Guido
Guido Nieuws 18 februari 2012

Microscoop toont retina display iPad 3 aan

Wat menigeen al verwacht, denkt MacRumors nu te kunnen bewijzen: de iPad 3 krijgt een retina display. Het blog zegt de beschikking te hebben over een fysieke display. Om de bewering te kunnen staven werd het scherm van de iPad 3 onder een microscoop geplaatst.

Ten eerste viel op dat het scherm dezelfde afmetingen heeft als de iPad 1 en iPad 2. Ten tweede werd het verschil in resolutie meteen duidelijk nadat het onder een microscoop werd geplaatst. De pixels van de iPad 3 zouden 4 keer zo klein zijn als die van de iPad 2. De iPad 2 heeft een resolutie van 1024 x 768 pixels. Onderstaande afbeelding toont dus een dubbele resolutie aan. Daarmee zal de iPad 3 een resolutie van 2048 x 1536 pixels hebben. Oftewel, een retina display, zoals eerder werd vermoed.

Verschil in resolutie iPad 2 en iPad 3
Het display van de iPad 3 zal dezelfde afmeting hebben als de iPad 2

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Microscoop toont retina display iPad 3 aan
Sluiten