Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 1 februari 2012

Mac Airport-configuratie krijgt iOS-look

Apple heeft deze week een update uitgebracht van het AirPort-configuratieprogramma voor Mac OS X. Het programma is van versie 5.5.3 naar 6.0 gegaan. Er is weinig nieuwe functionaliteit toegevoegd. De vernieuwing is voornamelijk te vinden in de interface. Hiervoor is duidelijk gekeken naar de AirPort-configuratie-app voor iOS.

Dankzij de nieuwe interface is het nu een stuk eenvoudiger om te zien hoe je netwerk van AirPort’s opgebouwd is. Alle routers worden in een boomdiagram weergegeven. Door op een AirPort te klikken zie je hoe sterk het signaal is en welke apparaten er op dat moment op aangesloten zijn. Op deze manier zijn instellingen en software updates ook per Airport eenvoudig uit te voeren.

De nieuwe overzichtsweergave van het Airport-configuratieprogramma

Versie 6.0 van het AirPort-configuratieprogramma is alleen beschikbaar voor Mac OS X 10.7 Lion. Je kunt de applicatie gratis downloaden via de OS X Software Updater. Op dit moment is het nog niet mogelijk om de app te downloaden via Apple.com.

In de community van OMT wordt de update wisselend ontvangen. Zo klagen sommige gebruikers dat Airport’s nu enkel nog per stuk bijgewerkt kunnen worden. Anderen ervaren problemen met routers die niet bijgewerkt kunnen worden of onvindbaar zijn in het nieuwe Airport-configuratieprogramma.

Wat zijn jouw eerste ervaringen?

Reageer op artikel:
Mac Airport-configuratie krijgt iOS-look
Sluiten