Komt de iPad 3 op 6 maart?

27 reacties

De geruchten over de volgende iPad komen de laatste dagen steeds dichter op elkaar. Kort nadat een foto uitlekte waarop de achterkant van deze ‘iPad 3’ te zien zou zijn verschenen er plaatjes van het mogelijke beeldscherm en misschien wel de binnenkant van de nieuwe iPad. Met zoveel berichten, zo kort op elkaar, zou je denken dat het niet lang meer kan duren voordat de iPad 3 uitkomt. AllThingsD denkt daar net zo over.

Volgens de site zal de iPad 3 in de eerste week van maart getoond worden aan de pers. Afgaand op het feit dat Apple’s media-evenementen meestal op een dinsdag gehouden worden zou 6 maart een logische datum zijn. De iPad 2 werd echter op een woensdag onthuld, dus blijft 7 maart ook een optie.

Over hoe de nieuwe iPad er uit zal zien aan de binnen- en buitenkant zijn de meeste bronnen het inmiddels wel eens. Uitgegaan wordt van een buitenkant die nagenoeg identiek is aan de iPad 2, al wordt gesproken over een iéts dikker formaat. Er zou een retina-beeldscherm met een resolutie van 2048×1536 en in ieder geval één HD-camera ingebouwd zijn.

Dat de iPad 3 het eerste iOS-apparaat met een A6-processor wordt staat zo goed als vast. Website The Verge zegt nu echter dat dit geen quadcore-chip zal worden. Tot nu toe werd daar wel van uitgegaan. Toch zou de A6-processor wel een grote vooruitgang zijn. Vooral de ingebouwde GPU levert veel meer rekenkracht, wat resulteert in betere en snellere graphics, zo beweert een anonieme bron tegenover The Verge.

Heb jij een eerste generatie iPad of een iPad 2 en wil je upgraden naar een iPad 3, dan wordt het nu dus langzaamaan wel tijd om je nog-niet-maar-binnenkort-verouderde iPad in de verkoop te doen. Hoogstwaarschijnlijk is die over een maand immers een stuk minder waard.

Reacties

27 reacties
 • Profielfoto
  nicolaas61

  Ben benieuwd, zou leuk zijn!

 • Profielfoto
  DaveFlash

  Yes! Retina iPad here I come! Ik wil een iPad 3 met minimaal 128GB opslag, in de WiFi+3G (+ misschien 4G LTE[?]) uitvoering:lol:

 • Profielfoto
  EdMirFab

  Already done. Dacht er net zo over, dus laat maar komen die 3.

 • Profielfoto
  Mick-23

  Ik verwacht er niet zo veel van.

 • Profielfoto
  Kdingo

  @DaveFlash 128GB opslag?

 • Profielfoto
  appelboer

  dat Apple logo vind ik niet heel overtuigend lijken.
  maar dat kan natuurlijk ook omdat dit de binnenkant is…

 • Profielfoto
  Mr. Dragon

  @Kdingo
  Kan toch? De MacBook Air heeft zelfs 256 GB flash geheugen en dat zal toch geen 4x 64GB zijn, lijkt me.

 • Profielfoto
  Jojo890

  Heb hem vorige week verkocht.

 • Profielfoto
  mymac

  @ 128gb iPad mensen: ja, de Air heeft ook (relatief) veel opslag, maar dat is een totaal ander soort apparaat. Daarbij ziet Apple dat je graag alles middels de Cloud doet, wat ook goedkoper is dan betalen voor meer en meer opslag. Mijn iPads zijn vrijwel leeg, alleen maar streamen (Film, shows, muziek).

 • Profielfoto
  michiel112
 • Profielfoto
  Verwijderen

  Ik vind de iPad2 prima. En ga hem niet verkopen. Heb helemaal geen problemen met de snelheid en de grafische kwaliteiten van de iPad2. En ik zie me zelf toch geen foto’s maken met de iPad,…dus die camera is ook niet belangrijk.

 • Profielfoto
  iGoodie

  Ben benieuwd hoeveel die iPad gaat kosten:lol:

 • Profielfoto
  lowfi

  Vanaf 499. Net als nu.

 • Profielfoto
  syltheboy

  479:wink:

 • Profielfoto
  pim939

  Ik sla deze over. Ik ben nog heel blij met mijn iPad2

 • Profielfoto
  osxgio

  Mijn iPad2 werkt super, aantekeningen, foto, video van workshops, goodreader werkt helemaal goed. Geen reden dus voor vervanging.

 • Profielfoto
  MacRay

  Eerlijk gezegd wacht ik al vanaf ipad 1 op een high resolution screen. Dus de iPad 3 wordt ‘my first iPad’.
  En hij zou nog wel een paar grammetjes lichter mogen.

 • Profielfoto
  BoraTDI

  Ik heb me er ook lang tegen verzet want wanneer ga ik een iPad gebruiken? Thuis zit ik achter de iMac en onderweg op de iPhone (4S). Maar we gaan het toch doen. iMac weg en daarvoor in de plaats een Mac mini. Plex software erop en spelen met die zooi!:lol:
  Als dat scherm net zo scherp wordt als de Iphone 4(S)….

 • Profielfoto
  Kristofke

  Ik zou graag gewoon een iPad willen waarvan Safari niet twintig keer op een dag crashed.

 • Profielfoto
  bugboy

  @Kristofke: Dat verbaasd mij, want ik gebruik de iPad ook regelmatig en heb volgens mij nog nooit een crash van Safari gezien. Probeer eens de plug-ins uit te zetten en kijken of het dan beter gaat. Of heb je een vage jailbreak add-on geïnstalleerd?

 • Profielfoto
  adsum

  Maar dan moet ik zo lang zonder….

 • Profielfoto
  Kristofke

  Safari deed niet moeilijk tot ik 5.0.1 heb geïnstalleerd, dat vind mijn iPad 1 niet zo lekker blijkbaar. Volgens andere topics op support forums van apple en anderen is er een probleem met de websurf “engine”, want andere surf apps sluiten ook zo maar af

 • Profielfoto
  mymac

  @BoraTDI: Waar ga je je Mac mini dan aan hangen, wat voor scherm? Als je van plan bent hem aan de TV te hangen: hou je iMac. Voor al het serieuze werk is het namelijk dramatisch om op een TV te werken. Ik heb ook nog steeds m’n iMac gehouden terwijl het plan was die te verkopen toen ik m’n Mac mini aanschafte, maar al gauw bleek dat ik voor m’n werk toch automatisch achter m’n bureau ga zitten. Heb er daarna een Air bij gehaald, maar nog steeds blijft de iMac werkmachine nummer 1!

 • Profielfoto
  sanderploegsma

  In eerste instantie was ik ook een beetje cynisch tegenover het hebben van een tablet naast een laptop en een smartphone, in principe kan je dan alles. Maar ik ken sinds kort de luxe van een groter scherm, en dat is toch wel heel prettig moet ik zeggen, al is het alleen maar de slides/aantekeningen tijdens college erbij kunnen pakken zonder dikke laptops etc tevoorschijn te moeten halen.

 • Profielfoto
  Damio

  Doe maar 5 maart, dan ben ik jarig;)

 • Profielfoto
  Coyote52

  Ik heb nog geen iPad, wordt nu toch langzamerhand wel eens tijd, dus ga iPad 3 zeker kopen

 • Profielfoto
  juwlez

  Heb hem vorige week verkocht.

  Voor hoeveel en welke had je? Wil mijn 6 maanden oude ipad 2 16gb wifi ook vervangen (doet het trouwens nog perfect, alleen wil nu met 3G) maar de prijzen variëren behoorlijk op mp.