Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 9 februari 2012

Komt de iPad 3 op 6 maart?

De geruchten over de volgende iPad komen de laatste dagen steeds dichter op elkaar. Kort nadat een foto uitlekte waarop de achterkant van deze ‘iPad 3’ te zien zou zijn verschenen er plaatjes van het mogelijke beeldscherm en misschien wel de binnenkant van de nieuwe iPad. Met zoveel berichten, zo kort op elkaar, zou je denken dat het niet lang meer kan duren voordat de iPad 3 uitkomt. AllThingsD denkt daar net zo over.

Volgens de site zal de iPad 3 in de eerste week van maart getoond worden aan de pers. Afgaand op het feit dat Apple’s media-evenementen meestal op een dinsdag gehouden worden zou 6 maart een logische datum zijn. De iPad 2 werd echter op een woensdag onthuld, dus blijft 7 maart ook een optie.

Over hoe de nieuwe iPad er uit zal zien aan de binnen- en buitenkant zijn de meeste bronnen het inmiddels wel eens. Uitgegaan wordt van een buitenkant die nagenoeg identiek is aan de iPad 2, al wordt gesproken over een iéts dikker formaat. Er zou een retina-beeldscherm met een resolutie van 2048×1536 en in ieder geval één HD-camera ingebouwd zijn.

Dat de iPad 3 het eerste iOS-apparaat met een A6-processor wordt staat zo goed als vast. Website The Verge zegt nu echter dat dit geen quadcore-chip zal worden. Tot nu toe werd daar wel van uitgegaan. Toch zou de A6-processor wel een grote vooruitgang zijn. Vooral de ingebouwde GPU levert veel meer rekenkracht, wat resulteert in betere en snellere graphics, zo beweert een anonieme bron tegenover The Verge.

Heb jij een eerste generatie iPad of een iPad 2 en wil je upgraden naar een iPad 3, dan wordt het nu dus langzaamaan wel tijd om je nog-niet-maar-binnenkort-verouderde iPad in de verkoop te doen. Hoogstwaarschijnlijk is die over een maand immers een stuk minder waard.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Komt de iPad 3 op 6 maart?
Sluiten