons in het bedrijf bekend: de explorer-vensters zijn vaak niet up-to-date, verwijzingen naar files zijn verder ook niet goed geregeld in windows (je kan een bestand dat gelockt is ook niet hernoemen of verplaatsen). Verder is de padlengte wel erg beperkt, dat levert bij een multinational als waar ik werk grote problemen op bij het opslaan van bestanden.
  OS X is juist niet beperkt, het maakt gebruik van een UNIX-basis, net als Linux, je kan er in principe alles mee. Het zit inderdaad enigszins weggestopt voor de “normale” gebruiker, dat is dan ook de kracht: je kunt zonder extra kennis de boel niet om zeep helpen.

 • Profielfoto
  Marius1976

  @twentyeyes & @mrhammond
  Twentyeyes heeft een punt door te stellen dat men bij voorbaat Microsoft producten al heeft afgekraakt, nog voor dat ze het levenslicht hebben gezien. Ik ben het met twentyeyes ook eens dat Office 2011 (voor Mac dus, windows heb ik geen ervaring mee) echt wel een heel Mac-waardig programma is, wat echt wel heel prettig werkt. (Ik gebruik wel liever Pages omdat ik dat al vanaf Pages ’05 gebruik, en dat voor wat betreft opmaak handiger vind).
  En zo zijn er nog wel meer goede verdiensten van Microsoft. Het is alleen kennelijk erg smaakgebonden. Ik vind msn for Mac (Microsoft) de fijnste Mac msn-client, en (dus) veel fijner dan Adium. Nou daar ben ik geloof ik ook de enige in. Dus het zegt allemaal niet zo veel.
  Dat er vervelende bugs in Excell zitten, is natuurlijk heel vervelend. Zou het kunnen dat deze bugs alleen in bijzondere gevallen voorkomen. Kun je een voorbeeldje geven, of is dat alleen mogelijk in een complex werkblad?

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik vind het lastige van iPages dat het niet gemakkelijk compatible is met Word. Je moet een document weer extra exporteren als Word-document voordat je het opslaat. Tenminste zo was het in 2008 toen ik het een tijd geprobeerd heb. Is dat nog steeds zo? Apple zou er veel bij winnen als ze de iWork producten compatible zou maken met Windows. Dan vervalt de noodzaak voor Applegebruikers om Office aan te schaffen.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Overigens is MS – ondanks de ontkenning – natuurlijk wel degelijk bezig mt Office voor iPad. Dat was al bekend, maar er werd vanuit gegaan dat het pas in 2013 klaar zou zijn. Wie niet begrijpt waarom MS Office wil maken voor iPad: natuurlijk hel logisch. Windows is een softwarebedrijf en wie zou geen software willen maken voor het best verkopende tablet?! Dat zou een forse winst opleveren.

 • Profielfoto
  JTD

  Dit wordt Microsofts poging om iCloud en Dropbox aan te vallen. Niet geheel ondenkbaar dat het een succesvolle wordt, aangezien Microsoft op kantoren natuurlijk een dominante positie heeft.

  Ik ken een heleboel kantoren waar ze never de nooit nie met een cloudservice, anders dan een netwerk van het kantoor zelf, gaan werken. Bedrijven gaan niet zomaar gevoelige info die in een worddocumentje worden opgesteld op een wereldvreemde server zetten. Daarvoor hebben ze een interne cloud waarmee nu al al hun devices kunnen communiceren.

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Als dagelijks gebruiker van office2011 en als iemand die meegaat sinds word 6 kan ik echt uit de grond mijn hart zeggen dat Office het beste is wat er is, maar absoluut niet goed genoeg. Stabiliteit en functionaliteit. Empirische uitspraak zonder emotie.
  Als dagelijks gebruiker van iCloud kan ik wel met emotie zeggen dat ik werkelijk geen enkele intentie heb een product te kopen in een andere cloud.
  Als bezitter van een MacBook Pro en een iPad kan ik ook zeggen dat het allemaal niet uitmaakt wat MS uitbrengt omdat een iPad toch kansloos is voor zakelijk gebruik buiten wat aantekeningetjes en daar zijn al zat pakketten voor. Voor het reguliere leeswerk voldoet OfficeToGo voor mij prima.
  In de bio van SJ las ik ook dat Apple uit alle macht hee geprobeerd zoveel mogelijk weg te laten uit iOS en bijbehorende apps. MS verstaat die kunst niet en propt juist zoveel mogelijk erin. Ben toch wel benieuwd of ze zich dit keer in kunnen houden zonder een gemankeerd product te leveren.

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Oh ja: Pages heb ik wel, maar door zijn gebrekkige compatibiliteit met Word heb ik het nooit kunnen gebruiken.

 • Profielfoto
  THX-1138

  @Twentyeyes +1